Πίνακες του Πικάσο σε τρισδιάστατη μορφή από τον Ομάρ Ακίλ

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Τέχνες

DIGITAL ART

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι πίνακες του Πικάσο σε τρισδιάστατη μορφή (3D Art) είναι η νέα δουλειά του Πακιστανού καλλιτέχνη Ομάρ Ακίλ από την Λαχώρη.

Γλυπτό του Ομάρ Ακίλ εμπνευσμένο από τον κυβισμό του Πικάσο. Πηγή: Pinterest

ν

Ο ΠΑΜΠΛΟ Πικάσο (25 Οκτωβρίου 1881 – 8 Απριλίου 1973) υπήρξε ένας καλλιτέχνης, τα έργα του οποία συνεχίζουν να μελετώνται αλλά και να επηρεάζουν τη δημιουργικότητα και τη δουλειά νέων σύγχρονων καλλιτεχνών.
Τα πρόσωπα στους πίνακες του Πικάσο χαρακτηρίζονται μέχρι και σήμερα ως αφηρημένη ζωγραφική, γιατί ναι μεν σχεδίαζε ανθρώπινες μορφές, αλλά με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά για τα δεδομένα του ανθρώπινου σώματος και των γραμμών του.
Ο ίδιος έλεγε ότι τα πρόσωπα στους πίνακες που ζωγράφιζε με την τεχνοτροπία του κυβισμού δεν παρουσίαζαν την εξωτερική μορφή του μοντέλου, αλλά τον εσωτερικό, ψυχικό του κόσμο.
Την ιδιαιτερότητα αυτή των έργων του Πικάσο λάτρεψε ο digital artist Ομάρ Ακίλ από τη Λαχώρη του Πακιστάν. Έχοντας ήδη στο ιστορικό του δύο σειρές από πορτρέτα αφιερωμένα στο έργο του Πικάσο, τις MIMIC I και MIMIC II, σχεδίασε και μια τρίτη συλλογή, στην οποία απέδωσε τα έργα με τρισδιάστατη μορφή.
Για να δημιουργήσει αυτούς τους χαρακτήρες, χρησιμοποίησε σινεμά 4D, οκτάνιο, τυπογραφία, 3D Photoshop και Illustrator. Ασύμμετρες γραμμές, γυαλιστεροί κύλινδροι, ματ σωλήνες περιπλέκονται και δίνουν πνοή στις δημιουργίες του Πικάσο. Έντονα χρώματα, μάτια, στόματα, περίεργες εκφράσεις, άλλοτε θυμωμένες, άλλοτε χαμογελαστές κι άλλοτε τρομοκρατημένες και μπερδεμένες χαρακτηρίζουν τη νέα συλλογή του καλλιτέχνη, με στοιχεία κονστρουκτιβισμού.
Ενώ ο ίδιος ο Πικάσο δημιούργησε εκατοντάδες γλυπτά, οι ερμηνείες του Ακίλ προσθέτουν ένα κομμάτι στοχασμού αλλά και ζωντάνιας από την προσωπική του επαφή με τις ελαιογραφίες του μεγάλου ζωγράφου του 20ου αιώνα, προσθέτοντας ογκώδεις υφές και απροσδόκητο βάθος σε διάσημα κομμάτια όπως η “Πορτρέτο γυναίκας σε καρέκλα” και “Μνημείο στον Ισπανό”.
Στις εικόνες που ακολουθούν μπορείτε να συγκρίνετε τις δύο δημιουργίες: αριστερά του Πάμπλο Πικάσο και δεξιά του Ομάρ Ακίλ.
ν

Αριστερά: ο πίνακας του Πικάσο “Μνημείο στον Ισπανό”. Δεξιά: “Mimic 3D: Μνημείο στον Ισπανό 2017” του Ακίλ. Πηγή: Pinterest
ν


ν

Αριστερά: ο πίνακας του Πικάσο “Πορτρέτο γυναίκας σε καρέκλα”. Δεξιά: “Mimic 3D: Πορτρέτο γυναίκας σε καρέκλα 2017” του Ακίλ. Πηγή: Pinterest
ν


ν


ν


ν

Αριστερά: ο πίνακας του Πικάσο “Μαύρη Φιγούρα 1948”. Δεξιά: “Mimic 3D: Μαύρη Φιγούρα 2017” του Ακίλ. Πηγή: Pinterest
ν

ν

Ομάρ Ακίλ: “Ψηφιακή Αυτοπροσωπογραφία #6”. Πηγή: Pinterest

ν

 


Translate this post