Περίοδος Γκαντάντα: Το κόψιμο του Γόρδιου Δεσμού

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Από την Έλλη Άμποτ

 

Η περίοδος Μαρτίου-Μαΐου 2019 είναι εξόχως σημαντική, γιατί οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στον ουρανό, πέρα από την αναστάτωση, θα λύσουν και πολλά χρονίζοντα προβλήματα.

Η περίοδος Gandanta σηματοδοτεί τη μετακίνηση ενός πλανήτη, στην παρούσα περίοδο του Δία, από ζώδιο του νερού σε ζώδιο της φωτιάς. Πηγή: News Media

ν

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αλλαγές γίνονται στον χάρτη του ουρανού, των οποίων οι επιρροές είναι εμφανείς στην παγκόσμια σκηνή, γίνονται όμως κατανοητές μέσα από τη Βεδική αστρολογία. Γιατί η τελευταία υπερέχει της Δυτικής σε δύο κρίσιμους παράγοντες: πρώτον, λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές θέσεις των πλανητών (π.χ. ο Δίας την περίοδο αυτή βρίσκεται στον Σκορπιό, ενώ σύμφωνα με τη Δυτική βρίσκεται –λανθασμένα– στον Τοξότη) και δεύτερον έχει μεγάλο ερευνητικό βάθος, σε αντίθεση με τη Δυτική που παπαγαλίζει τα ίδια χιλιοειπωμένα πράγματα.
Το χρονικό διάστημα, λοιπόν, από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Μαΐου, που θα μας απασχολήσει εδώ, ανήκει σε μια συγκεκριμένη περίοδο που ονομάζεται Gandanta. Στα σανσκριτικά gandanta σημαίνει το τέλος των δεσμών, από το gand που σημαίνει “κόμπος” και το anta που σημαίνει “τέλος”. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία, θα λέγαμε, λύνεται (ή κόβεται) ο Γόρδιος Δεσμός.
ν

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

Η περίοδος ή ζώνη  Gandanta ξεκινά από τις 29 μοίρες ενός υδάτινου ζωδίου και τελειώνει στην πρώτη μοίρα του πύρινου ζωδίου που ακολουθεί. Καλύπτει δηλαδή την τελευταία μοίρα του ενός ζωδίου και την πρώτη μοίρα του επόμενου.
Η μετάβαση ενός ουράνιου σώματος από ένα υδάτινο σε ένα πύρινο ζώδιο συμβαίνει τρεις φορές κάθε χρόνο.
Έτσι, λοιπόν, τα σημεία Gandanta βρίσκονται στις διασταυρώσεις των Ιχθύων με τον Κριό, του Καρκίνου με τον Λέοντα και του Σκορπιού με τον Τοξότη.
Η περίοδος Gandanta διαρκεί συνήθως δύο με τρεις μέρες για τους πλανήτες που κινούνται γρήγορα (Ερμής, Αφροδίτη, Άρης) και μια εβδομάδα με δέκα μέρες για τους πιο αργούς πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Δεσμοί της Σελήνης). Η επιρροή της όμως ξεκινά αρκετές μέρες πριν και συνεχίζει αρκετές μέρας μετά.
Μια τέτοια περίοδος χαρακτηρίζεται από ασταθή και ταραχώδη ενέργεια, καθώς συναντιούνται το νερό με τη φωτιά, δύο αντίθετες φύσεις. Νερό και φωτιά παράγουν ατμό και δημιουργείται μια ομιχλώδης κατάσταση, όπως αυτή που βρισκόμαστε σήμερα, ενώ υπάρχει κίνδυνος ο συμπιεσμένος ατμός, αν δεν υπάρξει βαλβίδα διαφυγής, να προκαλέσει έκρηξη.
ν

Την παρούσα χρονική περίοδο συγκρούονται τα στοιχεία του νερού και της φωτιάς. Πηγή: News Media

