Επίθεση με μιλκσέικ δέχτηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Επίθεση με μιλκσέικ δέχτηκε από άγνωστο ο Νάιτζελ Φάρατζ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας του στο Νιούκασλ.

Στιγμιότυπα από την επίθεση του αγνώστου στον Φάρατζ. Image: Supplied

ν

«ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ κατά των πολιτικών αποτελούν προσβολή στη δημοκρατία», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος “Brexit”, το οποίο οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Ο Νάιτζελ Φάρατζ δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από άγνωστο κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Νιούκασλ εν όψει των ευρωεκλογών.
Ο ηγέτης του “Brexit” απομακρύνθηκε, χωρίς να δώσει συνέχεια στο επεισόδιο. Αργότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι ο πολιτισμός και η ευγένεια έχουν καταρρεύσει στη Βρετανία μεταξύ ορισμένων νοσταλγών του παρελθόντος, οι οποίοι αρνούνται να αποδεχτούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έγινε το 2016.
Τόσο η Τερέζα Μέι όσο και ο Τόνι Μπλερ καταδίκασαν την επίθεση, την οποία μάλιστα ο πρώην αρχηγός των Εργατικών την χαρακτήρισε «φρικτή και γελοία».

ν

ν

Η ρίψη μιλκσέικ σε πολιτικούς, κυρίως δεξιούς, έχει γίνει θέμα στις προεκλογικές εκστρατείες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι διαδηλωτές προτιμούν τη χρήση αθώων ποτών ως όπλο, καθώς είναι ευκολότερο να μεταφερθούν από άλλα αντικείμενα, καθώς δεν προκαλούν υποψίες.
Ο Νάιτζελ Φάρατζ, του οποίου το κόμμα αναμένεται να θριαμβεύσει στις εκλογές της Πέμπτης 23 Μαΐου, αν και λερωμένος, συνέχισε την περιοδεία του. Μάλιστα αστειεύτηκε λέγοντας ότι το ποτό είχε γεύση μπανάνας, την ώρα που έκανε χειραψία με ψηφοφόρους στο κέντρο της πόλης του Νιουκάστλ.
Ο άνδρας που περιέλουσε με μιλκσέικ τον Βρετανό πολιτικό συνελήφθη από την αστυνομία. Πρόκειται για τον 32χρονο Πολ Κρόουδερ, ο οποίος κατηγορείται για επίθεση και εγκληματικές πράξεις.
ν
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Την Πέμπτη 23 Μαΐου οι Βρετανοί θα είναι οι πρώτοι που θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν 73 ευρωβουλευτές, εφόσον τυπικά μετέχουν ακόμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της YouGov που έγινε μεταξύ 16 και 20 Μαΐου σε δείγμα 1.009 ψηφοφόρων, το κόμμα “Brexit” του Νάιτζελ Φάρατζ έρχεται πρώτο με ποσοστό 36%.
Το κόμμα των Εργατικών έρχεται δεύτερο με ένα χαμηλό 15%, ακολουθούμενο από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες που ανέβηκαν στην τρίτη θέση με ποσοστό 10%.
Την τέταρτη θέση κατέχει το Κόμμα των Πρασίνων με 8%.
Οι Συντηρητικοί της Τερέζας Μέι βρίσκονται στην πέμπτη θέση με το απογοητευτικό 8% των προτιμήσεων και η εξάδα κλείνει με το UKIP που λαμβάνει μόλις το 2% στην προτίμηση των ψηφοφόρων.
ν

 


Translate this post