Αστρολογικές προβλέψεις για το 2018

Κατηγορία ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Από την Έλλη Άμποτ

 

Τι σας επιφυλάσσει το 2018; Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο και μάθετε τι να περιμένετε από το νέο έτος, τι να προσέξετε και ποια είναι τα δώρα που θα δεχτείτε από το σύμπαν.

ν

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ θα είναι άφθονες το 2018, καθώς πολλοί πλανήτες πραγματοποιούν σημαντικές μετατοπίσεις και φέρνουν νέα ενέργεια στη ζωή μας. Το 2017 ήταν ένα δύσκολο έτος και οι περισσότεροι άνθρωποι μάλλον θα αισθανθούν ανακούφιση τώρα που το αφήσαμε πίσω μας.
Χωρίς αμφιβολία, το 2018 θα είναι ένα έτος δουλειάς. Μια σειρά πλανητικών μετατοπίσεων θα μας προσφέρει σημαντική υποστήριξη σε πρακτικά θέματα, ενώ θα μπορούμε να βάλουμε νέα θεμέλια στη ζωή μας, καθοδηγούμενοι κυρίως από το ένστικτο και τη διαίσθησή μας. Στα οικονομικά ζητήματα θα έχουμε μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας ακολουθώντας μια καινοτόμο προσέγγιση.
Στις 10 Οκτωβρίου 2017, ο Δίας, ο πλανήτης των ευκαιριών και των δυνατοτήτων, άρχισε να κολυμπάει στα συναισθηματικά βάθη του Σκορπιού και θα παραμείνει σε αυτόν έως τις 8 Νοεμβρίου 2018. Με τον Δία να διασχίζει τον Σκορπιό καθώς αρχίζει το έτος, ήδη αισθανόμαστε πιο άνετα με τις βαθιές και έντονα συναισθηματικές επαφές και σχέσεις. Και θα συνεχίσουμε να αισθανόμαστε το ίδιο καθώς θα εξερευνούμε κρυμμένες πτυχές του εαυτού μας, όπου μπορούμε να βρούμε χαμένους θησαυρούς.  Αυτό θα μας βοηθήσει να ωριμάσουμε ψυχικά και πνευματικά.
ν

Οι ξεχασμένες δυνάμεις μέσα μας

Το 2018 θα είναι έτος αυξημένης διαίσθησης, οπότε αν θέλετε να καλλιεργήσετε τα ψυχικά σας δώρα, το σύμπαν προσφέρεται να γίνει ο μέντορας σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις 25 Μαΐου και στις 19 Αυγούστου, όταν ο Δίας θα σχηματίζει ένα τέλειο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Η πίστη, η διαίσθηση και η τύχη είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτών των περιόδων.
Ο Δίας και ο Πλούτωνας θα έχουν επίσης μια πολύ καλή συνεργασία φέτος, σε αντίθεση με την μεταξύ τους αντιπαλότητα που είχαν κατά τη διάρκεια του 2017. Στις 16 Ιανουαρίου, 14 Απριλίου και 12 Σεπτεμβρίου, οι δύο αυτοί πλανήτες θα μας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε τη δύναμη να πετύχουμε πολλά, ειδικά όσον αφορά τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά ζητήματα.
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Δίας εισέρχεται στον Τοξότη, ζώδιο το οποίο κυβερνά. Η ημερομηνία αυτή είναι ένας καλός οιωνός για να εξερευνήσουμε νέους ορίζοντες το επόμενο έτος!
ν

Θέτοντας τις βάσεις για το μέλλον

Ενώ ο Δίας μας ενθαρρύνει να αναπτυχθούμε και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, το αντίπαλον δέος, ο αυστηρός Κρόνος απαιτεί να ωριμάσουμε ασκώντας υπομονή, πειθαρχία και σκληρή δουλειά. Στις 20 Δεκεμβρίου του 2017, ο Κρόνος εισήλθε στον Αιγόκερω, τον οποίο κυβερνά. Έως το 2020 θα πάρουμε τα κατάλληλα μαθήματα για την οικοδόμηση στερεών θεμελίων που θα μας βοηθήσουν και θα μας προστατεύσουν από κάθε καταιγίδα. Έτσι, το 2018 δείχνει ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τη ζωή με ένα σχέδιο.
Μέσα στο 2018 μπορούμε να περιμένουμε μια επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα χρήματα και την ακίνητη περιουσία. Στις 15 Μαΐου, ο Ουρανός, ο πλανήτης της καινοτομίας και των ξαφνικών αλλαγών, εισέρχεται στον Ταύρο μετά από 84 χρόνια. Έως τις 6 Νοεμβρίου 2018, θα έχουμε ένα δείγμα της επιρροής του σε αυτό το πρακτικό και οικονομικά προσανατολισμένο ζώδιο.
Θα πρέπει επομένως να αναμένουμε δραστικές αλλαγές, κρίσεις και ανακατατάξεις στην χρηματοπιστωτική αγορά, στην αγορά ακινήτων και στα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και μεταβολές σε θέματα που αφορούν την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα.
Σε προσωπικό επίπεδο, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το θέμα της οικονομικής ασφάλειάς μας είναι επίσης πολύ πιθανόν να αλλάξει. Μπορεί να συνειδητοποιήσουμε πόσο εγκλωβισμένοι είμαστε στις υλικές μας ανάγκες και το χρήμα, και να επιχειρήσουμε να αποτινάξουμε αυτή τη σκλαβιά ανοίγοντας νέους ορίζοντες και δημιουργώντας νέα δεδομένα.
ν

Ανάδρομοι πλανήτες

Ο Ερμής και η Αφροδίτη τις περιόδους που θα είναι ανάδρομοι, θα φέρουν δυσκολίες στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων και εμπόδια στις αισθηματικές σχέσεις. Αποφύγετε να ξεκινήσετε κάτι νέο στον επιχειρηματικό τομέα από τις 23 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου, από τις 26 Ιουλίου έως 19 Αυγούστου και από 17 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου βάζοντας ένα περιθώριο ασφαλείας 4-5 ημερών πριν και μετά.
Αποφύγετε τη σύναψη σχέσεων ή τη λήψη σοβαρών αποφάσεων στα αισθηματικά σας την περίοδο από 6 Οκτωβρίου έως 16 Νοεμβρίου.
Ο Άρης θα είναι ανάδρομος από τις 27 Ιουνίου έως τις 28 Αυγούστου, προκαλώντας πτώση της ζωτικότητας και ανακοπή της ορμητικότητας κυρίως στις επιχειρήσεις.
Διαβάστε παρακάτω το ζώδιό σας για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ενέργειες που σας αφορούν προσωπικά.
ν

Π/Ρ/Ο/Β/Λ/Ε/Ψ/Ε/Ι/Σ/Ζ/Ω/Δ/Ι/Ω/Ν/2/0/1/8

ν

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Ανταμοιβή ανάλογη με το έργο σας

Οι φιλοδοξίες σας είναι μεγάλες και το 2018 είστε αποφασισμένοι να δείξετε στον κόσμο πόσο σημαντική είναι η επιτυχία για εσάς. Έτσι, η επίτευξη ενός επαγγελματικού στόχου είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα σχέδιά σας.
Ο Κρόνος, ο πλανήτης της πειθαρχίας και της δέσμευσης, βρίσκεται τώρα στον 10ο Οίκο της φήμης και της καριέρας. Ο αυστηρός πλανήτης επιδιώκει να σας διδάξει μερικά ζωτικά μαθήματα για να προσεγγίσετε την καριέρα σας υπεύθυνα και αποτελεσματικά. Εάν βρίσκεστε ήδη στο σωστό δρόμο, τότε τα επόμενα δύο χρόνια μπορεί να είναι μια περίοδος απίστευτης ανταμοιβής. Θα απολαύσετε το σεβασμό και την εκτίμηση που σας αξίζει στο χώρο σας. Υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία για να φτάσετε στην κορυφή, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να παραμείνετε πειθαρχημένοι  και αποφασισμένοι να εκτελέσετε το επιχειρηματικό σχέδιο που έχετε αναπτύξει.
Αν, όμως, ξεκινήσετε το 2018 μέσα σε μια άσκοπη περιπλάνηση και απλώς αναρωτιέστε «τι θα γίνετε όταν μεγαλώσετε», τότε ο Κρόνος θα έχει ένα πολύ διαφορετικό μάθημα για εσάς. Ίσως στην αρχή αυτή της διέλευσης να αισθανθείτε καταπίεση εξαιτίας ενός εργοδότη ή ενός άλλου προσώπου στην ζωή σας που έχει υπερβολικές απαιτήσεις από εσάς. Μπορεί να μην είστε φτιαγμένοι για τη δουλειά στην οποία βρίσκετε τη δεδομένη στιγμή και αν συμβαίνει αυτό, τότε σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις φέτος.
Αν χάσετε τη δουλειά σας ή αποφασίσετε να εγκαταλείψετε ένα επάγγελμα, έχετε υπόψη σας ότι ήταν γραφτό να γίνει. Ο Κρόνος θέλει να ακολουθήσετε μια κατεύθυνση στην οποία μπορείτε να γίνετε άριστοι και όχι να δουλεύετε μόνο για να πληρώνετε τους λογαριασμούς. Με υπομονή και σκληρή δουλειά, θα τα καταφέρετε.
ν

