Το Book Plus στη θέση του παλιού Παπασωτηρίου

Κατηγορία Book Corner

ΒΙΒΛΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Στην Πανεπιστημίου 37, άνοιξε ένα πλήρες βιβλιοπωλείο με art café στο πατάρι που υπόσχεται πολλά στους βιβλιόφιλους.

2124123h521hj56hj616

Το νέο βιβλιοπωλείο-πολυχώρος στους τρεις ορόφους του στεγάζει ένα πλήρες βιβλιοπωλείο, μεγάλο τμήμα χαρτικών, εξαιρετικά είδη ζωγραφικής, εκδηλώσεις κ.ά. Photo: Πάρις Ταβιτιάν/Lifo
v

ΤΟ BOOK PLUS είναι το νέο βιβλιοπωλείο του Βασίλη Παπαγιάννη και της Κατερίνας Μπατουδάκη που άνοιξε στην Πανεπιστημίου 37, στη θέση του παλιού Παπασωτηρίου. Ο τριώροφος χώρος έχει και το cafe του, το «Art & Coffee», την ευθύνη του οποίου έχει η Φλώρα Σαρτζετάκη (από το Info cafe των εκδόσεων Γνώση). Στον ιδιαίτερο αυτό χώρο με το δρύινο πάτωμα, τους λευκούς τοίχους που θα φιλοξενούν εναλλασσόμενα έργα (πρώτος προσκεκλημένος καλλιτέχνης ο Μανόλης Χάρος), κυριαρχούν το βαθυπράσινο χρώμα της ελιάς, ένα τεράστιο μπρούτζινο ποδήλατο του 19ου αιώνα και ένα εντυπωσιακό γλυπτό του Μόραλη.

«Δεν αναλάβαμε το πρώην βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου» λένε οι νέοι ιδιοκτήτες. «Φτιάξαμε από την αρχή ένα νέο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο που στους τρεις ορόφους του στεγάζει ένα πλήρες βιβλιοπωλείο, μεγάλο τμήμα χαρτικών, εξαιρετικά είδη ζωγραφικής κ.ά.».

Σε μια τόσο επικίνδυνη εποχή, με καταστήματα που κλείνουν καθημερινά;

«Πρώτον, ήταν ένα όνειρο ζωής που ψάχναμε τον τόπο και τον τρόπο να το πραγματοποιήσουμε. Δεύτερον, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καλός και κακός χρόνος, αλλά ότι πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο να κάνουμε το δύσκολο, εύκολο, το αδύνατο, δυνατό.

»Εφόσον το βιβλίο αρχίσει να “απλώνεται” πάλι, ίσως να ξαναγίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Θα προσφέρουμε όσο καλύτερες υπηρεσίες μπορούμε, ακολουθώντας πολιτική χαμηλών τιμών. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε το βιβλίο όσο πιο προσιτό γίνεται. Έμπειροι βιβλιοπώλες θα εξυπηρετούν και θα ενημερώνουν. Απλά πράγματα, ήσυχα και ανήσυχα ταυτόχρονα».
v

4124123h521hj56hj616

«Είμαστε βιβλιοπώλες όλη μας τη ζωή. Ο Βασίλης είναι από τη Φλώρινα κι εγώ από την Αθήνα». Photo: Πάρις Ταβιτιάν/Lifo
v

Με θέα την Εθνική Βιβλιοθήκη, απέναντι, θα πιεις καφέ και ελληνικά κρασιά –τη λίστα που θα αλλάζει κάθε μήνα επιμελείται η Ελένη Μπλούχου– συνοδεύοντάς τα με κυκλαδίτικα γλυκά, τηνιακά τυριά –κοπανιστή, λόγου χάρη, με τσάτνεϊ ντομάτας–, τάρτες και πίτες του σεφ Γιάννη Κουτεράνη και άλλες νοστιμιές, ανάλογα με τα αφιερώματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που θα «τρέχουν» ανά μήνα.

Στο Art & Coffee απ’ ό,τι μάθαμε θα προβάλλουν έπιπλα Ελλήνων σχεδιαστών που θα χρησιμοποιούνται και θα πωλούνται, όπως και κοσμήματα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. (Book plus, Πανεπιστημίου 37, 210-3222300).

 


Translate this post