Ήταν UFO, ο Αη Βασίλης ή διαστημόπλοιο της SpaceX;

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ανεξήγητο παραμένει το φωτεινό μετέωρο που εμφανίστηκε στον ουρανό της Νότιας Αυστραλίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Το άγνωστο φως όπως καταγράφηκε από το έδαφος. Photo: Tarquin Schahinger. Πηγή: Supplied

ν

ΕΝΑ παράξενο κινούμενο φως εμφανίστηκε στον ουρανό της Αδελαΐδας στη Νότια Αυστραλία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 24 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας ερωτηματικά σε όσους το παρατήρησαν.
Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Advertiser, αρκετοί αναγνώστες τηλεφώνησαν για να πουν ότι είδαν ένα μυστηριώδες φως να κινείται στον ουρανό γύρω στις 1:30 το πρωί, από την Αδελαΐδα μέχρι το Κάρκου στη Χερσόνησο Έιρε, έχοντας δυτική κατεύθυνση.
Ακόμη πιο δυτικά, ένας κάτοικος της Σεντούνα (Ceduna), ο Dylan Hooper, είδε το μυστηριώδες φως την ώρα που οδηγούσε προς το σπίτι του.
«Ήταν πολύ φωτεινό. Αρχικά σκέφτηκα ότι ήταν το φεγγάρι που κρυβόταν πίσω από ένα σύννεφο. Δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, ύστερα όμως από λίγα λεπτά εξαφανίστηκε».
Κάποιοι αναγνώστες πρότειναν ότι το φως θα μπορούσε να ήταν ο Αη Βασίλης που άρχισε να μοιράζει δώρα.
Άλλοι συνέδεσαν, όπως ήταν φυσικό, το μυστηριώδες φως με τον στρατιωτικό δορυφόρο που μεταφέρθηκε στο διάστημα από πύραυλο Falcon 9 της SpaceX του Έλον Μασκ. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου στις 8:51 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριδα.
ν

Πύραυλος Falcon 9 της SpaceX απογειώνεται από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Photo: AP. Πηγή: Supplied
ν

Αυτό ταιριάζει με την περιγραφή του Rob Sanchez, ενός άλλου κατοίκου της Αδελαΐδας που είπε ότι είδε ένα μικρό αντικείμενο να απομακρύνεται από το έντονο λευκό φως στον ουρανό.
Ο Paul Curnow, λέκτορας αστρονομίας από το πλανητάριο UniSA στις Λίμνες Mawson στη Νότια Αυστραλία, δήλωσε ότι ένας πύραυλος σε μεγάλο υψόμετρο θα μπορούσε να εξηγήσει το φαινόμενο.
ν

Μυστηριώδες φως και έκρηξη πάνω από την Καλιφόρνια

Ανεξήγητη ωστόσο παραμένει η έκρηξη που σημειώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου στον ουρανό της Καλιφόρνιας και το μακρύ φωτεινό «φίδι» που εμφανίστηκε πάνω από τη αεροπορική βάση Βάντενμπρεγκ, εν αναμονή της εκτόξευσης του πυραύλου Delta 4-Heavy/NROL-71 που τελικά ακυρώθηκε (για τέταρτη φορά) και μετατέθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου.
Ο ύψους 72 μέτρων πύραυλος Delta 4-Heavy είναι ο μεγαλύτερος και βαρύτερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Πέρα από το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε κανένα ατύχημα, αφού η εκτόξευση αναβλήθηκε για τις 30 του μήνα, η έκρηξη που σημειώθηκε στον ουρανό της Καλιφόρνιας υπολογίζεται ότι ήταν δέκα φορές μεγαλύτερη.
ν

Φωτογραφία από την έκρηξη στον ουρανό της Καλιφόρνιας, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 17:45 τοπική ώρα, πάνω από τη Λίμνη Ταχόε στην κοιλάδα του Σακραμέντο. Πηγή: YouTube
ν

Αυτό το παράξενο θέαμα παρουσίαζε το εσωτερικό της «έκρηξης». Πηγή: YouTube
νν

Το φωτεινό «φίδι» που εμφανίστηκε πάνω από την περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο στις 19 Δεκεμβρίου στις 17:35, αφήνοντας αποσβολωμένους χιλιάδες Καλιφορνέζους. Πηγή: YouTube
ν

ν

 


Translate this post