Το χρήμα ρέει άφθονο

Τα οικονομικά σας έρχονται επίσης στο προσκήνιο το 2018. Για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, συγκεκριμένα έως τις 8 Νοεμβρίου, θα έχετε σύμμαχο τον Δία που διανύει τον 8ο Οίκο σας, αυτόν δηλαδή που συνδέεται με τους πόρους των άλλων. Μπορείτε να προσδοκάτε να επωφεληθείτε με κάποιο τρόπο από τα χρήματα ή τους πόρους άλλων ανθρώπων. Οι επενδύσεις αναμένεται να πάνε καλά και αν είστε σε σχέση, το εισόδημα του συντρόφου σας μπορεί να αυξηθεί προς όφελός σας.
Εκτός από τα χρήματα των άλλων ανθρώπων, ωστόσο, και τα δικά σας έσοδα και η ικανότητα να κερδίζετε χρήματα θα δεχτούν ένα «λίφτινγκ». Ο Ουρανός, ο πλανήτης της ξαφνικής αλλαγής, θα εισέλθει στον τομέα του εισοδήματός σας από τις 15 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου. Σε αυτούς τους μήνες θα νιώσετε μια έντονη επιθυμία να αναπτύξετε ασυνήθιστα ταλέντα για να κερδίσετε χρήματα. Όταν ο Ουρανός εγκαταλείψει τον τομέα αυτό, θα ολοκληρώσει το ταξίδι του περνώντας από το ζώδιό σας, βοηθώντας σας να βάλετε τις τελευταίες πινελιές στην προσωπική σας απελευθέρωση.
ν

Επανεξετάζοντας τα πράγματα

Είναι καλύτερα να αφιερώσετε την περίοδο μεταξύ της 26ης Ιουνίου και της 27ης Αυγούστου σε μια αναθεώρηση των σχεδίων και των κινήσεών σας. Ο Άρης, ο κυβερνήτης πλανήτης σας, θα είναι ανάδρομος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθιστώντας το έργο της προώθησης των νέων στόχων σας εξαιρετικά δύσκολο. Επικεντρωθείτε στον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείτε την ενέργειά σας σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και σε σχέση με την επιδίωξη μιας σημαντικής φιλοδοξίας σας. Ίσως συνειδητοποιήσετε ότι μια αλλαγή θα βελτίωνε τα πράγματα.
Η Αφροδίτη θα γίνει επίσης ανάδρομη από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου. Εσείς και ο/η σύντροφός σας μπορεί να αξιολογήσετε εκ νέου τον προϋπολογισμό σας και να επενδύσετε χρήματα από κοινού. Τα αποτελέσματα από μια τέτοια κίνηση θα είναι εξαιρετικά.
ν

 

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Εύνοια στις σχέσεις

Το όνειρο μιας σχέσης γίνεται πραγματικότητα για εσάς το 2018. Το έτος ξεκινάει με τον Δία, τον πλανήτη της τύχης και της υποστήριξης, να διανύει τον τομέα των σχέσεών σας. H διέλευσή του θα κρατήσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει μια υπέροχη ενέργεια συνεργασίας και δημιουργίας αληθινών δεσμών τόσο με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε όσο και στην προσωπική σας ζωή. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να είναι ένα έτος όπου το παιχνίδι αλλάζει προς όφελός σας χάρη στην υποστήριξη που δέχεστε από τους άλλους.
Η αισθηματική σας ζωή θα επωφεληθεί εξαιρετικά από το ταξίδι του Δία διαμέσου του τομέα των συνεργασιών σας. Αν μόλις συναντήσατε ένα νέο πρόσωπο είναι πολύ πιθανό ότι θα δημιουργηθεί ένας ιδιαίτερα στενός δεσμός ανάμεσά σας και ίσως προχωρήσετε και σε μια πιο επίσημη δέσμευση μέσα στο 2018. Μπορεί να αποφασίσετε να αρραβωνιαστείτε ή να παντρευτείτε ή απλώς να ζήσετε μαζί. O έρωτάς σας έχει πολύ καλές προοπτικές γιατί είστε και οι δύο ανοιχτοί στην ιδέα μιας πραγματικά ουσιαστικής σχέσης και επικοινωνίας. Όπως είπαμε, οι σχέσεις όλων των ειδών το έτος αυτό θα έχουν πολύ καλή κατάληξη.
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Δίας εισέρχεται στον 8ο Οίκο σας και θα αρχίσετε να βλέπετε κάποια οφέλη από τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του συντρόφου σας. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι θα είστε έτοιμοι να επωφεληθείτε από μια σοφή επένδυση που κάνατε στο πρόσφατο παρελθόν.
ν

Αναθεώρηση και ανασυγκρότηση

Ενώ οι σχέσεις και οι συνεργασίες σας θα είναι γεμάτες με δυνατότητες, υπάρχει μια περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να κάνετε τις κατάλληλες προσαρμογές. Μεταξύ 6 Οκτωβρίου και 16 Νοεμβρίου η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης πλανήτης σας, θα είναι ανάδρομη. Αυτή την περίοδο λοιπόν θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις συνεργασίες και τις σχέσεις σας με συναδέλφους ή το προσωπικό που απασχολείτε. O έλεγχος αυτός θα έχει να κάνει με την αξία των υπηρεσιών που προσφέρει ο καθένας για το κοινό έργο. Αν υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια σε μία από αυτές τις σχέσεις, θα μπορέσετε να καταλάβετε τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί η κατάσταση.
Η σταδιοδρομία και η φήμη σας αλλάζουν φέτος και υπάρχουν διάφορες ενδείξεις γι’ αυτό. Μπορεί να είστε σε θέση να επωφεληθείτε από μια μοναδική ευκαιρία που θα φέρει η ηλιακή έκλειψη στις 15 Φεβρουαρίου 2018. Αυτή η έκλειψη φέρνει στην επιφάνεια μερικές υπέροχες προοπτικές για εσάς στον επαγγελματικό τομέα, αλλά μόνο αν είστε πρόθυμοι να βγείτε από την ασφάλεια και να χρησιμοποιήσετε τα πιο προοδευτικά ταλέντα σας.
Παράλληλα, όμως, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με ένα πρόσωπο εξουσίας ή με τη σταδιοδρομία σας την περίοδο από 27 Ιουνίου έως 27 Αυγούστου. H πιο κρίσιμη ημερομηνία είναι στις 27 Ιουλίου 2018 όταν πραγματοποιείται η ολική έκλειψη Σελήνης. Αυτή η έκλειψη μπορεί να φέρει ένα απροσδόκητο τέλος, λόγω γεγονότων που έγιναν στο παρασκήνιο και γι’ αυτό δεν τα είχατε αντιληφθεί. Δεδομένου ότι ο Άρης θα είναι ανάδρομος στον τομέα της καριέρας σας, ίσως να μην έχετε αρκετή δύναμη για να ανταπεξέλθετε σ’ αυτά που συμβαίνουν. Έχετε υπόψη σας όμως ότι δεν είναι απαραίτητο να πολεμήσετε τα πράγματα.
Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση είναι να δεχτείτε τη φυσική πορεία των πραγμάτων και να ανασυγκροτηθείτε. Αυτή μπορεί επίσης να είναι μια περίοδος όπου συνειδητοποιείτε ότι η επαγγελματική σας ζωή πρέπει να αλλάξει με κάποιο τρόπο γιατί δεν σας γεμίζει πια. Μια άλλη πιθανότητα είναι να πάρετε νέα ότι ο προϊστάμενός σας αφήνει τη θέση του/της. Μπορεί επίσης να υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις που αφορούν τον πατέρα σας ή μια πατρική φιγούρα στη ζωή σας.
ν

