Ο πόλεμος των UFO μεταξύ Βρετανίας-Κίνας-Ρωσίας (vid)

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι βρετανικοί “X-Files” αποκαλύπτουν έναν λυσσώδη αγώνα μεταξύ των κρατών για το ποιος θα επωφεληθεί από την εξωγήινη τεχνολογία.

Εικόνα VHS από μη αποκαλυφθείσα τοποθεσία. Βρίσκεται στα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας, με ημερομηνία 27 Δεκεμβρίου 2000. Είναι καταχωρημένη ως DEFE 24/2021 p.318. Πηγή: Wikimedia Commons

ν

ΠΟΛΥ πριν εμφανιστούν στους τηλεοπτικούς δέκτες ο Φοξ Μόλντερ και η Ντέινα Σκάλυ, στη περίφημη δημοφιλή σειρά “X-Files”, οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας συγκέντρωναν πληροφορίες σχετικά με τις θεάσεις UFO σε όλο τον κόσμο, χωρίς φυσικά να κάνουν θόρυβο.
Στόχος των Βρετανών πρακτόρων που είχαν επιφορτιστεί με το κυνήγι εξωγήινων, ήταν να συλληφθεί ένα εξωγήινο όχημα ή να μελετηθεί από κοντά με κάθε ακρίβεια, ώστε να μπορέσει να επωφεληθεί η αεροπορική βιομηχανία, κατασκευάζοντας αερόπλοια που θα ήταν εξαιρετικά ταχύτατα και αόρατα στα ραντάρ.
Οι Βρετανοί έστελναν τους πράκτορές τους όπου είχε αναφερθεί θέαση κάποιου άγνωστου ιπτάμενου αντικειμένου για να συλλέξουν στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά, που συλλέγονται εδώ και 60 χρόνια και ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες, βρίσκονται φυλαγμένα σε ιδιαίτερο τμήμα των Εθνικών Αρχείων της Βρετανίας. Από αυτά ελάχιστα έχουν αποχαρακτηριστεί.
ν

ν

Τα έγγραφα που έχουν αποχαρακτηριστεί μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση: nationalarchives.gov.uk/ufos/
Το Ηνωμένο Βασίλειο φοβόταν ότι οι αντίπαλοί του, η Κίνα ή η (τότε) Σοβιετική Ένωση κατασκεύαζαν ήδη τα δικά τους “UFO”, έχοντας συλλάβει και κατασχέσει κάποιο εξωγήινο διαστημόπλοιο, και έχοντας θητεύσει στα μυστικά της εξωγήινης τεχνολογίας. Οι στρατιωτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν την πεποίθηση ότι οι Κινέζοι ή οι Σοβιετικοί χρησιμοποιούσαν τα μυστικά των εξωγήινων για να αναπτύξουν γρήγορα αεροσκάφη που ήταν αόρατα στα ραντάρ.
Για να μην μείνει πίσω στο κυνήγι της εξωγήινης τεχνολογίας, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας οργάνωσε ένα μυστικό γραφείο εξωγήινης έρευνας. Το γραφείο λειτούργησε μεταξύ των ετών 1947 και 1997. Σε αυτό κατέληγαν όλες οι αναφορές Βρετανών πολιτών που ισχυρίζονταν ότι είδαν παράξενα αντικείμενα στον ουρανό. Μετά από κάθε αναφορά, το μυστικό γραφείο έστελνε επιτόπου προσωπικό για να συγκεντρώσει πληροφορίες, αλλά και για να πείσει τους μάρτυρες ότι αυτό που είχαν δει ήταν ένα φυσικό φαινόμενο.
Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην έκθεση που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό με τίτλο “UAPs” (Unidentified Aerial Phenomena = μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα) από την Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά βέβαια από τον σχετικό αποχαρακτηρισμό, όπως προβλέπει η βρετανική νομοθεσία.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι παγκόσμιες αεροπορικές δυνάμεις «ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για οποιαδήποτε νέα τεχνολογία … που αφορά την πρόωση, την αορασία και οτιδήποτε νέο στο ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών».
Όπως αναφέρει ο πανεπιστημιακός λέκτορας –και εμπειρογνώμονας των UFO– δρ. Ντέιβιντ Κλαρκ (Dr David Clarke), οι Βρετανοί ανησυχούσαν μήπως δεχτούν επίθεση από αεροσκάφη εξωγήινης τεχνολογίας – είτε αυτά ανήκαν σε εξωγήινους είτε σε γήινους.
Μάλιστα, ένας ανώτατος στρατιωτικός είχε πείσει την ηγεσία της χώρας να κάνουν οτιδήποτε ήταν δυνατό για να συλλάβουν ένα UFO και να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία του.
«Αν και μερικώς έχουν λογοκριθεί, τα αρχεία που πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου ενδιαφέρονταν να συλλάβουν κάποιο UFO για να αναπτύξουν αυτό που ονόμαζαν “νέα τεχνολογία όπλων”», δήλωσε ο δρ. Κλαρκ στην εφημερίδα The Sun.
«Ήθελαν απεγνωσμένα να συλλάβουν ένα τέτοιο όχημα και να το αντιγράψουν, γιατί έφριτταν στην ιδέα ότι μπορεί οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι να προηγηθούν, αναπτύσσοντας μια τεχνολογία πέρα από τις ανθρώπινες γνώσεις».
v

 


Translate this post