Ουζμπέκος είναι ο δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Είχε φτάσει από το Ουζμπεκιστάν και είχε διασυνδέσεις με τον ISIS ο δράστης του φονικού χτυπήματος στη Νέα Υόρκη με 8 νεκρούς.

Ο 29χρονος δράστης Σαϊφούλο Σαΐποφ (Sayfullo Saipov). Πηγή: News Media
ν

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ με το Ισλαμικό Κράτος είχε ο άνδρας που «έσπειρε» τον θάνατο το μεσημέρι της Τρίτης στο Μανχάταν. Όπως έγινε γνωστό ο δράστης που έριξε το φορτηγάκι πάνω σε ποδηλάτες και πεζούς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν δώδεκα έφερε στο όχημα που οδηγούσε ένα σημείωμα στο οποίο αναγραφόταν ότι η επίθεση διεξήχθη στο όνομα του ISIS.
Όλα ξεκίνησαν όταν στις 15:15 τοπική ώρα ένας άνδρας με νοικιασμένο φορτηγό από το κατάστημα Home Depot εισήλθε σε ποδηλατόδρομο παρασύροντας όποιον έβρισκε στο πέρασμά του.
Ωστόσο, στην οδό Chambers, το φορτηγό του δράση συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο τραυματίζοντας δύο ενήλικες και δύο παιδιά. Μετά τη σύγκρουση, ο οδηγός του φορτηγού ένας 29χρονος άνδρας, βγήκε από το όχημα επιδεικνύοντας δύο όπλα χειρός. Ένστολος που βρισκόταν στην περιοχή πυροβόλησε το δράστη στην κοιλιακή χώρα. Ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στην περιοχή του συμβάντος βρέθηκαν δύο αεροβόλα όπλα (ένα σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στο paintball) που εικάζεται ότι κρατούσε ο δράστης.

Αν και η αστυνομία απέφυγε να κατονομάσει τον δράστη, πηγή που έχει γνώση των ερευνών, αναγνώρισε τον 29χρονο ως Σαϊφούλο Σαΐποφ, προσθέτοντας πως δεν ήταν Αμερικανός πολίτης.

Ο Σαΐποφ έφθασε στις ΗΠΑ από το Ουζμπεκιστάν το 2010 και είχε αποκτήσει πράσινη κάρτα που του επέτρεπε να ζήσει μόνιμα εκεί.

Ένας σοκαρισμένος φίλος του είπε στην New York Post ότι ήταν συνήθως «πολύ φιλικός» και είχε δουλέψει ως οδηγός στην Uber. Δεν γνώριζε ότι είχε οποιαδήποτε σύνδεση με την τρομοκρατία ή ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.
Ο Kobiljon Matkarov, 37 ετών, συναντήθηκε με τον Σαΐποφ στη Φλόριδα αμέσως μετά την άφιξη του Σαΐποφ στη χώρα.
ν

8 Dead, 12 Hurt In Lower Manhattan Vehicular Terror Attack
ν


ν

 


Translate this post