H μεγάλη αφύπνιση

Χωρίς αμφιβολία το πιο σημαντικό νέο φέτος είναι το γεγονός ότι ο Ουρανός, ο πλανήτης της επανάστασης, της καινοτομίας και της αλλαγής, θα μπει στο ζώδιό σας για πρώτη φορά σε 84 χρόνια! Το μεγάλο αυτό γεγονός θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου 2018. Αργότερα, μέσα στο 2019, θα γίνει για λίγο ανάδρομος και θα επιστρέψει στον Κριό, πριν εγκατασταθεί για τα καλά στο ζώδιό σας, για αρκετά χρόνια.
Μέσα στο 2018 θα πάρετε μια γεύση του τι σημαίνει η διέλευση του Ουρανού από το ζώδιό σας και αυτή θα είναι η γεύση του απροσδόκητου. Μπορεί να αισθάνεστε ότι η ζωή σας είναι μια ρουτίνα, αλλά ακόμα κι έτσι δεν σας αρέσει η αλλαγή γιατί απειλεί ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει για εσάς, την ασφάλεια. Με τον Ουρανό στο ζώδιό σας, ωστόσο, θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε ότι έχετε γίνει σκλάβοι αυτής ακριβώς της αίσθησης της ασφάλειας και ότι αν δεν κάνετε μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας, δεν θα αισθανθείτε ποτέ ξανά ζωντανοί.
Ετοιμαστείτε, λοιπόν, γιατί το 2018 είναι η χρονιά που θα πρέπει να αφυπνιστείτε και να αισθανθείτε τον ηλεκτρισμό των νέων προοπτικών που ανοίγονται μπροστά σας. Έχετε κοιμηθεί στο τιμόνι για πολύ καιρό τώρα. Ήρθε η ώρα να ανοίξετε τα μάτια σας!
ν

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Επαγγελματική επιτυχία

Κάθε έτος φέρνει μαζί του τα δικά του δώρα, γεμάτα με μοναδικές προκλήσεις και ευκαιρίες. Σύντομα θα δείτε ότι το 2018 οι μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξής σας βρίσκονται στην εργασία και τη σταδιοδρομία σας.
Όλα ξεκίνησαν στις 10 Οκτωβρίου 2017, όταν ο Δίας εισήλθε στον 6ο Οίκο της εργασίας σας. Ο Δίας θα παραμείνει στον τομέα αυτό του χάρτη σας έως τις 8 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορείτε να περιμένετε θεαματικές ευκαιρίες για περισσότερες και πιο εκπληκτικές δουλειές. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, θα δείτε τη δουλειά σας να αυξάνετε και τις υπηρεσίες να έχουν μεγάλη ζήτηση.
Αν ψάχνετε για νέα δουλειά, θα καταφέρετε να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει γύρω στις 25 Μαΐου ή στις 19 Αυγούστου, όταν ο Δίας θα σχηματίζει μια πολύ ευνοϊκή όψη με έναν εμπνευσμένο Ποσειδώνα. Κάτω από την πλανητική αυτή επιρροή μπορεί να έχετε μια προσφορά εργασίας που να μοιάζει με όνειρο που βγαίνει αληθινό. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι φέτος οι σχέσεις σας με τους συναδέλφους ή το προσωπικό που απασχολείτε είναι πολύ πιο ομαλές. Το γεγονός ότι όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον αντί να σαμποτάρουν ο ένας στον άλλο έχει σαν αποτέλεσμα την επιτυχία όλων.
Μπορεί επίσης να διαπραγματευτείτε καλύτερους όρους εργασίας ή πληρωμής. Οι ημερομηνίες 15 Ιανουαρίου, 14 Απριλίου και 12 Σεπτεμβρίου είναι οι ιδανικές για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.
ν

Γίνεστε πιο ώριμοι

Όσον αφορά τα οικονομικά σας το μεγάλο στοίχημα για εσάς αυτή τη χρονιά είναι να μάθετε να τα βγάζετε πέρα μόνοι σας. Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, γιατί απ’ ότι φαίνεται η οικονομική στήριξη που λαμβάνατε μέχρι τώρα μπορεί να μειωθεί ή ακόμη και να διακοπεί εντελώς. Αυτό έχει να κάνει με τον Κρόνο που κινείται σε μια νέα περιοχή του χάρτη σας.
Ο Κρόνος είχε εισέλθει στο 8ο Οίκο των χρημάτων που μοιράζεστε με άλλους στις 19 Δεκεμβρίου 2017 και έχετε πάρει ήδη μια προειδοποίηση σχετικά με τις διαθέσεις του. Ο αυστηρός πλανήτης θα παραμείνει στον τομέα αυτό έως τον Δεκέμβριο του 2020. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα πάρετε ένα σημαντικό μάθημα για την ανάληψη ευθύνης για την οικονομική σας κατάσταση, έτσι ώστε να μπορείτε να βασίζεστε πλέον στον εαυτό σας και όχι στους άλλους.
Ένας τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να συμβεί αυτό είναι αν έχετε χωρίσει πρόσφατα. Η μετάβαση από ένα σπίτι με δύο εισοδήματα σε ένα νοικοκυριό με ένα θα απαιτήσει σίγουρα κάποιες προσαρμογές. Αν είστε παντρεμένοι ή έχετε σταθερή σχέση, είναι πιθανό ο σύντροφός σας να περάσει μια δύσκολη οικονομικά κατάσταση και να χρειάζεται να στηριχθεί σε εσάς για ένα διάστημα.
Μια άλλη περίπτωση είναι να περάσετε από έναν οικονομικό έλεγχο ή να διαπιστώσετε ότι χρωστάτε περισσότερα χρήματα σε φόρους από ό,τι νομίζατε. Μπορεί να είναι ένα έτος όπου προσπαθείτε να αναλάβετε μεγαλύτερη ευθύνη για την οικονομική σας κατάσταση και κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διορθώσετε τυχόν λάθη που κάνατε στο παρελθόν, ειδικά σε σχέση με κάποιο χρέος. Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό που μπορεί να σας βοηθήσει με την τακτοποίηση του χρέους ή με έναν διακανονισμό.
ν

Εξερευνώντας άλλες πραγματικότητες

Το 2018 σας καλεί να ανακαλύψετε τον εσωτερικό σας επαναστάτη. Ο Ουρανός, ο πλανήτης των ξαφνικών αλλαγών, θα επισκεφθεί τον 12ο Οίκο της πνευματικότητας και εσωτερικής αναζήτησης από τις 15 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ίσως παρατηρήσετε μια βαθύτερη επιθυμία να εξερευνήσετε άγνωστα και προοδευτικά μονοπάτια.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αισθάνεστε αμήχανα με την ανάγκη σας αυτή και προτιμάτε να τη κρατήσετε μυστική. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι θα αποκτήσετε έντονο ενδιαφέρον για τη μελέτη μιας μεταφυσικής επιστήμης, όπως η Αστρολογία, η Αριθμολογία ή κάποιος άλλος συναφής τομέας. Θα έχετε ως εκ τούτου μια σημαντική πνευματική και συναισθηματική αφύπνιση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτή θα είναι μια περίοδος που έρχεστε σε επαφή με οτιδήποτε είναι αυτό που σας κάνει μοναδικούς και θα σταματήσετε να το απαρνιέστε..
Στις 8 Νοεμβρίου ο Δίας εισέρχεται στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σας, φέρνοντας μοναδικές ευκαιρίες για την επιχείρησή σας και τις προσωπικές σας σχέσεις. Εάν είστε σε μια σοβαρή σχέση, είναι πιθανό να εξετάσετε το ενδεχόμενο να παντρευτείτε. Σε γενικές γραμμές, οι μεγαλύτερες ευκαιρίες σας για ανάπτυξη θα προέρχονται από άλλους ανθρώπους. Επωφεληθείτε!
ν

 

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Οι σχέσεις έχουν τον πρώτο λόγο

Το 2018 θα είναι ένα πολύ σημαντικό έτος όσον αφορά τις σχέσεις σας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: εάν είστε δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που πάνε τα πράγματα ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας, ήρθε η ώρα να γίνει κάτι γι’ αυτό. Αυτό θα είναι το έτος που θα αποφασίσετε αν μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε μέσα στην ένταση που αισθάνεστε. Ίσως να είναι το έτος που θα διαπιστώσετε ότι η σχέση σας δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Δεν θα είναι μια εύκολη απόφαση όπως και να το δείτε το ζήτημα, αλλά καθώς ξεκινά το 2018, είναι πιθανό να αισθανθείτε πολύ έντονα ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα. Η αίσθηση αυτή μπορεί να έχει ξεκινήσει ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2017 όταν ο Κρόνος είχε μπει στον 7ο Οίκο των σχέσεων και των συνεργασιών. Αυτή η περιοχή του χάρτη σας ρυθμίζει τις σχέσεις σας τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σας ζωή κι έτσι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αλλαγές στον έναν από τους δύο ή ακόμη και στους δύο αυτούς τομείς.
Ειδικά εάν περάσατε τις γιορτές με ένα αίσθημα δυσαρέσκειας εξαιτίας της αισθηματικής σας ζωή, η ανάγκη για να αντιδράσετε θα γίνει ακόμη πιο έντονη και η αποφασιστικότητά σας θα μεγαλώσει. Εάν π.χ. είστε παντρεμένοι και αντιμετωπίζετε δυσκολίες με το γάμο σας, αυτό θα είναι το έτος κατά το οποίο θα αποφασίσετε να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει ότι και οι δύο είστε ακόμα ερωτευμένοι και έτοιμοι να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσετε τη σχέση σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η διέλευση του Κρόνου θα έχει να κάνει περισσότερο με τη συνειδητοποίηση ότι η σχέση σας έχει πια τελειώσει. Και αν συμβαίνει αυτό, είναι καιρός να προχωρήσετε και να αλλάξετε ζωή.
Μια καθοριστική ημερομηνία για τις σχέσεις σας θα είναι στις 13 Ιουλίου όταν θα γίνει ηλιακή έκλειψη στο ζώδιό σας. Αυτή η έκλειψη θα είναι ακριβώς απέναντι από τον Πλούτωνα, τον πλανήτη της δύναμης και του ελέγχου, ο οποίος βρίσκεται τώρα στον τομέα των σχέσεών σας. Ίσως να είστε έτοιμοι να κάνετε μια σημαντική προσωπική αλλαγή και ο σύντροφός σας να μην είναι άνετος με την ιδέα αυτή. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι αυτή η έκλειψη θα αντικατοπτρίζει την αίσθηση ότι είναι καιρός να ξεκινήσετε τη ζωή σας πέρα ​​και χωρίς τον/την σύντροφό σας.
ν

