Ισραήλ: στη φυλακή η έφηβη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι

Κατηγορία Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Youmagazine Newsroom

 

12 κατηγορίες σε βάρος της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι απήγγειλε ο εισαγγελέας του ισραηλινού στρατοδικείου του Οφέρ.

Η 16χρονη Άχεντ Ταμίμι την ώρα που προσάγεται στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από δύο γυναίκες του προσωπικού των φυλακών του Οφέρ. Image: Supplied
ν

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ του ισραηλινού στρατοδικείου του Οφέρ απήγγειλε δώδεκα κατηγορίες κατά της Άχεντ Tαμίμι, της 16χρονης Παλαιστίνιας που εμφανίζεται σε βίντεο που έγινε viral να χτυπά Ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την συνήγορό της Γκάμπι Λάσκι.
Οι κατηγορίες αφορούν το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου 2017, κοντά στη Ραμάλα, καθώς και πέντε ακόμη περιστατικά στα οποία η Άχεντ Ταμίμι ενεπλάκη τον περασμένο χρόνο, εξήγησε στους δημοσιογράφους η συνήγορος.
Στο βίντεο που ελήφθη από κινητό τηλέφωνο στις 15 Δεκεμβρίου εμφανίζεται η Νουρ Ταμίμι, 20 ετών, να πλησιάζει μαζί με την εξαδέλφη της Άχεντ Ταμίμι, 16 ετών, δύο Ισραηλινούς στρατιώτες και στη συνέχεια να τους κλωτσούν, γρονθοκοπούν και χαστουκίζουν στο χωριό Νάμπι Σαλέχ βόρεια της Ραμάλα.
Οι δύο στρατιώτες βρίσκονταν στην αυλή σπιτιού για να εμποδίσουν τους Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών που βρίσκονταν εκεί κοντά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο στρατοδικείο του Οφέρ της Δυτικής Όχθης.
Η οικογένεια της Άχεντ Ταμίμι δηλώνει ότι το περιστατικό συνέβη στην αυλή του δικού τoυς σπιτιού.
Στο βίντεο οι στρατιώτες παραμένουν απαθείς απέναντι στις κινήσεις των δύο κοριτσιών που μοιάζουν περισσότερο με πρόκληση παρά με επίθεση με πρόθεση να κάνουν κακό. Στη συνέχεια τα κορίτσια απομακρύνονται.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και κατά της Νουρ Ταμίμι, η οποία συνελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου για διακεκριμένη επίθεση κατά στρατιώτη και επίθεση κατά στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας.
v

ν

Δαβίδ εναντίον Γολιάθ

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η μικρή Ταμίμι διαμαρτύρεται για την κατοχή της Δυτικής Όχθης από τα στρατεύματα του Ισραήλ.
Η πρώτη διαμαρτυρία έγινε το 2012, όταν η Ταμίμι ήταν 11 ετών και ο αδελφός της είχε τραυματιστεί από λαστιχένια σφαίρα και μεταφερθεί σε ισραηλινό νοσοκομείο.
Το 2015 έγινε το σύμβολο της αντίστασης των Παλαιστινίων, όταν φωτογραφήθηκε να δαγκώνει το χέρι Ισραηλινού στρατιώτη, ο οποίος είχε συλλάβει τον μικρό αδελφό της Μοχάμετ που έκλαιγε. Η Ταμίμι, μαζί με άλλες γυναίκες, επιτέθηκε στον στρατιώτη και του δάγκωσε το χέρι για να αφήσει ελεύθερο τον αδελφό της.
ν

Ισραηλινός στρατιώτης κρατά με κεφαλοκλείδωμα τον μικρό αδελφό της Άχεντ Ταμίμι, Μοχάμετ, στις 28 Αυγούστου 2015. Photo: AFP / Abbas Momani. Πηγή: Supplied
ν

Η 14χρονη Άχεντ Ταμίμι δαγκώνει το χέρι του Ισραηλινού στρατιώτη για να αφήσει ελεύθερο τον 12χρονο αδελφό της. Η φωτογραφία αυτή έκανε τον γύρο του κόσμου. Photo: AFP / Abbas Momani. Πηγή: Supplied
ν

Αντιδρώντας, ο μασκοφόρος Ισραηλινός στρατιώτης χτυπά την Ταμίμι στο πρόσωπο. Πηγή: Twitter
ν


ν

Την περασμένη χρονιά, το υπουργείο Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον απέρριψε αίτημα της Ταμίμι να επισκεφτεί τις ΗΠΑ, όπου ήταν καλεσμένη να συμμετάσχει σε μια ομιλία με τίτλο “No Child Behind Bars / Living Resistance”.

 


Translate this post