Κόκκινα δάνεια πούλησε η Eurobank σε fund στο 3% της αξίας τους

Κατηγορία Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Eurobank πούλησε στη σουηδική Intrum κόκκινα δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ έναντι μόλις… 45 εκατομμυρίων ευρώ!

 

«ΕΙμΑΣΤΕ πολύ ικανοποιημένοι που ολοκληρώνουμε σήμερα αυτή τη συμφωνία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank για την πώληση του πακέτου των μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην Intrum Justitia AB έναντι μόλις 45 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή στο 3% της αξίας τους.
Όπως ανακοινώθηκε από την Eurobank, το τίμημα για την πώληση του πακέτου των κόκκινων δανείων ανέρχεται στο 3%. «Η πώληση αποτελεί μέρος του πλάνου της Eurobank για τη μείωση των NPEs το 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριμήνου του 2017. Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 3% σε όρους συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου. Η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Με απλά λόγια, για κάθε 100 ευρώ μη εξυπηρετούμενου καταναλωτικού δανείου, η Eurobank θα εισπράξει από την Intrum 3 ευρώ. Ή, αν προτιμάτε, για κάθε ευρώ κόκκινων δανείων το αντίτιμο είναι τρία λεπτά. Δηλαδή, για το σύνολο των μεταβιβασθέντων δανείων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, η Eurobank θα εισπράξει το… κολοσσιαίο ποσό των 45 εκατ. ευρώ, σημειώνει το «Πρώτο Θέμα».

Το ερώτημα είναι: γιατί η τράπεζα δεν έδωσε την ευκαιρία στους πελάτες της ώστε να εξοφλήσουν όχι στο 3%, αλλά στο 10% ή στο 20% της αξίας τους τα δάνεια που είχαν πάρει;

Γιατί αυτό που θα συμβεί τώρα με τη σουηδική γερμανικών συμφερόντων Intrum Justitia (που έχει στα λατινικά το ωραίο όνομα “Ενδοδικία”) θα είναι η αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων δανειοληπτών, με καταστροφικά αποτελέσματα – μια ακόμη αρπαγή των σαρκών της Ελλάδας από τα ξένα κοράκια.
Όπως μπορεί κανείς να δει στο διαδίκτυο, η Intrum Justitia, που δραστηριοποιείται σε 23 χώρες, έχει πολύ κακή φήμη ως συλλέκτης χρεών. Διασύρει με κάθε τρόπο τους δανειολήπτες, τους επιβάλλει πρόστιμα ακόμη και για υπηρεσίες που ποτέ δεν έλαβαν, τους απειλεί νομικά και γενικά τους κυνηγά ως ληστρική συμμορία της εποχής του Μεσοπολέμου.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της Eurobank για την πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην Intrum:
ν

 


Translate this post