Η φωτεινή πλευρά της διέλευσης

Δεν θα περάσουν όλοι βέβαια τόσο δύσκολες εμπειρίες στην αγάπη, ωστόσο η διέλευση του Κρόνου από τον 7ο Οίκο σας βάζει απλώς σε μια δοκιμασία το δεσμό σας. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα πολλοί από εσάς να αποφασίσετε φέτος να κάνετε το μεγάλο βήμα και να επισημοποιήσετε τη σχέση σας. Ο Δίας θα διανύει τον τομέα του έρωτα έως τις 8 Νοεμβρίου, ανοίγοντας την καρδιά σας και βοηθώντας σας να συναντήσετε ένα πολύ ιδιαίτερο πρόσωπο. Με τον Δία να σχηματίζει ισχυρή όψη με τον Πλούτωνα στον 7ο Οίκο σας στις 16 Ιανουαρίου, 14 Απριλίου και 12 Σεπτεμβρίου, μια δέσμευση ή ακόμη και ένας γάμος είναι πολύ πιθανά.
Μετά τις 8 Νοεμβρίου ο Δίας διανύει τον 6ο Οίκο σας και η προσοχή σας θα στραφεί σε νέες ευκαιρίες εργασίας. Είναι πιθανό να αναλάβετε μια δεύτερη εργασία ή να αυξηθούν οι δουλειές σας. Το περιβάλλον εργασίας σας θα γίνει πιο χαρούμενο και η υγεία σας θα βελτιωθεί σημαντικά.
ν

Διεύρυνση του φιλικού κύκλου σας

Από τις 15 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου μπορεί να παρατηρήσετε μια έντονη αλλαγή στην κοινωνική σας ζωή, την οποία θα βρείτε συναρπαστική. Θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε λίγο από το χρόνο σας με μοναδικούς και εκλεκτούς ανθρώπους, καθώς ο Ουρανός διανύει τον τομέα της φιλίας σας τους μήνες αυτούς. Η κατάσταση αυτή θα είναι πιο μόνιμη το 2019, αλλά προς το παρόν, θα πάρετε μια γεύση από όλες τις προοδευτικές νέες γνωριμίες που θα σας κάνουν να αισθανθείτε ξανά κοινωνικά ζωντανοί. Απολαύστε την κάθε στιγμή!
ν

 

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Αλλάζουν οι συνθήκες διαβίωσης

Ήρθε η ώρα να βάλετε σε τάξη το σπίτι σας. Ευτυχώς, όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι απόλυτα εφικτό τη χρονιά αυτή, ενώ παράλληλα τώρα αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι από ποτέ με τις συνθήκες διαβίωσής σας.
Μπορείτε να ευχαριστείτε τον Δία, τον πλανήτη της τύχης και των αγαθών, για αυτή την καλή τύχη. Τον Οκτώβριο του 2017 εισήλθε στον 4ο Οίκο του σπιτιού και της οικογένειας και θα παραμείνει εκεί για το μεγαλύτερο μέρος του 2018, συγκεκριμένα μέχρι τις 8 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να μετακομίσετε στο σπίτι των ονείρων σας ή κάπου που να ταιριάζει με τον ιδανικό χώρο διαβίωσης για εσάς.
Για μερικούς από εσάς, αυτό μπορεί να είναι ένας μεγαλύτερος χώρος. Είναι αλήθεια ότι ο Δίας προωθεί οτιδήποτε μεγάλο και εντυπωσιακό και είναι γνωστό πόσο λατρεύετε την πολυτέλεια. Εάν, ωστόσο, ακολουθείτε έναν συγκρατημένο οικονομικό προϋπολογισμό, ο χώρος μπορεί να είναι μικρότερος, αλλά θα γεμίζει παρ’ όλα αυτά την καρδιά σας με χαρά. Υπάρχει κάτι σχετικά με το χώρο όπου ζείτε αυτό το έτος που σας γεμίζει με αισθήματα γαλήνης και ευτυχίας.
Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να αποκτήσετε συγκάτοικο ή να αποφασίσετε να μείνετε μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο. Τη χρονιά αυτή θα υπάρξουν οι ιδανικές συνθήκες για να συμφιλιωθείτε με τους συγγενείς σας, εφόσον υπήρξε κάποια ρήξη στις σχέσεις σας μαζί τους.
Μετά τις 8 Νοεμβρίου ο Δίας θα αρχίσει να επικεντρώνεται στην ερωτική ζωή σας. Αν είστε ελεύθεροι και έτοιμοι να γνωρίσετε τον έρωτα είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε κάποιον που θα κάνει την καρδιά σας να σκιρτήσει. Εάν έχετε σταθερή σχέση, ίσως αποφασίσετε να ξεκινήσετε οικογένεια.
ν

Νέες προοπτικές εν όψει

Το κύριο θέμα για το νέο έτος θα είναι να βάλετε το σπίτι σας σε τάξη. Το σύμπαν δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις μόνο στο χώρο διαβίωσης. Θα επανεκτιμήσετε και θα τελειοποιήσετε σχεδόν κάθε τομέα της ζωής σας. Οι εκλείψεις στο ζώδιό σας στις 31 Ιανουαρίου (σεληνιακή) και 11 Αυγούστου (ηλιακή) προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες για ένα νέο ξεκίνημα.
Η αναθεώρηση των σχέσεων είναι επίσης πιθανή χάρη σε δύο ακόμη εκλείψεις που θα γίνουν στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σας: η μια στις 15 Φεβρουαρίου (ηλιακή) και η άλλη στις 27 Ιουλίου (σεληνιακή). Οι επιχειρηματικές και προσωπικές σας επαφές πολύ πιθανό να αλλάξουν.
Ένας άλλος κύριος τομέας στον οποίο θα εργαστείτε φέτος έχει να κάνει με τη δουλειά και την καθημερινή ρουτίνα.
Ο Κρόνος, ο πλανήτης της πειθαρχίας και της οργάνωσης, εισήλθε στον 6ο Οίκο της εργασίας και της υγείας σας στις 19 Δεκεμβρίου 2017 και θα βρίσκεται εκεί για αρκετό καιρό, πιο συγκεκριμένα έως τον Δεκέμβριο του 2020. Καθώς ξεκινά το 2018, θα παρατηρήσετε ότι έχετε περισσότερη δουλειά από ποτέ. Αυτό όμως αποτελεί μέρος της όλης διαδικασίας, καθώς καλείστε να μάθετε να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και όλες τις ανάγκες που υπάρχουν στη ζωή σας.
Βρίσκεστε σε ένα στάδιο μαθητείας όσον αφορά τη δουλειά σας. Τώρα μαθαίνετε τα βασικά και αποκτάτε δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν αφάνταστα στην επαγγελματική σας πορεία μέσα στα επόμενα χρόνια. Μην προσπαθήσετε να αποφύγετε τα μαθήματα αυτά. Κάνετε καλά τη δουλειά σας τώρα και θα αποκομίσετε οφέλη αργότερα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μας διδάσκει ο Κρόνος.
Από τις 15 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου, θα πάρετε μια ιδέα για τις επαναστατικές αλλαγές που διαφαίνονται στον επαγγελματικό ορίζοντα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο Ουρανός θα βρίσκεται στην κορυφή του χάρτη σας, υποδεικνύοντας σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τη σταδιοδρομία σας. Ακολουθήστε τις αλλαγές αυτές και στρωθείτε στη δουλειά!
ν

 

