Τα Χρυσόψαρα & Άλλα 49 Διηγήματα από έναν μουσικό της τζαζ

Κατηγορία Book Corner

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Youmagazine Newsroom

 

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πικραμένος το βιβλίο του Θάνου Αθανασόπουλου “Τα χρυσόψαρα και άλλα 49 ανεκδιηγήματα”.

ν

ΜΟΛΙΣ κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πικραμένος» το βιβλίο του Θάνου Αθανασόπουλου “Τα χρυσόψαρα και άλλα 49 ανεκδιηγήματα”. 49+1 ιστορίες, ή καλύτερα 50 μικρά, περίεργα και πρωτότυπα ανεκδιηγήματα. Με γλώσσα πηγαία και άμεση, χωρίς τις περιττές φαμφάρες του λογοτεχνικού λόγου, που έρχεται να προκαλέσει πολύ γέλιο.
Ο Θάνος Αθανασόπουλος ξεκινά το συγγραφικό του ταξίδι δυναμικά με ένα έργο που ανατρέπει την καθιερωμένη αισθητική. Γράφοντας τζαζ ιστορίες, αξιοποιώντας τη μικρή φόρμα σε πεζό, επιδιώκει να κάνει τον αναγνώστη να πεθάνει… στα γέλια. Με ένθετα σκίτσα του Μιχάλη Σιγάλα, το βιβλίο αποτελεί ένα έργο διαφορετικό από τα συνηθισμένα και παράλληλα τόσο ζωντανό και προβοκατόρικο.
Από το οπισθόφυλλο
Μουσική.
Μουσικοί.
Εργάτες.
Η Λίτσα. Άλλες Λίτσες.
Μπαρ και περίπτερα.
Θερμοσίφωνες και γυψοσανίδες.
Εγκληματίες, τζογαδόροι, φαντάσματα, γοργόνες και χρυσόψαρα.
Φαντάροι και αξιωματικοί.
Γητευτές κουνουπιδιών και πωλητές λύσεων.
Καριερίστες κι αλκοολικοί.
Ένα αλλοπρόσαλλο συνονθύλευμα από ιστορίες που υφαίνουν σελίδα τη σελίδα τη βεβαιότητα στον αναγνώστη ότι, τελικά, δεν υπάρχει κανένα νόημα.Μια συλλογή ανεκδιήγητων διηγημάτων.
Μια συλλογή ανεκδιηγημάτων.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Θάνος Αθανασόπουλος γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Από το 2001 ζει στην Ολλανδία, όπου αποφεύγει συστηματικά να εργάζεται, επιβιώνοντας ως μουσικός και καθηγητής σαξοφώνου.
Εκδόσεις «Πικραμένος», Τερψιθέας 2, 264 42 Πάτρα, τηλ.: 2610-432200, Fax: 2610- 430884, yapi@yapi.gr, www.yapi.gr

 


Translate this post