Τι συμβαίνει επιτέλους με τα κρανία στον Άρη; (Βίντεο)

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η ανακάλυψη ενός ακόμη «κρανίου» σε φωτογραφία της NASA από τον Άρη δημιουργεί ερωτηματικά για το αν είναι αληθινό ή προϊόν φαντασίας.

321NM4VHM5V667674

To «κρανίο» εμφανίστηκε ύστερα από όξυνση της φωτογραφίας στο Photoshop. Photo: YouTube. Πηγή: Supplied
v

ΠΟΛΛΑ τα μυστήρια του Άρη, όμως κάτι συμβαίνει με τα «κρανία» που υποτίθεται ότι βρίσκονται στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Πριν λίγες μέρες, και συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου, ένα άλλο παράξενο αντικείμενο εμφανίστηκε σε μια από τις φωτογραφίες που έχει στείλει το ρομποτικό όχημα Curiosity (Περιέργεια) στη Γη.
Το «κρανίο» μπορεί να το ερμηνεύσει κανείς όπως θέλει – σαν βραχώδη σχηματισμό, σαν εξωγήινο κρανίο ή σαν πέτρα με περίεργο σχήμα. Το θέμα είναι ότι υπάρχει – τουλάχιστον στη φωτογραφία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για μια κλασική περίπτωση παρειδωλίας, δηλαδή της τάσης που έχει ο εγκέφαλός μας να βλέπει γνώριμα σχήματα σε αφηρημένες μορφές που είναι αποτέλεσμα τυχαίας διαμόρφωσης.
Βεβαίως υπάρχουν και εκείνοι που δεν διστάζουν να δεχτούν ότι αποτελεί ένδειξη ότι κάποτε στον κόκκινο πλανήτη υπήρχε ζωή – που πιθανόν να υπάρχει ακόμη αλλά να διαθέτει ικανότητες απόκρυψης ώστε να μην είναι ορατή από τα ανθρώπινα μάτια ή τα ρομποτικά διαστημικά οχήματα.
Το σχετικό βίντεο, που φέρει τον τίτλο «Κρανίο εξωγήινου ή του Μεγαλοπόδαρου» (το μυθικό πλάσμα που είναι γνωστό ως Bigfoot ή Sasquatch), αν και έχει λίγες μέρες που ανέβηκε στο διαδίκτυο, έχει γίνει viral.
v

Alien Or Sasquatch Skull Found On Mars?

v

 


Κράτα το

Κράτα το

Translate this post