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Ξεκαθάρισμα καρδιάς

Αυτό το έτος μπορεί να είναι καθοριστικό για εσάς στα θέματα της καρδιάς. Μπορεί οι σχέσεις να μην είναι τόσο εύκολες ή ξέγνοιαστες, θα έχετε όμως τη δυνατότητα να μάθετε πολλά για τον εαυτό σας και το είδος του συντρόφου που σας κάνει να αισθάνεστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Έχετε ανάγκη να έχετε μια ουσιαστική σχέση. Το 2018, αν είστε πρόθυμοι να δείτε με ειλικρίνεια την αισθηματική ζωή σας, θα καταφέρετε να βρείτε το ουσιαστικό στοιχείο που αναζητάτε σε αυτήν.
Αν ξεκινήσατε το 2018 με ένα αίσθημα μοναξιάς ή απογοήτευσης όσον αφορά την ερωτική σας ζωή, μην αφήνετε να σας παίρνει από κάτω. Ό,τι συμβαίνει είναι για το δικό σας καλό. Ο Κρόνος, ο πλανήτης της πειθαρχίας και της δέσμευσης, μετακινήθηκε πρόσφατα στον 5ο Οίκο του έρωτα και της διασκέδασης, συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2017. Αυτή είναι μια σημαντική και καρμική ευκαιρία για εσάς, προκειμένου να ανακαλύψετε τι είναι αυτό ακριβώς που αναζητάτε στην αγάπη και τον έρωτα.
Προκειμένου όμως να φτάσετε σε τέτοιου είδους βαθιές αποκαλύψεις, θα πρέπει πρώτα να βιώσετε τη μοναξιά για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Ίσως να ξεκινήσετε το νέο έτος με έναν χωρισμό ή να είστε μόνοι χωρίς καμία ερωτική προοπτική. Αυτή η περίοδος «ξηρασίας» θα διαρκέσει όσο χρειαστεί ώστε να συνειδητοποιήσετε οριστικά την αξία σας στην αγάπη. Δεν σας ενδιαφέρει μια ελαφριά σχέση την περίοδο αυτή, τώρα αναζητάτε μια πραγματική σχέση αγάπης. Αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό αν δεν είστε διατεθειμένοι να διερευνήσετε οποιοδήποτε καρμικό υπόλοιπο παραμένει στην καρδιά σας.
Σίγουρα δεν περιμένει όλους τους Παρθένους μια τέτοια μοίρα, εξαιτίας της διέλευσης του Κρόνου μέσω του 5ου Οίκου σας. Στην πραγματικότητα, κάποιοι από εσάς μπορεί να είστε πολύ ευτυχισμένοι στη σχέση σας. Τι θα σας διδάξει λοιπόν ο Κρόνος; Κάποια μαθήματα που θα συνδέονται με τη δημιουργικότητα, ή με τα παιδιά. Η διασκέδαση επίσης μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη χάρη σε ορισμένες ευθύνες. Μάθετε να αγκαλιάζετε τις υποχρεώσεις σας και να βρίσκετε έναν τρόπο να τις κάνετε διασκεδαστικές.
ν

Άριστα στην επικοινωνία

Όσοι είστε συγγραφείς, αρθρογράφοι ή εργάζεστε στους κλάδους της επικοινωνίας ή των πωλήσεων, το 2018 θα γίνετε πιο παραγωγικοί. Ο Δίας θα βρίσκεται στον τομέα της επικοινωνίας σας μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, χαρίζοντάς σας ιδιαίτερη άνεση με τις λέξεις, κάτι που θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο. Χρησιμοποιήστε αυτό το πλεονέκτημα για να αντεπεξέλθετε σε δύσκολες διαπραγματεύσεις και να απολαύσετε πνευματικά διεγερτικές εμπειρίες και συναναστροφές.
Από τις 15 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου μπορεί να έχετε μια ξαφνική ευκαιρία να δημοσιεύσετε ένα βιβλίο ή μπορεί να αποφασίσετε ξαφνικά να αποκτήσετε ένα πτυχίο.
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Δίας θα μεταφερθεί στον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας, φέρνοντάς σας μεγάλη χαρά και οικογενειακή θαλπωρή.
ν

Εργασιακός ανταγωνισμός

Μεταξύ 27 Ιουνίου και 27 Αυγούστου ο Άρης θα είναι ανάδρομος και ενδέχεται να δοκιμάσετε κάποια απογοήτευση όσον αφορά τους συναδέλφους σας. Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να συνεργαστείτε σε ομαδικά προγράμματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά αν δείξετε σεβασμό στις ικανότητες ο ένας του άλλου, η επιτυχία του έργου θα είναι δεδομένη.
ν

 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Όταν το καθήκον σε καλεί

Το 2018 το σύμπαν θα σας φέρει υπέροχες ευκαιρίες, αλλά και σημαντικά μαθήματα που οδηγούν στην οικοδόμηση μιας στερεής βάσης στη ζωή σας. Ήρθε η ώρα να εργαστείτε επιμελώς για να βάλετε τα θεμέλια και να δημιουργήσετε την ασφάλεια που θα σας προσφέρει ηρεμία για πολλά χρόνια.
Τα μαθήματα αυτά έχουν να κάνουν με τον πλανήτη Κρόνο. Πρόσφατα, στις 19 Δεκεμβρίου 2017, μετακόμισε σε μια νέα περιοχή του χάρτη σας, στον 4ο Οίκο του σπιτιού και της οικογένειας. Ο Κρόνος θα παραμείνει σε αυτόν το τομέα του ωροσκοπίου σας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020. Ξεκινώντας από αυτό το έτος, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι ακριβώς ζητά ο Κρόνος από εσάς.
Για ορισμένους Ζυγούς, αυτή θα είναι μια χρονιά με αυξημένες οικογενειακές ευθύνες και υποχρεώσεις. Ίσως ένας από τους γονείς σας έχει φτάσει σε προχωρημένη ηλικία και χρειάζεται περισσότερη βοήθεια. Είναι επίσης πιθανό κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σας να περνάει δύσκολες ώρες και να βασίζεται σε εσάς περισσότερο από το συνηθισμένο. Ό,τι κι αν συμβεί, η αποστολή σας θα είναι να αγκαλιάσετε τις νέες σας ευθύνες όσο το δυνατόν με μεγαλύτερο ρεαλισμό.
Αυτό δεν είναι το έτος που μπορείτε να ξεφύγετε από τις οικογενειακές σας υποχρεώσεις, γιατί αν το κάνετε, το μόνο που θα πετύχετε είναι να δημιουργήσετε περισσότερη δυσκολία για τον εαυτό σας όταν θα είστε εσείς αυτοί που χρειάζονται βοήθεια.
Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι περνάτε μια μετάβαση στην οικογενειακή σας ζωή που σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο ασφαλείς από το συνηθισμένο. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα διαζύγιο ή μια απώλεια έως την ενηλικίωση ενός από τα παιδιά σας που τώρα αισθάνεται έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του και να φύγει από το σπίτι. Μπορεί επίσης να γίνατε πρόσφατα γονείς. Η μόνη διέξοδος είναι να χειριστείτε αυτές τις καταστάσεις με ρεαλισμό και υπευθυνότητα.
Εάν δεν υπάρξει σημαντική αλλαγή στην οικογενειακή σας κατάσταση το 2018, ο Κρόνος στον 4ο Οίκο σας μπορεί να αντικατοπτρίζει μια κίνηση ή μια εργασία που πρέπει να γίνει σχετικά με το σπίτι. Είναι πιθανό να κάνετε μια ανακαίνιση, πιθανότατα  μετά από την αποχώρηση ενός μέλους του σπιτιού.
ν

Η τύχη σάς βρίσκει όπου κι αν πάτε

Τα καλύτερα νέα εφέτος έχουν να κάνουν με τα οικονομικά σας. Με τον Δία να διανύει τον τομέα της κερδοφορίας έως τις 8 Νοεμβρίου, μπορείτε να προσδοκάτε μια σημαντική βελτίωση στην οικονομική σας κατάσταση. Μπορεί να πάρετε αύξηση κάποια στιγμή μέσα στο έτος ή να αποφασίσετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση και να διαθέσετε στην αγορά μία από τις υπηρεσίες ή τα ταλέντα σας.
Αν είστε ελεύθεροι επιχειρηματίες υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα να δείτε τα έσοδά σας να αυξάνονται. Η ηλιακή εκλειψη στις 13 Ιουλίου θα βάλει σε κίνηση νέα επαγγελματικά σχέδια. Μια προειδοποίηση: αυτή την περίοδο μπορεί να συμβαίνουν πολλά στο σπίτι και οι συγγενείς να απαιτούν την προσοχή και τη βοήθειά σας. Θα χρειαστεί να βάλετε τα δυνατά σας προκειμένου να τα βγάλετε πέρα με τις απαιτήσεις της περιόδου αυτής.
Μια ευχάριστη έκπληξη υπάρχει μεταξύ 15 Μαΐου και 6 Νοεμβρίου, χάρη στον Ουρανό που επισκέπτεται τον 8ο τομέα σας που έχει να κάνει με χρήματα που παίρνετε από πηγές πέρα ​​από τις δικές σας. Μπορεί επίσης να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στις επενδύσεις, στα ασφαλιστικά ή στα φορολογικά σας θέματα. Αν είστε παντρεμένοι, ο/η σύζυγός σας ενδέχεται να έχει μια σημαντική βελτίωση στα έσοδά του.
Αν είστε ελεύθεροι, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις αλλαγής στις κοινωνικές και ρομαντικές προοπτικές σας. Οι εκλείψεις στις 31 Ιανουαρίου (σεληνιακή) και στις 11 Αυγούστου (ηλιακή) θα φέρουν νέους φίλους στη ζωή σας, ενώ οι εκλείψεις στις 15 Φεβρουαρίου (ηλιακή) και στις 27 Ιουλίου (σεληνιακή) θα ενεργοποιήσουν την ερωτική σας ζωή.
ν