ν

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΗΣ

Την παρούσα περίοδο έχει αρχίσει η περίοδος Gandanta του Δία, ο οποίος αλλάζει ζώδιο και από τον Σκορπιό μετακινείται στον Τοξότη. Όμως εκεί θα μείνει για λίγο, καθώς γίνεται ανάδρομος και επιστρέφει στον Σκορπιό για να ξαναγυρίσει μετά από λίγο στον Τοξότη. Αυτή η μπρος-πίσω κίνηση έχει εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια: σε πρώτη φάση διαρκεί από τις 14 Μαρτίου έως τις 8 Μαΐου και σε δεύτερη φάση από 8 Μαΐου έως 5 Νοεμβρίου 2019.
Σε αυτά τα πήγαινε-έλα είναι σαν να προσπαθεί ο Δίας να πάρει δύναμη και οδηγίες από τον Τοξότη, που είναι ένα πνευματικό ζώδιο, του οποίου είναι και κυβερνήτης, για να επιστρέψει κατόπιν στον Σκορπιό, ένα καρμικό ζώδιο, για να λύσει δύσκολες υποθέσεις και χρονίζοντα προβλήματα.
Ο Δίας θα αλλάζει συνεχώς ζώδια για όλη αυτή την περίοδο και συγκεκριμένα:
Στις 14 Μαρτίου βρισκόταν στις 29 μοίρες 12΄΄ του Σκορπιού
Στις 30 Μαρτίου εισέρχεται στις 0 μοίρες του Τοξότη
Στις 10 Απριλίου θα γίνει ανάδρομος στις 0 μοίρες 10΄΄ του Τοξότη
Στις 22 Απριλίου επιστρέφει στον Σκορπιό
Στις 8 Μαΐου ξεκινάει ανάδρομη πορεία από τις 29 μοίρες του Σκορπιού έως τις 11 Αυγούστου, κατόπιν γίνεται ορθόδρομος και στις 5 Νοεμβρίου 2019 επιστρέφει στον Τοξότη.
Η περίοδος Gandanta του Σκορπιού και του Τοξότη είναι μια από τις πιο δραματικές, καθώς και τα δύο ζώδια κυριαρχούνται από μεγάλη ένταση. Η μετακίνηση καλύπτει την περίοδο από 29ο 12΄΄ του Σκορπιού έως 0ο 48΄΄ του Τοξότη.
ν

Οι παλινδρομικές κινήσεις του Δία μεταξύ Σκορπιού-Τοξότη σηματοδοτούν μια ασταθή περίοδο, η οποία τελικά θα λύσει πολλά χρονίζοντα προβλήματα. Πηγή: News Media
ν

Σήμερα ζούμε αρκετές τέτοιες δραματικές στιγμές τόσο σε ατομικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο: συγκρούσεις κρατών, πολιτικές ανατροπές, εξεγέρσεις, δυστυχήματα, μαζικοί θάνατοι, αιφνίδιοι θάνατοι νέων ανθρώπων και φυσικές καταστροφές είναι μερικές από αυτές.
Η στάσιμη περίοδος και η ανάδρομη πορεία του γιγαντιαίου Δία όλο αυτό διάστημα επιτείνει την ένταση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν τις αρνητικές σκέψεις την περίοδο αυτή, γιατί οι αρνητικές σκέψεις προκαλούν αρνητικά αποτελέσματα.
ν

Μέλη σωστικών συνεργείων ερευνούν στα συντρίμμια του Boeing 737 Max 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που έπεσε περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Αντίς Αμπέμπα, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, σκοτώνοντας 157 ανθρώπους. Photo: AP. Πηγή: Supplied
ν

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια, ο Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ σκότωσε εν ψυχρώ 50 άτομα την ώρα που προσεύχονταν σε τζαμί της Νέας Ζηλανδίας. Image: Supplied
ν

Η 18χρονη Φελίσιτι Τόμλισον, influencer στο Instagram και αδελφή του τραγουδιστή των One Direction Λούις Τόμλινσον, που πέθανε στις 13 Μαρτίου και ο 26χρονος Μάικ Θαλασσίτης, σταρ του “Love Island” που πέθανε στις 15 Μαρτίου, είναι δύο από τους πολλούς αιφνίδιους θανάτους νεαρών προσώπων που ξόδεψαν πολύ γρήγορα την ενέργειά τους. Image: Supplied
ν

14 Μαρτίου 2019. Ο κυκλώνας Ιντάι στη Μοζαμβίκη προκάλεσε πάνω από 1.000 θανάτους. Πηγή: BBC
v

Για να προστατευθούμε από τις αρνητικές επιρροές της περιόδου αυτής, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τις συμβουλές που δεχόμαστε. Θα πρέπει να έχουμε οξυμένο κριτήριο ώστε να μην ακολουθούμε τις λάθος οδηγίες, από την άλλη όμως πλευρά δεν πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας στις σωστές συμβουλές.
Σωστές συμβουλές είναι αυτές που δεν μας παρακινούν σε πράξεις που θα βλάψουν τους άλλους –όχι ίσως από πρόθεση, αλλά από αμέλεια ή ανοησία– και λάθος συμβουλές αυτές που δεν συμφωνούν με τη φωνή της καρδιάς μας. Θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και να πατάμε στη γη όταν παίρνουμε μια απόφαση.
ν

