Διήμερο σύγχρονου ισπανικού σινεμά 25 & 26 Οκτωβρίου

Κατηγορία NEWS, Τέχνες

ΤΕΧΝΕΣ

Youmagazine Newsroom

 

Διήμερο σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με ελεύθερη είσοδο.

Σκηνή από την ταινία “Στάχτες” (2016), του Llàtzer Garcia. Image: Supplied
ν

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Θερβάντες της Αθήνας, η SGAE (Εταιρεία Συγγραφέων και Εκδοτών της Ισπανίας) και το FeCHA (Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας) σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν διήμερο σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου με τίτλο «Πρώτες απόπειρες: ιστορίες και τραγούδια».   Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.
Ο κύκλος Πρώτες απόπειρες: ιστορίες και τραγούδια φιλοδοξεί να αναδείξει το έργο των κινηματογραφιστών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, να δώσει φωνή στους νεότερους και να προβάλει την ποικιλία του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου ως προς την μορφή και την θεματολογία. Η σειρά προβολών περιλαμβάνει τέσσερεις πρόσφατες ισπανικές παραγωγές, στις οποίες η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση της μυθοπλασίας.
ν

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

• Τετάρτη 25/10, 18:00:  Η ανοιχτή πόρτα (2016), της Marina Szeresevsky.
Δραματική κωμωδία, Διάρκεια: 84΄. Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία της σκηνοθέτριας και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η Ρόζα είναι μια πόρνη, όπως ήταν η μαμά της, η Αντονία –η οποία τώρα πιστεύει πως είναι η διάσημη τραγουδίστρια Σάρα Μοντιέλ– και της κάνει τη ζωή κόλαση. Η Ρόζα δεν έχει μάθει πώς να είναι ευτυχισμένη, αλλά ίσως η εμφάνιση ενός νέου μέλους στην ήδη παράλογη οικογένειά της, της δώσει επιτέλους εκείνη την ευκαιρία.
• Τετάρτη 25/10, 20:00:  Στάχτες (2016), του Llàtzer Garcia.
Δραματική, Διάρκεια: 85΄. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.
Λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Ζάκομπ το ξεχνά τελείως. Η σχέση με την αδελφή του Ρουθ και την φίλη του Άλμπα αλλάζει και οδηγεί τις ζωές τους στα άκρα και σε σύγκρουση με τις κοινωνικές συμβατικότητες.
• Πέμπτη 26/10, 18:00:  Θάνατος στην Λα Αλκάρρια (2015)του Fernando Pomares.
Μιούζικαλ, western, Διάρκεια: 83΄. Κατάλληλη για όλους.
Ένα μινιμαλιστικό μιούζικαλ στην περιοχή της Λα Αλκάρρια. Δύο αδέλφια μουσικοί ταξιδεύουν μέσα από τις ρίζες τους και στη διάρκεια του ταξιδιού ερμηνεύουν τα τραγούδια τους, μουσική και στίχους που θυμίζουν έναν κόσμο που υπήρξε αλλά χάθηκε. Η ταινία είναι ένα ποίημα που υμνεί την τέχνη των αδελφών Κουμπέρο και του κόσμου που εκπροσωπούν τα τραγούδια τους.  Μια ταινία αισθήσεων, σιωπών, και καλής λαϊκής μουσικής, έντονης και προσωπικής.
• Πέμπτη 26/10, 19:30:  Η Μαρία (και οι άλλοι) (2016), της Nely Reguera.
Δραματική κωμωδία, Διάρκεια: 92΄. Κατάλληλη για άνω των 7 ετών.
Από τότε που πέθανε η μάνα της, η Μαρία προσέχει τον πατέρα και τα αδέλφια της. Είναι υπεύθυνη και ελέγχει τα πάντα, υπήρξε πάντα ο πυλώνας της οικογένειας και νιώθει περήφανη γι’ αυτό. Έτσι, όταν ο πατέρας της ανακοινώνει ότι παντρεύεται την συμπαθή νοσοκόμα του, Κατσίτα, η Μαρία βλέπει τον κόσμο της να διαλύεται. Είναι η ώρα να τολμήσει να ζήσει τη δική της ζωή.
ν
Προβολές: Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, 18:00 & 20:00 και Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, 18:00 & 19:30.
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Είσοδος ελεύθερη

 


Translate this post