 

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Η τυχερή σας χρονιά

Θα ξεκινήσετε το 2018 με ένα αίσθημα σαν να έχετε όλο τον κόσμο στα πόδια σας και με το δίκιο σας! Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης και της αφθονίας, βρίσκεται στο ζώδιό σας από τις 10 Οκτωβρίου 2017, φέρνοντας όλων των ειδών τα δώρα!
Στην πραγματικότητα, ο Δίας θα συνεχίσει να σας προσφέρει ευκαιρίες και καλή τύχη μέχρι τις 8 Νοεμβρίου του 2018. Για όλους αυτούς τους λόγους, το νέο έτος θα αποτελέσει την καλύτερη χρονιά που θα μπορούσατε να ζητήσετε.
Ο έρωτας και οι σχέσεις είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν μέρος της ευτυχίας που θα βιώσετε τη χρονιά αυτή. Στις 25 Μαΐου και στις 19 Αυγούστου, ο Δίας θα σχηματίσει μια εξαιρετική όψη με τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της έμπνευσης. Αν είστε μόνοι, αυτές είναι οι κατάλληλες στιγμές για να συναντήσετε τον σύντροφο που επιθυμείτε.
ν

Κεραυνοβολημένοι από τον έρωτα

Όμως είτε είστε μόνοι είτε με σύντροφο, η ερωτική σας ζωή θα πάρει φωτιά! Ο Ουρανός, ο πλανήτης των ξαφνικών αλλαγών, θα βρίσκεται στον 7ο Οίκο των σχέσεων από τις 15 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου. Την περίοδο αυτή, κάτι μέσα σας θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι είστε έτοιμοι για τον μεγάλο έρωτα!
Αν βρίσκεστε σε μια σχέση όπου το πάθος έχει σβήσει, είναι πιθανό να αναζητήσετε τρόπους για να αναζωπυρώσετε τη σπίθα που σας ένωσε κάποτε. Εάν, ωστόσο, αισθάνεστε ότι αυτή η συμβίωση σας αφήνει αδιάφορους, τότε ίσως είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεστε την ελευθερία σας.
Ο Ουρανός σε αυτό τον τομέα του χάρτη σας δημιουργεί επίσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μια σχέση μπορεί να ξεκινήσει ή να σταματήσει απότομα, είτε στον επαγγελματικό είτε στον αισθηματικό τομέα. Σαν αποτέλεσμα, θα μπορούσατε να βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου θα αισθάνεστε ταυτόχρονα ταραγμένοι, αλλά και γεμάτοι ενθουσιασμό. Να θυμάστε πάντως ότι βρίσκεστε υπό την προστασία του Δία και πως ό,τι κι αν συμβεί θα είναι τελικά προς όφελός σας.
ν

Προσπελάσιμα εμπόδια στο δρόμο

Η οικογενειακή σας ζωή μπορεί να χρειαστεί την προσοχή σας από τις 27 Ιουνίου έως τις 27 Αυγούστου, καθώς ο ανάδρομος Άρης ταξιδεύει στον 4ο Οίκο του σπιτιού και της οικογένειας. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα στο οποίο καλούνται να συνδράμουν όλα τα μέλη που ζουν κάτω από την ίδια στέγη.
Το ζήτημα θα φτάσει στην κορύφωσή του κάπου κοντά στις 27 Ιουλίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η ολική έκλειψη Σελήνης, η οποία ενεργοποιεί τον 4ο Οίκο σας. Αυτή η έκλειψη μπορεί να φέρει ένταση που θα προέρχεται από μια απόφαση του/της συντρόφου σας. Ή μπορεί να σχετίζεται με μια μετακόμιση ή μια χειρουργική επέμβαση από την οποία θα αναρρώνει ένα μέλος της οικογένειας. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, η αλλαγή είναι στο πρόγραμμα.
Όσον αφορά τα επαγγελματικά σας σχέδια, οι ευκαιρίες καριέρας θα είναι εξαιρετικές το 2018. Η σεληνιακή έκλειψη στις 31 Ιανουαρίου θα μπορούσε να φέρει μια ανταμοιβή ή τιμές, ενώ κατά την ηλιακή έκλειψη στις 11 Αυγούστου θα σας παρουσιαστούν ευκαιρίες για να σημειώσετε εντυπωσιακή πρόοδο.
Μετά τις 8 Νοεμβρίου, το εισόδημά σας φαίνεται να σημειώνει επίσης άνοδο, χάρη στις ενέργειες που κάνατε μετά την έκλειψη του Αυγούστου. Αυτή θα είναι σίγουρα η χρονιά που θα φτάσετε στην κορυφή!
ν

 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Βρείτε τη χαρά μέσα σας

Παρ’ όλο που συνήθως είστε εξωστρεφείς και κοινωνικοί, εφέτος ίσως βρείτε μεγαλύτερη ευτυχία εάν περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας, κάνοντας μια ενδοσκόπηση και διαλογισμό. Το 2018 μπορεί να αποτελέσει την ιδανική χρονιά για μια βαθιά και ουσιαστική αναζήτηση σε επίπεδο ψυχής.
Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Δίας, ο κυβερνήτης πλανήτη σας, θα διανύει τον 12ο Οίκο της πνευματικότητας και της μοναξιάς μέχρι τις 8 Νοεμβρίου. Με τον Δία σε αυτόν το τομέα του χάρτη σας, θα αισθάνεστε μεγαλύτερη πληρότητα όταν θα κάνετε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους, χωρίς να δημιουργείτε μεγάλο θόρυβο ή να τραβάτε την προσοχή. Για το σκοπό αυτό, μπορεί να επιλέξετε εφέτος να αναπτύξετε οποιοδήποτε από τα κρυμμένα ταλέντα σας, συμπεριλαμβανομένων των ψυχικών ικανοτήτων που διαθέτετε.
Μπορεί επίσης να εργάζεστε πάνω σε ένα σημαντικό έργο που πρέπει να μείνει μυστικό για την ώρα. Μετά τις 8 Νοεμβρίου, θα μπορείτε να το δημοσιοποιήσετε και να είστε βέβαιοι ότι θα σημειώσει επιτυχία. Στην πραγματικότητα, μετά τις 8 Νοεμβρίου οτιδήποτε αγγίζετε θα μετατρέπεται σε χρυσό, χάρη στον Δία που εισέρχεται στο ζώδιό σας! Μέχρι να τελειώσει το 2018 θα αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε στον έβδομο ουρανό!
ν

Βάζοντας οικονομικά θεμέλια

Ένας άλλος τομέας που θα σας απασχολήσει αυτό το έτος είναι τα οικονομικά σας. Στις 19 Δεκεμβρίου 2017, ο Κρόνος έφυγε από το ζώδιό σας και έκανε την είσοδό του στον 2ο Οίκο σας. Αυτός ο τομέας του χάρτη σας έχει να κάνει με τα χρήματα που κερδίζετε, τα υπάρχοντά σας, καθώς και με τα ταλέντα και τις ικανότητές σας που σας επιτρέπουν να κερδίζετε χρήματα. Με τον Κρόνο εγκατεστημένο στον τομέα αυτόν έως το Δεκέμβριο του 2020 θα γίνετε πιο υπεύθυνοι και θα νιώσετε την ανάγκη για την οικοδόμηση μιας σταθερής βάσης. Θέλετε οι άλλοι να σας σέβονται για τα ταλέντα σας και είστε πρόθυμοι να κάνετε τη δουλειά που χρειάζεται για να αποκτήσετε αυτόν το σεβασμό.
Για ορισμένους, αυτό μπορεί να είναι και ένα έτος λιτότητας. Εάν προσπαθείτε να μαζέψετε χρήματα για μια μεγάλη αγορά ή ένα σημαντικό γεγονός, όπως η απόκτηση σπιτιού, ένας γάμος ή σπουδές, τότε ίσως χρειαστεί να κάνετε παραπάνω οικονομία απ’ ότι συνήθως. Θα πρέπει να κόψετε τις δαπάνες που είναι καθαρή σπατάλη ή δεν εξυπηρετούν κάποιον σκοπό στη ζωή σας. Έτσι, θα μπορείτε να διαθέσετε τα χρήματά σας με τρόπους που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε έναν μακροπρόθεσμο στόχο.
ν

