Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων

Κατηγορία Book Corner

ΒΙΒΛΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Από εκλεκτά μέλη του εκδοτικού και συγγραφικού χώρου απαρτίστηκε το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων.


ν

ΜΕΤΑ τις αρχαιρεσίες της 7ης Μαΐου 2017, που έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας Συγγραφέων για την ανάδειξη μελών διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής, και την εισδοχή νέων μελών, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:
Για μεν το Διοικητικό Συμβούλιο, εξελέγησαν οι Γιώργος Χουλιάρας (Πρόεδρος), Γιώργος Βέης (Αντιπρόεδρος), Αγγελική Στρατηγοπούλου (Γενική Γραμματέας), Ηρώ Νικοπούλου (Ταμίας), Μαρία Κούρση (Μέλος Δ.Σ.), Λιάνα Σακελλίου (Μέλος Δ.Σ.), Μάκης Τσίτας (Μέλος Δ.Σ.), και αναπληρωματικά μέλη οι Μαρίζα Ντεκάστρο και Γιώργος Γώτης.
Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι οι: Ιωσήφ Βεντούρας, Νίκος Δαββέτας και Γιάννης Στεφανάκις, ενώ αντεπιστέλλοντα μέλη οι Ντέιβιντ Μέισον, Κρίστοφερ Μέριλ, Κρίστοφερ Μπάκεν και Μαουρίτσιο Ντε Ρόζα.
Επίτιμο μέλος εξελέγη ο Σταύρος Ζουμπουλάκης και τακτικά μέλη οι Λεωνίδας Κακάρογλου, Βασίλης Παπαθεοδώρου και Δημήτρης Φύσσας.
Η Εταιρεία Συγγραφέων (Hellenic Authors’ Society) είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός (μη κερδοσκοπικό σωματείο) που συστάθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1981.
Η Εταιρεία Συγγραφέων διοικείται από επταμελές Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση για μια διετία.

Σκοποί και στόχοι

Ο γενικός στόχος της Εταιρείας Συγγραφέων είναι να ενεργεί ως σύνδεσμος μεταξύ των μελών της σε όλη την ελληνική επικράτεια και να υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης.
Ειδικότερα, στόχοι της Εταιρείας είναι:
Να υποστηρίζει και να διευρύνει τα δημιουργικά και επαγγελματικά συμφέροντα των Ελλήνων συγγραφέων.Να εκπροσωπεί τα μέλη, όσον αφορά τα συμφέροντά τους, στις σχέσεις τους με την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και στα αντίστοιχα θεσμικά όργανα.
Να διαπραγματεύεται και να κλείνει συμφωνίες με την Κυβέρνηση, τους Εκδότες και τις Οργανώσεις τους, ώστε να προωθεί τόσο τους όρους της συγγραφικής δημιουργίας όσο και την κοινωνική θέση και ασφάλιση των συγγραφέων.
Να παρέχει στα μέλη της πληροφορίες που αφορούν τους συγγραφείς, τους μεταφραστές, και τους κριτικούς, μέσα από την ιστοσελίδα της, καθώς και μέσα από συναφείς εκδόσεις.
Να προωθεί την παρουσία των μελών σε άλλα σωματεία, πολιτιστικούς οργανισμούς και θεσμικούς φορείς σε όλη την χώρα.
Να διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις τοπικής και διεθνούς εμβέλειας, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια κ.λπ.
Να συνεργάζεται με τους αντίστοιχους οργανισμούς, σωματεία κ.λπ. στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο στη βάση κοινών στόχων και δραστηριοτήτων, όπως π.χ. με: το European Writers’ Congress, το Conseil Europeen des Associations de Traducteurs Litteraires, το International Parliament of Writers, το International Network for Cultural Diversity, το Three Seas Writers and Translators Council κ.λπ.
Να προωθεί την Ελληνική Λογοτεχνία στο εξωτερικό.

 


Translate this post