Πενήντα νεκροί στις ΗΠΑ από τρομοκρατικό χτύπημα

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Youmagazine Newsroom

 

Τουλάχιστον 50 νεκροί και 53 τραυματίες ο τελευταίος απολογισμός.

Ο δράστης δεν ήταν από την περιοχή και ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος.

Δύο βίντεο από τον τόπο του μακελειού.

52154J2G5636G6G25475

Τρόμος στο Ορλάντο, καθώς ένοπλος σκότωσε δεκάδες άτομα εισβάλλοντας σε νάιτκλαμπ. Πιθανή η σύνδεσή του με τζιχαντιστές. Photo: AP. Πηγή: Supplied
v

ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο Ορλάντο της Φλόριντα, όταν ένοπλος εισέβαλε στο κλαμπ Pulse τα ξημερώματα της Κυριακής, ανοίγοντας πυρ και κρατώντας ομήρους, ζωσμένος «με κάποιου είδους μηχανισμό». Από την επίθεση σκοτώθηκαν 50 άτομα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, και όχι 20 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, άλλα 53 τραυματίστηκαν, ενώ 30 άτομα διασώθηκαν.

Ο δράστης, που ονομάζεται Ομάρ Ματίν, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Για «τρομοκρατία» κάνουν λόγο οι Αρχές, με το FBI να σημειώνει ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ένοπλος ίσως έκλινε προς την ριζοσπαστική ισλαμιστική ιδεολογία».
v

Το χρονικό της επίθεσης

Ο ένοπλος εισέβαλε τα ξημερώματα της Κυριακής στο γκέι κλαμπ Pulse, κρατώντας αυτόματο όπλο και περίστροφο και ζωσμένος «με κάποιου είδους μηχανισμό», αν και δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα, η σελίδα του κλαμπ στο Facebook ανήρτησε το μήνυμα: «Βγείτε όλοι έξω από το Pulse και αρχίστε να τρέχετε».
v

‘Mass casualty situation’: scene of shooting in Orlando night club
v

v

Κάτω από αυτή την ανάρτηση, ένας άνδρας σημείωνε ότι βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο την ώρα της επίθεσης και ότι κατάφερε να διαφύγει.

Μάλιστα, περιγράφει τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν: Όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ, όσοι βρίσκονταν στην πίστα ή γύρω από το μπαρ προσπάθησαν να βγουν τρέχοντας έξω από το κτίριο.

Βίντεο από τη σκηνή του περιστατικού δείχνει τραυματίες να δέχονται τις πρώτες βοήθειες. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Sky News ότι μέσα στο κλαμπ βρίσκονταν πάνω από 100 άτομα τη στιγμή της επίθεσης.
v

Wounded led from scene of deadly Orlando nightclub shooting
v

 v


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Translate this post