G20 Αμβούργο 2017: Καλώς ήλθατε στην Κόλαση!

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Υπό έλεγχο τέθηκε η κατάσταση στους δρόμους του Αμβούργου, έπειτα από επέμβαση βαριά οπλισμένων ανδρών των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Διαδηλωτές του περίφημου Black block συγκρούονται με την αστυνομία κατά τη σύνοδο κορυφής των G20 στο Αμβούργο, στις 6 Ιουλίου 2017. Photo: Reuters/ Pawel Kopczynski. Πηγή: Supplied
ν

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ στο Αμβούργο, όπου διεξάγεται η σύνοδος της G20, κατάφερε να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο νωρίς σήμερα το πρωί, έπειτα από μια ημέρα με συνεχείς συγκρούσεις με τους αντικαπιταλιστές διαδηλωτές.
Βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας επενέβησαν, αφού οι διαδηλωτές πέρασαν μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας στους δρόμους βάζοντας φωτιές, στήνοντας οδοφράγματα και καίγοντας αυτοκίνητα.
Μόλις ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των ηγετών της G20, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα σημεία που είχαν οχυρωθεί οι τελευταίοι διαδηλωτές στη συνοικία Σαντσενφίρτελ.
ν

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και φορτηγά, έσπασαν τζάμια τραπεζών, λεηλάτησαν καταστήματα και έριξαν κομμάτια από τις πλάκες των πεζοδρομίων, αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Photo: Reuters. Πηγή: Supplied
ν

Αστυνομικοί τρέχουν ανάμεσα στις φωτιές που άναψαν οι διαδηλωτές εξαιτίας της συνόδου των G20 στο Αμβούργο στις 7 και 8 Ιουλίου. Photo: AP/PTI. Πηγή: Supplied
ν

Πυκνοί καπνοί κάλυπταν χθες το κέντρο του Αμβούργου, όπως δείχνει αυτή η εικόνα από βίντεο. Photo: Reuters. Πηγή: Supplied
ν

Περίπου 200 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί έπειτα από δύο ημέρες συγκρούσεων με τους διαδηλωτές, ενώ χθες η αστυνομία έκανε δεκάδες προσαγωγές και προχώρησε σε 19 συλλήψεις.
Οι συμμετέχοντες στη G20 δήλωσαν ότι δεν είχαν δει ποτέ έως τώρα διαδηλωτές τόσο κοντά στον χώρο που διεξάγονταν οι εργασίες, αν και τελικά δεν κατάφεραν να τις εμποδίσουν.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, οικοδέσποινα της συνόδου, θέλησε να πραγματοποιηθεί η G20 στο Αμβούργο, μια πόλη γνωστή για τη ριζοσπαστική της παράδοση, επιθυμώντας να εδραιώσει τον ηγετικό ρόλο της χώρας της με μια επίδειξη της ακλόνητης δέσμευσής της στην ελευθερία του λόγου, την ελευθερία του συναθροίζεσθαι και την υπεράσπιση της διαφορετικής άποψης.
«Κατανοώ απολύτως τις ειρηνικές διαδηλώσεις, όμως οι βίαιες θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο», τόνισε χθες η Μέρκελ.
Οι περισσότεροι από τους 100.000 διαδηλωτές ήταν ειρηνικοί και βγήκαν στους δρόμους κρατώντας πανό που έγραφαν ότι οι ηγέτες της G20 δεν είναι ευπρόσδεκτοί ή συμμετείχαν σε πορείες με ποδήλατα φορώντας πολύχρωμες στολές.
v


v

Όταν οι ηγέτες της G20 συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν μια συναυλία με έργα του Μπετόβεν στο συναυλιακό κέντρο Ελμπφιλαρμονί στη μια όχθη του ποταμού Έλβα, οι διαδηλωτές από την απέναντι όχθη έβαλαν δυνατά στα μεγάφωνα Τζίμι Χέντριξ.
Παρά κάποιες δραματικές σκηνές, με την αστυνομία να κυνηγά μέλη του Black bloc πάνω σε σκαλωσιές καθώς προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο σε στέγες, η σύνοδος με χιλιάδες συμμετέχοντες από δεκάδες χώρες διεξήχθη χωρίς πρόβλημα.
Ωστόσο η αστυνομία δεν έδωσε άδεια στην αυτοκινητοπομπή της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ να αναχωρήσει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε για μια επίσκεψη στο ιστορικό λιμάνι της πόλης, ενώ οι διαδηλωτές καθυστέρησαν τα λεωφορεία που μετέφεραν τους επισκέπτες από το δείπνο με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες χθες.
ν

Το μήνυμα των διαδηλωτών: «Ο καπιταλισμός σκοτώνει». Image: Supplied
ν

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

 


Translate this post