Φεύγει η ιστορική βιομηχανία Πίτσος από την Ελλάδα

Κατηγορία Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Στα πλαίσια της… επερχόμενης ανάπτυξης, το ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος βάζει λουκέτο και μετακομίζει στην Τουρκία!

Μια ακόμη βιομηχανία εγκαταλείπει την Ελλάδα της «Αριστεράς και της Προόδου» και μετακομίζει στο εξωτερικό. Πηγή: Youtube
ν

ΤΗΝ απόφασή της να κλείσει το ιστορικό εργοστάσιο της πρώην Πίτσος στου Ρέντη, γνωστοποίησε η BSH Hellas (Pitsos). Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια της χώρας, το οποίο μετονομάστηκε σε BSH Hellas, μετά την εξαγορά από την Bosch-Siemens Hausgerate Gmb της ελληνικής Pitsos που ιδρύθηκε το 1865.
Η διοίκηση της πολυεθνικής ενημέρωσε τους επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής της ότι η μονάδα της στην Ελλάδα (BSH Οικιακές Συσκευές ΑΕ – πρώην Πίτσος) θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2018 και στη συνέχεια θα κλείσει, καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική πολυεθνική είχε από καιρό σχεδιάσει την αποχώρησή της μεταφέροντας την παραγωγή κουζινών στις μονάδες που διαθέτει στην Τουρκία.

Έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων του κλεισίματος.  Η διοίκηση ενημέρωσε τους 250 υπαλλήλους ότι μπορούν να εισέλθουν σε ένα εθελούσιο πρόγραμμα εξόδου με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους (αποζημίωση, σύνταξη κτλ.). Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «από την 1η Ιανουαρίου 2018, το εργοστάσιο στην Αθήνα δεν θα μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή οποιουδήποτε από τα προϊόντα του Ομίλου και ως αποτέλεσμα ο τερματισμός της λειτουργίας της παραγωγικής του δραστηριότητας θα είναι αντικειμενικά απαραίτητη. Η μονάδα έχει εξασφαλίσει μια ακόμη σημαντική παραγγελία (αφορά σε 140.000 εντοιχισμένους φούρνους Bosch), η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία της μέχρι τα τέλη του 2018 και μετά θα παύσει η λειτουργία της».
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Ελλάδα έχουν ενημερωθεί για τις προθέσεις της μητρικής εταιρείας εδώ και δύο εβδομάδες μέσω σχετικής επιστολής που τους έχει σταλεί. Εν τω μεταξύ σήμερα Πέμπτη μέλη του σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας βρίσκονται στο εξωτερικό όπου πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στην ευρωπαϊκή επιτροπή εργαζομένων του ομίλου.

 


Translate this post