Ο Τραμπ προσκαλεί τον Πούτιν στην Ουάσιγκτον

Κατηγορία Διεθνή

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφτεί το φθινόπωρο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο πρόεδροι στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι στις 16 Ιουλίου. Image: Supplied

ν

ΜΟΛΙΣ τέσσερις ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε οδηγίες στον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουάσιγκτον το φθινόπωρο.
Λίγο νωρίτερα πάντως, ο Τραμπ απέρριψε το αίτημα του Πούτιν να επιτραπεί στις ρωσικές αρχές να ανακρίνουν Αμερικανούς πολίτες, σε αντάλλαγμα για την ανάκριση 12 Ρώσων, που κατηγορούνται για ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε ότι είναι ήδη «σε εξέλιξη» οι συζητήσεις για την οργάνωση μιας δεύτερης συνόδου κορυφής μεταξύ Τραμπ και Πούτιν, αυτή τη φορά σε αμερικανικό έδαφος.
«Ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον πρεσβευτή Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον πρόεδρο Πούτιν στην Ουάσιγκτον το φθινόπωρο και αυτές οι συζητήσεις είναι ήδη σε εξέλιξη» έγραψε η Σάντερς σε ανάρτησή της στο Twitter.
ν


ν

 


Translate this post