Ευκαιρία για αλλαγή

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια περίοδος κατά την οποία θα έχετε απροσδόκητες ευκαιρίες για δουλειά, γεγονός που θα αναδείξει τα ταλέντα σας και θα βελτιώσει κατά πολύ την οικονομική σας κατάσταση. Ο Ουρανός, ο πλανήτης των επαναστατικών αλλαγών, θα βρίσκεται στον τομέα της εργασίας σας από τις 15 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορείτε να περιμένετε πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα και στη δουλειά σας, ίσως ακόμη και να αλλάξετε τομέα εργασίας.
Όσον αφορά την υγεία σας, αν σας παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα μην παραλείψετε να το εξετάσετε και μέσω της εναλλακτικής ιατρικής. Μια πιο ολιστική προσέγγιση θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ευεξίας.
Ο Άρης γίνεται ανάδρομος στον τομέα της επικοινωνίας σας την περίοδο από 27 Ιουνίου έως 27 Αυγούστου. Να είστε υπομονετικοί και να δίνετε προσοχή στην εσωτερική σας φωνή προτού εκφράσετε τη γνώμη σας. Αποφύγετε τις βιαστικές αντιδράσεις στις ζωντανές συνομιλίες ή συναντήσεις. Δεν θέλετε να υποσχεθείτε κάτι που δεν είστε σε θέση να αναλάβετε.
Επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ενδέχεται κάποιο από τα αδέλφια σας να περάσει μια δύσκολη κατάσταση. Φροντίστε να είστε δίπλα του και να του δώσετε την υποστήριξη που χρειάζεται.
ν

 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Χρησιμοποιήστε τις γνωριμίες σας

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για μια πλούσια κοινωνική ζωή μέσα στο 2018. Θα συναντήσετε ενδιαφέροντα άτομα χωρίς ίχνος επιπολαιότητας, ακριβώς όπως σας αρέσουν. Οι παρέες σας το νέο έτος θα διακρίνονται από εξαιρετικό βάθος και αρχές και θα απολαύσετε κάθε στιγμή που θα περνάτε μαζί τους.
Αυτή η τάση έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και θα συνεχιστεί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Με τον Δία να διασχίζει τον 11ο Οίκο των κοινωνικών επαφών, μπορείτε να προσδοκάτε πολλά καλά και εξαιρετικές ευκαιρίες σαν άμεσο αποτέλεσμα των φίλων και των προσπαθειών σας για δικτύωση. Επιπλέον, τουλάχιστον μια από τις κοινωνικές επαφές σας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την επιτυχία ενός προσωπικού στόχου.
Θα έχετε περισσότερους ανθρώπους γύρω σας φέτος από ότι συνήθως, αλλά η αιτία είναι ίσως διαφορετική από αυτό που νομίζετε. Οι άλλοι εκτιμούν την αξιόπιστη φύση σας και ως εκ τούτου ίσως σας ζητηθεί να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάποια ομαδική δουλειά.
ν

Σηκώστε τα μανίκια

Είναι πολύ πιθανό επίσης εφέτος να προσελκύσετε περισσότερους υποστηρικτές ως φυσικό επακόλουθο της σκληρής δουλειάς που κάνετε για να καθιερώσετε τον εαυτό σας ως εμπειρογνώμονα στον τομέα σας. Οι προσπάθειές σας φαίνεται ότι αποδίδουν και θα κερδίσετε σημαντικό σεβασμό από τους άλλους.
Ταυτόχρονα όμως, οι άλλοι μπορεί να αρχίσουν να έχουν μεγαλύτερες προσδοκίες από εσάς. Θα αντιμετωπίσετε λοιπόν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Από τη μια πλευρά, θα είστε έτοιμοι να αναλάβετε όλα αυτά τα επιπλέον καθήκοντα και την εξουσία που τα συνοδεύει, για να μην πούμε ότι  θα αγκαλιάσετε την προοπτική αυτή. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, μπορεί να σας εκπλήξει το πόσο οι άλλοι αρχίζουν να βασίζονται σε σας.
Η τάση αυτή οφείλεται στην επιρροή του Κρόνου, του κυβερνήτη πλανήτη σας που έχει να κάνει με την κυριαρχία και την πειθαρχία και ο οποίος τώρα βρίσκεται στο ζώδιό σας. Ο Κρόνος είχε εισέλθει στον Αιγόκερω στις 19 Δεκεμβρίου 2017, αλλά καθώς ξεκινά το 2018, θα αρχίσετε πραγματικά να παρατηρείτε το μεγάλο αντίκτυπο που έχει αυτή η πλανητική μετάβαση πάνω σας.
Είστε το μοναδικό ζώδιο που μπορεί να εναρμονίζεται με απόλυτα φυσικό τρόπο με τις απαιτήσεις του Κρόνου. Έτσι, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα από την πρόσθετη εργασία ή τις ευθύνες που θα φέρει στη ζωή σας φέτος. Στην πραγματικότητα, τείνετε να λάμπετε και να αποδίδετε καλύτερα όταν αναλαμβάνετε το ρόλο του δυναμικού εκτελεστικού οργάνου.
Ακόμη κι έτσι, θα υπάρξει τουλάχιστον ένα μεγάλο έργο ή μια προσωπική υπέρβαση που θα χρειαστεί να κάνετε φέτος, το οποίο θα απαιτεί ηράκλεια προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί. Ήρθε η ώρα να σηκώσετε τα μανίκια και να εργαστείτε με τέτοιο τρόπο ώστε να πάρετε και να απολαύσετε τους καρπούς της εργασίας σας.
ν

Ερωτική αφύπνιση

Παρ’ όλο που μπορεί να έχετε μια πιο νηφάλια και πειθαρχημένη στάση ζωής, υπάρχει ένας τομέας όπου είστε έτοιμοι να αφεθείτε χωρίς δεύτερη σκέψη κι αυτός δεν είναι άλλος από τον έρωτα. Από τις 15 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου, ο Ουρανός θα επισκεφθεί τον τομέα των ερωτικών σας, φέρνοντας μεγάλες αλλαγές στα θέματα της καρδιάς.
Με λίγα λόγια, εάν η καρδιά σας αισθάνεται μπλοκαρισμένη ή η αγάπη χάθηκε, μπορείτε να περιμένετε μια συναρπαστική αλλαγή στα πράγματα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να περιμένετε μια σεξουαλική επανάσταση! Ακόμη κι αν είστε πολλά χρόνια παντρεμένοι, θα απαιτήσετε περισσότερη διέγερση και ερωτικά παιχνίδια από το έτερον ήμισυ. Είστε έτοιμοι να πειραματιστείτε στον έρωτα και να αφήσετε την πεπατημένη. Το 2018 θα προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να διευκολυνθεί αυτή η ερωτική αφύπνιση.
ν

 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Ακολουθήστε το άστρο σας

Το 2018 θα είναι ένα έτος ορόσημο για εσάς, κατά πολλούς τρόπους. Είστε έτοιμοι να στοχεύσετε ψηλά και να επιτύχετε τους στόχους που πάντα ονειρευόσασταν. Ευτυχώς για εσάς, θα υπάρξει άφθονη πλανητική υποστήριξη για να σας βοηθήσει να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Με το ξεκίνημα του νέου έτους, μπορεί να αισθάνεστε σαν να έχετε φτάσει σε σημείο καμπής. Ίσως είστε έτοιμοι να πείτε αντίο σε μια σχέση που δεν σας εξυπηρετεί πλέον,  είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Οι εκλείψεις στις 31 Ιανουαρίου στον τομέα των σχέσεών σας και στη συνέχεια στις 15 Φεβρουαρίου στο ζώδιό σας, θα σηματοδοτήσουν αλλαγές σε τουλάχιστον μια στενή προσωπική σας σχέση. Το καλό είναι ότι θα είστε κύριοι του εαυτού σας και σίγουροι για την απόφασή σας να προχωρήσετε χωρίς αυτό το άτομο στη ζωή σας. Ένας χωρισμός όπου θα παραμείνετε φίλοι θα είναι ο απώτερος στόχος σας, και είστε το κατεξοχήν άτομο για να το πετύχει αυτό.
Ο Δίας θα σας προσφέρει τις πιο λαμπρές προοπτικές σταδιοδρομίας στο μεγαλύτερο μέρος του έτους. Με την παρουσία του στον τομέα των επαγγελματικών σας ζητημάτων έως τις 8 Νοεμβρίου, μπορείτε να περιμένετε μεγάλες ευκαιρίες για πρόοδο. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση, τώρα μπορείτε να το τολμήσετε.
Το 2018 είναι επίσης καλό έτος για την προώθηση των ιδεών σας, για να λάβετε το σεβασμό και την εκτίμηση των άλλων και γενικά για μια αναβάθμιση της τωρινής θέσης σας. Μπορείτε να περιμένετε μια αύξηση στο εισόδημά σας που συνδέεται με την πραγματοποίηση των επαγγελματικών σας στόχων γύρω στις 25 Μαΐου και τις 19 Αυγούστου.
ν

