Τι δείχνει η σειρά με την οποία έχετε γεννηθεί

Κατηγορία Παιδί & Γονείς

ΠΑΙΔΙ & ΓΟΝΕΙΣ  5|5

Posted by Youmagazine Staff

 

Μοναχοπαίδι

Λεονάρντο Ντι Κάπριο

ν

ΤΑ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙΑ μοιάζουν πολύ με τα πρωτότοκα, αλλά είναι πολύ πιο αγχωτικά και με μεγαλύτερη τάση προς την τελειομανία. Επίσης, δεν είναι τόσο αποφασιστικά όσο τα πρωτότοκα, γιατί έχουν συνηθίσει να γίνεται πάντα το δικό τους χωρίς να χρειάζεται να κοπιάσουν πολύ γι’ αυτό. Δεν τα πάνε καλά με τις συμφωνίες, καθώς δεν έχουν μάθει να διαπραγματεύονται γι’ αυτό που θέλουν.
Είναι επιτακτικά και τους είναι δύσκολο να ζητάνε αυτό που θέλουν ξεκάθαρα και γενικότερα να εκφράζουν αυτό που σκέφτονται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φαίνεται ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις ή τους άλλους.
Καθώς έχουν συνηθίσει να είναι μόνα τους, δύσκολα μοιράζονται τα πράγματα ή το χώρο τους με τους άλλους. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο θα πρέπει να τα βοηθήσουν οι γονείς τους. Αν τους γίνει πεποίθηση ότι αποτελούν το επίκεντρο του κόσμου, θα τους είναι πολύ δύσκολο αργότερα να δεχτούν την παρουσία ή την υπεροχή άλλων ανθρώπων γύρω τους. Αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει τη συμπεριφορά του κακομαθημένου ή της ντίβας, γεγονός που θα δυσκολευτούν αρκετά να αποβάλλουν αργότερα.
Με την τελειομανία που τα χαρακτηρίζει και τις μεγάλες απαιτήσεις που έχουν από τον εαυτό τους, μπορούν να επιτύχουν σε οποιαδήποτε καριέρα επιλέξουν. Τους ταιριάζουν καλύτερα τα επαγγέλματα που τους δίνουν τη δυνατότητα να διευθύνουν ή να δουλεύουν για τον εαυτό τους.
Διάσημα μοναχοπαίδια: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Nάταλι Πόρτμαν, Άντονι Χόπκινς, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέιμς Ντην, Έλβις Πρίσλεϋ, Τζακ Νίκολσον.
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5

Translate this post