Η καλύτερη παραλία του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα

Κατηγορία Ταξίδια

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η καλύτερη παραλία του κόσμου είναι η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με παγκόσμια ψηφοφορία που διοργάνωσε το ταξιδιωτικό website “Flight Network”.

Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο ψηφίστηκε ως η καλύτερη παραλία του κόσμου. Image: Wikimedia Commons

ν

ΞΕΧΑΣΤΕ Μπαχάμες, Φίτζι, Μαγιόρκα, Χαβάη, Κάπρι, Μπαλί, Μπόρα Μπόρα, Ταϊτή. Στον τελευταίο ετήσιο κατάλογο με τις 100 κορυφαίες παραλίες του κόσμου, που μόλις κυκλοφόρησε από το ταξιδιωτικό website “Flight Network”, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Ναυάγιο στο νησί της Ζακύνθου στο Ιόνιο Πέλαγος.
Αυτή είναι η προτίμηση 1.200 και πλέον ταξιδιωτικών πρακτόρων, που προέρχονται από 165 χώρες από τις επτά ηπείρους του πλανήτη. Η παραλία Ναυάγιο πήρε 10/10 σε όλες τις αξιολογήσεις – για την παρθένα ομορφιά, την ποιότητα άμμου και νερού, και για τη μεγάλη απόσταση από κατοικημένα σημεία.
Πράγματι, η παραλία Ναυάγιο είναι απροσπέλαστη – ένας απομονωμένος όρμος στην ακτή Άη Γιώργης του νησιού, που περιβάλλεται από πανύψηλους βράχους και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από τη θάλασσα ή τον αέρα.
Πάνω στη χρυσή άμμο της ακτής ξεκουράζεται το ναυάγιο του φορτηγού MV “Παναγιώτης” – ένα τεράστιο γλυπτό από μέταλλο ανάμεσα σε δρακόντειους βράχους. Το έργο του ανθρώπου και το έργο της φύσης σε έναν απρόσμενα αρμονικό συνδυασμό.
ν

Το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου “Παναγιώτης” εντοπίστηκε τον Οκτώβριο του 1980 και παρά τους αρχικούς φόβους για περιβαλλοντική καταστροφή, αποτέλεσε πόλο έλξης για τουρίστες εγχώριους και μη, προσθέτοντας μια πινελιά σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και του κόσμου. Image: Wikimedia Commons
ν

«Βγαλμένη θαρρείς από όνειρο, αυτή η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά χωνεύει τα οστά ενός παλιού πλοίου που σκουριάζει στην άμμο», ανέφερε η κριτικός Erin Miller την ιστοσελίδα Upgraded Points. «Είναι κυριολεκτικά το είδος της παραλίας που θέλεις να συναντήσεις σε όλη σου τη ζωή».
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η παραλία Whitehaven που βρίσκεται στην πολιτεία Κουίνσλαντ στην Ανατολική Αυστραλία, που βρέχεται από τη Θάλασσα των Κοραλιών.
Η συγκεκριμένη παραλία πήρε 10/10 για την παρθένα ομορφιά, 10/10 για την απόσταση από κατοικημένα σημεία, αλλά 9/10 για την ποιότητα άμμου και νερού.
ν

Η παραλία Whitehaven στην Αυστραλία πήρε τη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τις 100 ωραιότερες παραλίες του πλανήτη. Image: Supplied
ν

Οι παραλίες Hidden Beach στις Φιλιππίνες η Praia Do Sancho στη Βραζιλία και η παραλία Tulum στο Μεξικό συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
ν

ΟΙ TOP 20 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

1. Παραλία Ναυάγιο, Ελλάδα
2. Παραλία Whitehaven, Κουίνσλαντ, Αυστραλία
3. Hidden Beach, Φιλιππίνες
4. Praia Do Sancho, Βραζιλία
5. Παραλία Tulum, Μεξικό
6. Grace Bay, νησιά Τερκς και Κέικος, Καραϊβική
ν

Η κρυμμένη παραλία (Hidden Beach) στις Φιλιππίνες κατέλαβε την τρίτη θέση. Image: Supplied
ν

7. Παραλία Seven Mile, Τζαμάικα
8. Anse Source D’Argent, Σεϋχέλλες
9. Maya Bay, Ταϊλάνδη
10. Παραλία Varadero, Κούβα
11. Παραλία Diani, Κένυα
12. Παραλία Pink Sands, Μπαχάμες
13. Anse Lazio, Σεϋχέλλες
14. Παραλία Railay, Ταϊλάνδη
ν

Η Praia Do Sancho στη Βραζιλία, κατέλαβε την τέταρτη θέση στον κατάλογο με τις 100 ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Image: Supplied
ν

15. Playa Norte, Μεξικό
16. Παραλία Noetzie, Νότια Αφρική
17. Παραλία Balandra, Μεξικό
18. Παραλία Reynisfjara, Ισλανδία
19. Παραλία Honokalani, Μάουι, ΗΠΑ
20. Bavaro Beach, Δομινικανή Δημοκρατία
ν

Η παραλία Tulum στο Γιουκατάν του Μεξικού, με ένα κάστρο των Μάγια στην άκρη της βραχώδους ακτής κατέλαβε την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Image: Supplied
ν

 


Translate this post