Eurogroup: τους πήραμε μέχρι και τα σώβρακα!

Κατηγορία Οικονομία, Χιούμορ

ΧΙΟΥΜΟΡ

Posted by Youmagazine Staff

 

Όχι μόνο τους σκίσαμε στο Eurogroup, αλλά τους πήραμε και τα σώβρακα!

Ο Ντάισελμπλουμ μάλιστα έστειλε οικειοθελώς το δικό του στον Τσίπρα!

Κοντράστ συναισθημάτων. Ο Ντάισελμπλουμ βλέπει με ικανοποίηση να γίνεται δεκτό το σώβρακό του από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Euclid Tsakalotos, όχι όμως και αυτό του Σόιμπλε. Πηγή: Supplied
v

ΘΡΙΑΜΒΟΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Όπως αναφέρει το Reuters, ύστερα από μια νύχτα αγωνίας και μυστηρίου, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών που μετείχαν στο Eurogroup της 24ης Μαΐου 2016, εντυπωσιασμένοι από τις μεταρρυθμίσεις της Αθήνας, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους χειροκροτώντας τον Έλληνα υπουργό Euclid Tsakalotos (Ευκλείδης Τσακαλώτος) για την επιτυχία του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης. Ήταν δε τέτοιος ο ενθουσιασμός τους που αφού έδωσαν ό,τι επιθυμούσε η Αθήνα, άρχισαν να συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα δώσει πρώτος το εσώρουχό του στον Euclid Tsakalotos για να το φέρει στην Ελλάδα!
Ο Έλληνας υπουργός, αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους του των άλλων χωρών που ενέκριναν επί της αρχής το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που «ξεκλειδώνει» τις πολυπόθητες δόσεις, και έχοντας γεμίσει την κόκκινη τσάντα, που κουβαλά πάντα μαζί του, με τα εσώρουχά τους, δήλωσε πως δεν θα γίνουν προς το παρόν δεκτά άλλα σώβρακα.
Εξαίρεση έκανε για τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στον οποίο υποσχέθηκε ότι θα παραδώσει προσωπικά το εσώρουχό του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο υπήρξε ανυποχώρητος στις πιέσεις τόσο του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, όσο και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Euclid Tsakalotos δεν έχει ξεχάσει τον βρόμικο ρόλο του πρώτου, που προσπάθησε να σαμποτάρει το ελληνικό πρόγραμμα, ούτε την ιταμή συμπεριφορά και τις απαξιωτικές δηλώσεις του δεύτερου. Και τους «τιμώρησε» μη αποδεχόμενος τις σκελέες ή τα μποξεράκια τους – ή ότι άλλο τέλος πάντων φοράει ο καθένας.
Δεν είχε τελειώσει καλά-καλά το Eurogroup, και από στις 4:30 το πρωί, ώρα Ελλάδος, άρχισαν να καταφθάνουν στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μαξίμου συγχαρητήρια τηλεγραφήματα απ’ όλο τον κόσμο.
Από τους πρώτους ηγέτες που έσπευσαν να υμνήσουν την μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας, ήταν και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος στο μήνυμά του ανέφερε:
Tsipras, boy, you got their underwear!
Όμως π πρώην Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς να το ξέρει, ερχόταν δεύτερος. Πρώτος έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Το τηλεγράφημα έλεγε:
Compañero Alexis! Saludos militantes! Usted tomó las bragas!
Όπως εξήγησε ο Μαδούρο στους δημοσιογράφους, από νωρίς είχε συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Καράκας, όπου σύσσωμοι οι βουλευτές και τα μέλη του κόμματος παρακολούθησαν σε απευθείας σύνδεση με τις Βρυξέλλες την μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup.
Με τo κλείσιμο της συμφωνίας, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να χειροκροτούν για την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ο Μαδούρο έβγαζε πύρινο λόγο κατά του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού και της Coca-Cola που έκλεισε το εργοστάσιό της στη Βενεζουέλα, επειδή τάχα δεν έβρισκε ζάχαρη.
v

523HG5KJ54KKJ6634216

Ο Νικολάς Μαδούρο διακηρύσσει ότι θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε ο Αλέξης…
v

623HG5KJ54KKJ6634216

…και τα μέλη του κόμματός του τον χειροκροτούν με ενθουσιασμό. Πηγή: Youtube
v

Πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες με επείγοντα τηλεγραφήματά τους παρακαλούν τον Αλέξη Τσίπρα να τους αποστείλει άμεσα τις 7.500 σελίδες του νέου μνημονίου, με τον «κόφτη», το «Υπερταμείο» και όλα τα σχετικά, ώστε να μπουν και οι δικές τους χώρες στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.
Ας δούμε, όμως τι κερδίσαμε στο χθεσινό-σημερινό Eurogroup, διότι μέσα στον ενθουσιασμό μας το ξεχάσαμε:
  • Πάγωμα του χρέους για τα επόμενα 99 χρόνια, δηλαδή έως το 2115!
  • Εκταμίευση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ. Η δόση αυτή θα δίνεται κάθε εξάμηνο ως δωρεά στην Ελλάδα, για να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά μικροέξοδα των Ελλήνων.
  • Απαλλαγή από όλους τους έμμεσους και άμεσους φόρους.
  • Κατάργηση του μνημονίου και έξοδος της χώρας στις αγορές.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Αύξηση μισθών και συντάξεων, δωρεάν περίθαλψη και ένα σωρό άλλα καλούδια που θα χρειαζόμασταν 7.500 σελίδες για να τα αναφέρουμε.
Για να μην φανεί μικρόψυχη μπροστά στον εθνικό θρίαμβο, η Αντιπολίτευση αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο της Βουλής με το ερώτημα αν πρέπει η 24η Μαΐου να ανακηρυχθεί Εθνική Εορτή και ο Αλέξης Τσίπρας ισόθεος ή ισαπόστολος, ή έστω να δεχτεί να λάβει το προσωνύμιο Μέγας Αλέξιος.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημερινό ανακοινωθέν του Eurogroup θα χαραχτεί σε επίχρυση επιτύμβια στήλη, η οποία θα στηθεί σε κεντρική πλατεία, σε περίοπτη θέση, αφενός για λαϊκό προσκύνημα αφετέρου για να βγάζουν selfie οι τουρίστες.
Τελειώνοντας, να πούμε ότι από σήμερα στήνεται τριήμερο γλέντι σε όλη την επικράτεια με αρνιά στη σούβλα, δημοτικά τραγούδια, χορούς και άφθονο κρασί, για να εορταστεί η καθυστερημένη έστω ανάσταση της χώρας.
Και κάτι της τελευταίας στιγμής, όσον αφορά τις επενδύσεις. Όπως αποφάσισαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, θα υπάρξει ταχύτατη εκκένωση της Ειδομένης, ώστε ο προσφυγικός καταυλισμός να ανακαινισθεί και να ετοιμαστεί για την υποδοχή των επενδυτικών ροών που αναμένεται να καταφθάσουν στη χώρα μας από το Βορρά.
Παρόμοιοι καταυλισμοί υποδοχής επενδυτών θα ετοιμαστούν και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για υποψήφιους επενδυτές από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μπαγκλαντές.
Για το Ελληνικό λέγεται ότι θα επαναλειτουργήσει ως αεροδρόμιο για να προσγειώνονται εκεί τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα με τους καταφθάνοντες μπουλουκηδόν επενδυτές από το Κέρας της Αφρικής, ήτοι τη Σομαλία, την Ερυθραία, το Σουδάν και άλλα ζάπλουτα κράτη της αφρικανικής ηπείρου.

 


Translate this post