Γυναίκα είδε τον Ιησού στη φωτιά της Παναγίας των Παρισίων (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια γυναίκα είδε τη «μορφή του Ιησού» να διαγράφεται στη φωτιά που κατέκαιγε την Παναγία των Παρισίων – και μάλιστα τη φωτογράφησε.

Μια γυναίκα είδε τη μορφή του Ιησού να διαγράφεται στην κόλαση φωτιάς που κατέστρεψε την ιστορική εκκλησία της Παναγίας των Παρισίων. Πηγή: Twitter

ν

ΣΕ ΟΛΑ τα συγκλονιστικά συμβάντα που προκαλούν σοκ και δέος υπάρχουν περιστατικά που έχουν έναν υπερφυσικό χαρακτήρα. Ένα τέτοιο ήταν η μορφή του Ιησού που «εμφανίστηκε» την ώρα που η πύρινη κόλαση κατέτρωγε αυτό το θαυμαστό μνημείο ιερότητας και αρχιτεκτονικής.
Μια μητέρα από τη Σκωτία, που βρισκόταν έξω από το ναό είπε ότι μπόρεσε να δει την σιλουέτα του Ιησού να διαγράφεται καθαρά ανάμεσα στις φλόγες που είχαν ζώσει το μεσαιωνικό κτίριο.
«Μπορεί το μυαλό μου να παίζει παιχνίδια, κοιτάξτε όμως προσεκτικά αυτή την εικόνα και πείτε μου τι βλέπετε», έγραψε η Λέσλυ Ρόουαν (Lesley Rowan), 38 ετών, το βράδυ της Δευτέρας στα social media.
νν
Την ώρα που καιγόταν η Νοτρ Νταμ, πλήθος πιστών είχαν γονατίσει και προσεύχονταν, ενώ τα μάτια τους ήταν δακρυσμένα.
Η Ρόουαν είπε ότι και άλλοι άνθρωποι που ήταν γύρω της «είδαν» τη μορφή του Ιησού ανάμεσα στις φλόγες.
«Δεν περίμενα αυτό που έβλεπα να αποτυπωθεί στη φωτογραφία. Γι’ αυτό και όταν κοίταξα τη μηχανή χθες το βράδυ έμεινα κατάπληκτη από αυτό που είδα», δήλωσε η Ρόουαν στην εφημερίδα Daily Record της Σκωτίας.
«Όποτε κοιτάζω τη φωτογραφία βλέπω τη μορφή του Χριστού, βλέπω μια ζωντανή εικόνα και όχι ένα είδωλο».
Η Ρόουαν δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο Ιησούς θα «φέρει παρηγοριά στους κατοίκους τους Παρισιού και σε όλο τον κόσμο αυτή τη θλιβερή εποχή».
ν

Οι ζημιές που προκάλεσε η φωτιά στο ναό είναι τόσο μεγάλες που θα χρειαστούν δεκαετίες για να επανέλθει στην αρχική του μορφή, εκτιμούν οι ειδικοί. Πηγή: News Media
ν

Εκεί όπου κάποτε υψωνόταν το βέλος του κωδωνοστασίου, υπάρχει τώρα μια πελώρια μαύρη τρύπα. Πηγή: News Media
ν

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων έπιασε φωτιά λίγο μετά το κλείσιμο, στις 6:30 μ.μ. το βράδυ της Δευτέρας. Η φωτιά ξεκίνησε από το υπερώο της εκκλησίας και έκαιγε για πάνω από 13 ώρες, καταστρέφοντας μεγάλο τμήμα του κυρίως ναού, που αποτελείτο από ξυλεία που είχε τοποθετηθεί σε αυτόν από το 1220 έως το 1240 για να στηρίξει την οροφή. Το ίδιο το ξύλο, ένας αρχιτεκτονικός θησαυρός, χάθηκε.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δεσμεύθηκε να ξανακτίσει τα τμήματα καταστράφηκαν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Οι ειδικοί ωστόσο εκτιμούν ότι θα χρειαστούν σαράντα χρόνια, χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εφάμιλλο των περίπλοκων τεχνουργημάτων που καταστράφηκαν.

ν

ν

 


Translate this post