Νέα θεμέλια

Τη χρονιά αυτή μπορεί να αισθανθείτε ότι ήρθε η ώρα να κάνετε μια σημαντική αλλαγή στο σπίτι. Η ανάγκη να μετακομίσετε ή να ανακαινίσετε κάπως τον υπάρχοντα χώρο διαβίωσής σας θα είναι ισχυρή.
Αυτό το συναίσθημα θα είναι εντονότερο μεταξύ 15 Μαΐου και 6 Νοεμβρίου, καθώς ο Ουρανός, ο μεγάλος αφυπνιστής του ζωδιακού κύκλου, θα επηρεάζει τον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες αναταράξεις στο χώρο του σπιτιού, αλλά ταυτόχρονα θα νιώσετε έτοιμοι να δοκιμάσετε κάτι εντυπωσιακά διαφορετικό προκειμένου να αποκτήσετε την ασφάλεια που αναζητάτε. Ίσως να ακούγεται αντιφατικό, αλλά κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής θα αισθάνεστε ότι ο μόνος τρόπος για να αισθανθείτε ασφαλής είναι να προχωρήσετε σε μια αλλαγή.
ν

Περίοδος επανεξέτασης

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο από 27 Ιουνίου έως 27 Αυγούστου, όταν ο Άρης γίνεται ανάδρομος στο ζώδιό σας. Αν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση ή ένα σημαντικό έργο, βεβαιωθείτε ότι θα το κάνετε πολύ πριν ή μετά τις ημερομηνίες αυτές. Αν ξεκινήσετε κάτι που απαιτεί αντοχή και επιχειρηματική προσπάθεια, ενόσω ο Άρης θα είναι εκτός πορείας, είναι πολύ πιθανό να αισθανθείτε αδύναμοι ή ακόμα και να νικηθείτε. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη περίοδο για να εξετάσετε τα σχέδιά σας για τυχόν προβλήματα ή παραλείψεις.
Σαν να μην έφτανε αυτό, θα πραγματοποιηθεί μια ολική έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σας στις 27 Ιουλίου. Η έκλειψη θα βρίσκεται σε δύσκολη όψη με τον Ουρανό, επηρεάζοντας άμεσα τον οικογενειακό σας τομέα. Υπάρχει λοιπόν το ενδεχόμενο ενός απροσδόκητου συμβάντος στο χώρο του σπιτιού και με τον Άρη σε ανάδρομη πορεία, είναι πιθανό να αισθανθείτε αδύναμοι να κάνετε οτιδήποτε. Εάν συμβεί αυτό, πάρτε μια βαθιά ανάσα και θυμηθείτε ότι η αλλαγή είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ανάπτυξη. Πάντως, τη χρονιά αυτή σημειώνετε σημαντική πρόοδο και αυτό είναι που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας.
ν

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Ικανοποιήστε την ψυχή σας

Ξεκινάτε τη νέα χρονιά αναζητώντας απαντήσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής και είστε αποφασισμένοι να βρείτε τις απαντήσεις. Το 2018, λοιπόν, ίσως είναι το έτος που θα αποφασίσετε να ξεκινήσετε ένα πνευματικό ταξίδι που πραγματικά θα επεκτείνει τους ορίζοντές σας. Μπορείτε να το πετύχετε ταξιδεύοντας σε μακρινές χώρες και αποκτώντας νέες εμπειρίες. Μπορείτε επίσης να το επιτύχετε ακολουθώντας ένα μάθημα και αποκτώντας ένα πτυχίο, μια άδεια ή μια πιστοποίηση. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: η δίψα σας για μάθηση πρέπει να ικανοποιηθεί. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό εξαρτάται από εσάς και θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στη διάθεσή σας.
Καθώς θα κάνετε νέες κατακτήσεις, είναι πιθανό να αποκτήσετε μια πιο βαθιά αίσθηση της θρησκείας, της φιλοσοφίας και της πνευματικότητας. Η πίστη σας σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας σίγουρα θα μεγαλώσει και ίσως νιώσετε την ανάγκη να μοιραστείτε αυτό το μήνυμα με άλλους. Στην πραγματικότητα, θα αποτελείτε μια ιδιαίτερη πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους γύρω σας, γεγονός που θα σας ωφελήσει με διάφορους τρόπους.
ν

Η αξία της κοινωνικής ζωής

Αν και μπορεί να ετοιμάζεστε να επεκταθείτε σε έναν τομέα της ζωής σας, το σύμπαν ενδεχομένως να σας ετοιμάζει ένα μάθημα σε έναν άλλο. Στην περίπτωσή σας, αυτό θα γίνει αισθητό στην κοινωνική σας ζωή.
Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Κρόνος είχε κάνει την είσοδό του στον 11ο Οίκο των ομάδων και των φίλων για πρώτη φορά σε 29 χρόνια. Ο Κρόνος θα παραμείνει σε αυτή την περιοχή του χάρτη σας μέχρι το Δεκέμβριο του 2020, βοηθώντας σας να γίνετε πιο διασκεδαστικοί και εύθυμοι με τις παρέες σας. Με τον Κρόνο στη θέση αυτή θα ενδιαφέρεστε περισσότερο για τους πιο ηλικιωμένους και αγαπημένους σας φίλους, παρά για την απόκτηση νέων.
Μην παρασυρθείτε όμως από την ιδέα ενός στενού φιλικού κύκλου και γίνετε ερημίτες. Δώστε στον εαυτό σας ευκαιρίες να απολαύσει ευχάριστες στιγμές με φίλους και γνωστούς. Παρ’ όλο που γνωρίζετε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σας και θέλετε να τον διαχειριστείτε σωστά και με ανθρώπους που είναι σημαντικοί, είναι εξίσου ζωτικό να απολαμβάνετε μια ευχάριστη κοινωνική ζωή. Αυτή τη χρονιά είναι επίσης πολύ πιθανό να μπείτε στη διαδικασία δημιουργίας μιας στρατηγικής που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε έναν από τους βαθύτερους στόχους στη ζωή σας.
ν

Φροντίστε σώμα και ψυχή

Τη χρονιά αυτή είναι πιθανό να υπάρξουν κάποια προβλήματα στη ζωή ενός από τα αδέλφια σας. Από τις 15 Μαΐου έως τις 6 Νοεμβρίου ο Ουρανός θα επισκεφθεί την περιοχή του γενέθλιου χάρτη σας που σχετίζεται με τους αδελφούς και τις αδελφές σας. Ο Ουρανός είναι ο «μεγάλος αφυπνιστής» του ζωδιακού κύκλου και μπορεί να ακούσετε νέα σχετικά με μια ξαφνική αλλαγή στη ζωή τους.
Επίσης η διέλευση αυτή θα επηρεάσει το στυλ επικοινωνίας σας. Ίσως να έχετε μια ιδιοφυή ιδέα που θέλετε να υλοποιήσετε. Επιχειρήστε το, ακόμη κι αν η ιδέα αυτή φαίνεται λίγο παράξενη.
Μπορεί ακόμη και να εργάζεστε πάνω σε ένα εξαιρετικά μυστικό έργο και να διαπιστώσετε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και αναθεωρήσεις σε αυτό μεταξύ 27 Ιουνίου και 27 Αυγούστου, όταν ο Άρης θα είναι ανάδρομος. Εάν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αισθανθείτε ότι οι προσπάθειές σας δεν αποδίδουν, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά κοπιάζετε, δείξτε υπομονή. Υπάρχει μια αιτία πίσω από αυτή τη δυσκολία και πρέπει να επαναξιολογήσετε τη στρατηγική σας. Στο τέλος θα ανταμειφθείτε.
Η ισορροπία μυαλού και σώματος θα αποκτήσει μεγάλη σημασία για εσάς το 2018. Μια σειρά από εκλείψεις στον τομέα της σωματικής και πνευματικής υγείας θα σας βοηθήσουν να γίνεται πιο συνειδητοί όσον αφορά τα θέματα αυτά. Οι ημερομηνίες που πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή είναι: 31 Ιανουαρίου, 15 Φεβρουαρίου, 27 Ιουλίου και 11 Αυγούστου. Σεβαστείτε τις ανάγκες που έχει το σώμα και η ψυχή σας και δώστε τους την τροφή που χρειάζονται.

 


Translate this post