Οι Βρετανοί τουρίστες δεν προτιμούν πια την Ευρώπη

Κατηγορία Ταξίδια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι Βρετανοί παραθεριστές αποκαλύπτουν τους λόγους που δεν θα κάνουν φέτος διακοπές στις ευρωπαϊκές χώρες.

ν

ΕΝΩ Η ΙΣΠΑΝΙΑ παραμένει ο Νο1 τουριστικός προορισμός των Βρετανών παραθεριστών, όπως συμβαίνει άλλωστε εδώ και πολλές δεκαετίες, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο των Βρετανών εξαιτίας της αρνητικής στάσης τους απέναντι στο Brexit.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της χώρας “Thomas Cook”, σχεδόν το ήμισυ των κρατήσεων (48%) που έγιναν τον Φεβρουάριο –μήνα που οι Βρετανοί κάνουν τις κρατήσεις τους για τις θερινές διακοπές– αφορούν χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Επίσης, εξαιτίας της εχθρικής ατμόσφαιρας που επικρατεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες απέναντι στο Brexit, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανήγγειλαν ότι αυτή τη χρονιά θα μείνουν στη Βρετανία για να απολαύσουν ένα ήσυχο καλοκαίρι.
Όπως δήλωσε ένας χρήστης του Twitter: «Είναι μια καλή ευκαιρία για μια προσωρινή αλλαγή της ρουτίνας. Υπάρχουν πολλοί υπέροχοι, υποτιμημένοι προορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκτός ΕΕ που μπορούν να απολαύσουν πραγματικά οι άνθρωποι».
Ο προτιμώμενος βρετανικός τόπος είναι η Κορνουάλη.
Άλλοι πάντως λένε ότι έχουν βαρεθεί την Ευρώπη και ότι το Brexit δεν έχει καμία σχέση με τις επιλογές τους.
Κυριότερος προορισμός στο εξωτερικό παραμένει η Τουρκία, ενώ για του χρόνου οι περισσότερες προτιμήσεις των Βρετανών τουριστών στρέφονται προς τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, την Ιαπωνία.
Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί των Βρετανών είναι η Ινδονησία, η Αίγυπτος και η Ουγκάντα. Ο λόγος είναι ότι οι χώρες αυτές είναι πολύ φτηνές εξαιτίας της υποτίμησης του νομίσματός τους.
Έτσι, υπάρχει αύξηση στη ζήτηση συναλλάγματος κατά 10% για το ιαπωνικό γιεν, κατά 9% για την ινδονησιακή ρουπία και με το εντυπωσιακό 687% για την αιγυπτιακή λίρα.
Σταθερά ανερχόμενη στις προτιμήσεις των Βρετανών παραμένει και η Τυνησία, εξαιτίας των πολλών ρωμαϊκών αρχαιοτήτων που υπάρχουν στο έδαφός της, για το ότι έχει χαμηλές τιμές στέγης, φαγητού και ποτού, αλλά και την ηρεμία και γαλήνη της ψυχής, σύμφωνα με την εταιρεία διακοπών TUI.
ν

 


Translate this post