Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το 13ο Open της Μασσαλίας

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ/ΤΕΝΙΣ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του ATP την Κυριακή, κερδίζοντας τον Μικαΐλ Κουκούσκιν 7-5, 7-6 (5) στο Open 13 Provence.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σηκώνει το τρόπαιο του Open 13 Provence στη Μασσαλία. Image: Supplied

ν

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ Τσιτσιπάς με 14 άσους κέρδισε από την αρχή κατά 84% τον αγώνα με τον Ρώσο Μικαΐλ Κουκούσκιν, για να υψώσει το τρόπαιο μετά από μια ώρα και 58 λεπτά παιχνιδιού, νικώντας με 2-0 σετ στο τελικό της Μασσαλίας.
Μετά από αυτή τη νίκη, ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής θα ανεβεί αύριο στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας τον Μάριν Τσίλιτς (Νο10) στους 130 βαθμούς.
Ο Στέφανος, ο οποίος κατέχει ρεκόρ 11-4 αυτή τη σεζόν, συνεχίζει να εντυπωσιάζει ύστερα από την απολύτως αναμενομένη αγωνιστική «κοιλιά», λόγω της υπερπροσπάθειας του Ιανουαρίου, στο Αυστραλιανό Open όπου έφθασε μέχρι τα ημιτελικά.
Ο Έλληνας πρωταθλητής επανήλθε στους… γνωστούς ρυθμούς και έφθασε μέχρι τον τελικό στην Μασσαλία, όπου κατέκτησε το τρόπαιο χωρίς να χάσει σετ!
Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος του σε ATP τουρνουά και τρίτος γενικά, μιας και είχαν προηγηθεί αυτός στη Στοκχόλμη κι αυτός στο #NextGenATP.
Ο τελικός με τον Κουκούσκιν ήταν ντέρμπι, με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους μέχρι το δωδέκατο game, όταν κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break και κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5.
ν


ν

Ο τελευταίος πόντος του αγώνα.
ν


ν

Για να φτάσει στον τελικό, ο Τσιτσιπάς εξουδετέρωσε τους Hubert Hurkacz, Σεργκέι Στακόφσκι και Νταβίντ Γκοφάν.
Με τη νίκη του αυτή, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα η ATP και σε «απόσταση βολής» από την πρώτη δεκάδα του πλανήτη. Πέρα από τους 250 βαθμούς, ο Έλληνας τενίστας θα βάλει στην τσέπη και 115.235 ευρώ.
v

 


Translate this post