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ

Εκτός από τα πήγαινε-έλα του Δία σε Σκορπιό-Τοξότη, που φέρνει αστάθεια, τώρα την άνοιξη έχουμε επίσης τη σύνοδο Κρόνου και Κετού στον Τοξότη. Η σύνοδος θα διαρκέσει 10 μήνες, από τον Μάρτιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020. Η σύνοδος αυτή βάλλεται από την επερχόμενη σύνοδο του Άρη με τον Ραχού που θα γίνει στους Διδύμους.
Για τον Ραχού και τον Κετού, τους δύο δεσμούς της Σελήνης, και την επίδρασή τους στον άνθρωπο έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο μας.
Ας δούμε όμως τι συμβαίνει τώρα. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει το συνειδητό, ενώ ο Κετού (η Ουρά του Δράκοντα) το υποσυνείδητο. Ο Κρόνος σε σπρώχνει σε νέες καταστάσεις και σε δραστικές κινήσεις, τη στιγμή που πρέπει να είσαι επιφυλακτικός και προσεκτικός στις ενέργειές σου, ελέγχοντας το καθετί. Την περίοδο αυτή, δεν πρέπει να βιαστεί κάποιος να κάνει αλλαγές, αλλά να είναι σε εγρήγορση για το τι απρόοπτο μπορεί να συμβεί.
Ο Κρόνος βρίσκεται στον Τοξότη και αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα τα άτομα με ωροσκόπο Τοξότη ή τη Σελήνη στον Τοξότη. Θυμίζουμε ότι όλα αυτά αφορούν τη Βεδική αστρολογία και τα αντίστοιχα γενέθλια ωροσκόπια και όχι τη Δυτική.
Όπως αναφέρθηκε, ο Άρης και ο Ραχού στους Διδύμους θα έρθουν σε αντίθεση με το Κρόνο και τον Κετού, και ολόκληρο το καλοκαίρι του 2019 θα μας επηρεάζουν, στρέφοντάς μας στην αναζήτηση των απολαύσεων και στο να είμαστε απρόσεκτοι. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί με την ηλιακή έκλειψη στις 2 Ιουλίου επίσης στους Διδύμους.
ν

Σύμφωνα με τις τρέχουσες θέσεις των πλανητών, ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη από το Νοέμβριο του 2017 και θα παραμείνει σε αυτό έως το 2020. Πηγή: News Media

ν

Η ΓΑΛΗΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Στην περίοδο Gandanta αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα έχει μετατραπεί σε κόμπο. Είναι σαν να έχουμε αφήσει τη σκόνη να μαζευτεί και αυτή έχει γίνει σχεδόν μια σταθερή ουσία. Όταν πάμε να την καθαρίσουμε, σηκώνεται περισσότερη σκόνη και δημιουργείται μια δυσάρεστη κατάσταση.
Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε περίοδο Gandanta είναι σαν να μας αναγκάζει να καθαρίσουμε αυτή τη σκόνη. Ειδικά όταν πρόκειται για πλανήτες που κινούνται αργά, όπως είναι ο Δίας ή ο Κρόνος. Θα πρέπει, λοιπόν, να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία οπλισμένοι με υπομονή.
Όταν η σκόνη διαλυθεί, τότε θα έχουμε διαύγεια και θα μπορούμε να δούμε καθαρά την κατάσταση. Κατά τη διαδικασία αυτή, λύνονται κάποιοι καρμικοί δεσμοί και αποκαλύπτεται ο εσωτερικός εαυτός μας.
Θα πρέπει όμως να είμαστε ψύχραιμοι και να μην αφήνουμε το άγχος να μας καταλαμβάνει, γιατί στην αρχή αυτής της διαδικασίας δημιουργείται μια αρνητικότητα, ένα «σύννεφο σκόνης», που κρύβει τα οφέλη της.
Αν έχουμε αμφιβολίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε, δεν χρειάζεται να βιαστούμε. Μπορούμε να περιμένουμε πότε θα εμφανιστεί η κατάλληλη στιγμή, κάνοντας παράλληλα όλη την απαραίτητη προετοιμασία.
Το ζητούμενο είναι να αφήσουμε τον Δία να ανυψώσει την ενέργειά μας και να μας απελευθερώσει από τον Γόρδιο Δεσμό που μας κρατάει «φυλακισμένους» σε μια δύσκολη κατάσταση.
Το θετικό της όλης ιστορίας είναι ότι το τρίμηνο Μαρτίου-Απριλίου-Μαΐου θέματα χρονίζοντα θα μπουν σε ένα αυλάκι και θα επιλυθούν με ευχάριστα αποτελέσματα. Απλώς θα πρέπει να έχουμε εγκαρτέρηση και να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες δίχως βιασύνες.
ν

ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Για να βρούμε τις επιρροές που δεχόμαστε σε προσωπικό επίπεδο από την μετατόπιση του Δία από τον Σκορπιό στον Τοξότη κάνουμε το εξής:
Βρίσκουμε στον γενέθλιο χάρτη μας της Βεδικής, τους οίκους όπου αντιστοιχούν τα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων. Ανατρέχουμε στα θέματα με τα οποία σχετίζονται οι οίκοι αυτοί, για να δούμε με ποια θέματα στη ζωή μας θα καταπιαστεί ο Δίας.
Στη συνέχεια, βρίσκουμε στον γενέθλιο χάρτη μας τους οίκους όπου  αντιστοιχούν τα ζώδια του Σκορπιού και του Τοξότη. Μέσω των συσχετίσεων των οίκων αυτών θα βρούμε με ποιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί η προώθηση των θεμάτων αυτών από τον Δία.
Για παράδειγμα, εάν ο Ωροσκόπος σας είναι η Παρθένος, ο Δίας τότε κυβερνά τον 4ο και 7ο οίκο (γιατί εκεί βρίσκονται ο Τοξότης και οι Ιχθύες στο γενέθλιο χάρτη σας). Εποένως, στο παράδειγμά μας, ο Δίας προωθεί θέματα που αφορούν το σπίτι, τα οχήματα, τα περιουσιακά στοιχεία, το γάμο, τις συνεργασίες και τις επιχειρήσεις.
Πάλι, εάν ο Ωροσκόπος σας είναι η Παρθένος, ο Σκορπιός βρίσκεται στον 3ο οίκο. Αυτό σημαίνει ότι ο Δίας θα προωθήσει τα θέματα που αναφέραμε πιο πάνω μέσω του 3ου οίκου, δηλαδή μέσω σύντομων ταξιδιών, επικοινωνίας, συναντήσεων και επαφών, μέσω της συγγραφής και των social media.
Όσοι έχουν Ωροσκόπο ή Σελήνη στον Τοξότη και τους Ιχθύς βιώνουν πιο έντονα την περίοδο αυτή, καθώς ο Δίας είναι ο κυβερνήτης των ζωδίων αυτών.
Ειδικά οι Τοξότες θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία και την καλή τους διάθεση όσο καλύτερα μπορούν, καθώς ο Δίας διανύει τον 1ο και 2ο οίκο τους. Για τους Ιχθύς τα πράγματα δεν θα είναι τόσο έντονα, γιατί ο Δίας διανύει τον 9ο και τον 10ο οίκο τους που δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με τον 1ο.
Την περίοδο αυτή έχουμε έξι δυναμικά ουράνια συμβάντα που είναι:
Η μετακίνηση των δεσμών της Σελήνης (Ραχού και Κετού) στον άξονα Δίδυμοι/Τοξότης (από 6 Μαρτίου 2019)
Ο Δίας σε περίοδο Γκαντάντα (14 Μαρτίου έως 8 Μαΐου 2019)
Ο Δίας ανάδρομος (10 Απριλίου 2019 έως 11 Αυγούστου 2019)
Η σύνοδος Κρόνου-Κετού (30 Απριλίου 2019)
Ο Κρόνος και ο Κετού σε αντίθεση με τον Άρη και τον Ραχού (Ιούνιος 2019)
Ολική ηλιακή έκλειψη (2 Ιουλίου 2019)
ν

ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η διέλευση του Δία έχει βέβαια μεγάλη σημασία και σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο σε προσωπικό.
Πριν από 12 χρόνια, η συγκεκριμένη περίοδος Gandanta του Δία σηματοδότησε την παγκόσμια οικονομική κρίση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί κάτι παρόμοιο σήμερα, αλλά η διέλευση του Δία από τον Σκορπιό στον Τοξότη οδηγεί γενικά σε μια συνειδητοποίηση, αλλά δεν υπάρχει συνειδητοποίηση χωρίς ωδίνες.
Ο Τοξότης είναι το ξεκίνημα του πνευματικού δρόμου και συνοδεύεται από μεταβολή της ενέργειας.
Κλείνουμε λέγοντας πως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή την ασταθή ταραχώδη περίοδο είναι να είμαστε συνειδητοί, ρεαλιστές και υπεύθυνοι για τις πράξεις μας. Να είμαστε υπομονετικοί, να μην βιαζόμαστε και να ακολουθούμε την αλήθεια μέσα μας. Αυτός είναι ο δρόμος του Δία.
ν

 


Translate this post