Ανείπωτος τρόμος: Σφαγή σε σχολείο με 17 νεκρούς (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

• Τουλάχιστον 17 νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός από την επίθεση ενός μαθητή στο πρώην σχολείο του, στο Πάρκλαντ της Φλόριδας.

• Συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση στο σχολείο.

• Μαθητής ή μαθήτρια που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σχολικό συγκρότημα καταγράφει τις δραματικές στιγμές αγωνίας που έζησαν τα παιδιά.

Δεξιά κάτω: ο σκοπευτής της Φλόριδας Νίκολας Κρουζ. Δεξιά επάνω: η σύλληψή του από τους αστυνομικούς. Ο απολογισμός από την επίθεσή του στο πρώην γυμνάσιό του είναι τραγικός. Photo: ABC News. Πηγή: Supplied
ν

ΕΝΑ συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση ενόπλου σε ένα λύκειο στη Φλόριντα κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.
Μαθητής ή μαθήτρια που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σχολικό συγκρότημα, κατάφερε να τραβήξει βίντεο με το κινητό, καταγράφοντας τις δραματικές στιγμές αγωνίας που έζησαν τα παιδιά, καθώς και τους θορύβους που ακούγονταν στο κτίριο.
Ο δράστης έχει εισέλθει στην αίθουσα και πυροβολεί τους μαθητές.

ν

ν

Το τραγικό περιστατικό που συνέβη την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου, στις 12:00 περίπου το μεσημέρι τοπική ώρα, έχει συγκλονίσει την αμερικανική κοινή γνώμη και έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για το νομικό καθεστώς της οπλοκατοχής.
Το νέο αιματηρό επεισόδιο, που είναι το 18ο από την αρχή της χρονιάς, έχει έως τώρα 17 επιβεβαιωμένους νεκρούς μαθητές και καθηγητές και 14 τραυματίες που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της περιοχής. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το κίνητρο της επίθεσης.
Ο ένοπλος που έκανε την επίθεση την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, είναι ο 19χρονος Νίκολας ντε Τζέσους Κρουζ, πρώην μαθητής του λυκείου από το οποίο είχε αποβληθεί. Το Λύκειο Marjory Stoneman Douglas βρίσκεται στην πόλη Πάρκλαντ, στην ανατολική ακτή της Φλόριδας, στην κομητεία Μπρόουαρν.
Το Πάρκλαντ είναι μια ήσυχη πόλη 30.000 κατοίκων.
Πυροσβεστικές αρχές ανέφεραν στο CBS Miami ότι έχουν τραυματιστεί 20 έως 50 άνθρωποι.

ν

ν

Ο δράστης ενήργησε ψυχρά βάσει σχεδίου. Πρώτα ενεργοποίησε τον μηχανισμό προειδοποίησης για πυρκαγιά, ώστε οι μαθητές να βγουν από τις τάξεις στον προαύλιο χώρο του σχολείου, και μόλις το έκαναν, άρχισε να τους πυροβολεί με αυτόματο όπλο, ενώ ταυτόχρονα έριχνε βόμβες καπνού για να επιτείνει τη σύγχυση και τον πανικό.
Στη συνέχεια, όταν οι μαθητές αναζήτησαν καταφύγιο στις αίθουσες του σχολείου, τους ακολούθησε πυροβολώντας όποιον έβλεπε. Η αστυνομία έκανε μια ώρα για να εντοπίσει τον σκοπευτή και να τον συλλάβει.
ν

Ο 19χρονος δράστης στα χέρια των αστυνομικών. Πηγή: Twitter
ν


ν


ν

Ένα από τα θύματα μεταφέρεται αιμόφυρτο σε σταθμό Πρώτων Βοηθειών. Photo: AP / John McCall/South Florida Sun-Sentinel. Πηγή: Supplied
ν

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το σχολείο.
«Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στην τρομερή ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter. «Κανένα παιδί, δάσκαλος, ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθει ανασφαλής σε ένα αμερικανικό σχολείο», πρόσθεσε.
ν

Γονείς σε κατάσταση σοκ έχουν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο προσευχόμενοι για την ασφάλεια των παιδιών τους. Photo: AP / Joel Auerbach. Πηγή: Supplied
ν

Μαθητές του Λυκείου Marjory Stoneman Douglas στο Πάρκλαντ εκκενώσουν το κτίριο με τα χέρια ψηλά. Photo: AP / WPLG-TV. Πηγή: Supplied
ν

Παρά τα όσα καθησυχαστικά ανέφερε ο πρόεδρος Τραμπ, οι επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις.
ν


ν

Δεκάδες οι τραυματίες από το τελευταίο περιστατικό επίθεσης σε σχολείο που συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Photo: Fox 13. Πηγή: Supplied
ν

 


Translate this post