Ποιοι πίνουν μπύρες στον Άρη (και πετάνε τα μπουκάλια κάτω);

Κατηγορία NEWS, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

 Ένα ρόβερ της NASA ανακάλυψε ένα μεγάλο πράσινο μπουκάλι στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, με μια κόκκινη και λευκή ετικέτα και ένα φελλό ή πώμα στο στόμιο του μπουκαλιού.

Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Η παράξενη αυτή φωτογραφία ελήφθη από το ρόβερ “Spirit” της NASA το Νοέμβριο του 2007. Πηγή: NASA/JPL-Caltech
ν
ΕΙΝΑΙ γεγονός ότι στον Άρη κάτι δεν πάει καλά. Ύστερα από τα μυστηριώδη φώτα, τις αράχνες, τα φέρετρα και τα κρανία, αλλά και τη μοναχική γυναικεία φιγούρα που περιπλανιόταν στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, ένα ακόμη παράδοξο φαινόμενο ήρθε να προστεθεί στα μυστήρια του Άρη.
Αυτή τη φορά πρόκειται για μια άδεια μποτίλια μπύρας! Τουλάχιστον με τέτοιο μοιάζει το παράξενο εύρημα, με την κόκκινη, πράσινη και λευκή ετικέτα, και τον φελλό ή πώμα στην άκρη του λαιμού.
Τι να υποθέσουμε; Πως κάποτε αναπτύχθηκε ζωή στον πλανήτη, ότι κάποιοι γήινοι έχουν ήδη εγκαταστήσει εκεί σταθμό ή ότι υπάρχουν Αρειανοί που εκτός του ότι είναι μέθυσοι, ρυπαίνουν και το περιβάλλον;
Οι σχετικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το ρόβερ “Spirit”  της NASA κατά τη διάρκεια αποστολής στην επιφάνεια του Άρη τον Νοέμβριο του 2007. Το εξάτροχο ρομποτικό όχημα προσγειώθηκε στον Άρη στις 4 Ιανουαρίου 2014 και παρέμεινε σε λειτουργία έως τις 22 Μαρτίου 2010.
ν
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το rover “Curiosity” της NASA φωτογράφισε ένα μεγάλο «κουτάλι» στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Πηγή: NASA/JPL-Caltech
ν
Ένα δεύτερο «κουτάλι» φωτογραφίζεται στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, αυτή τη φορά… αιωρούμενο, αφού διακρίνεται στο έδαφος η σκιά του. Πηγή: NASA/JPL-Caltech
ν
Η ανακάλυψη αυτής της νέας «ανωμαλίας» έγινε από τον Καναδό μουσικό Τόμας Μίλερ, 64 ετών, καθώς περιεργαζόταν μια σειρά διαστημικών φωτογραφιών.
«Αυτό το εύρημα είναι αρκετά σαφές», δήλωσε ο κ. Μίλερ στην Daily Mail. «Ο σχεδιασμός του μπουκαλιού είναι κάπως διαφορετικός, αλλά αναγνωρίσιμος. Νομίζω ότι είναι απόδειξη ότι ο Άρης κατοικείται και έχει σήμερα ζωή».
«Αν κάποια μέρα επισκεφθούμε τον πλανήτη τους θα ήταν ωραίο να πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να καθίσουμε και να πιούμε μια μπύρα μαζί τους», πρόσθεσε.
Από την πλευρά τους οι επιστήμονες σπεύδουν να δώσουν μια λογική εξήγηση, λέγοντας πως το σχήμα που βλέπουμε οφείλεται στο φαινόμενο που είναι γνωστό ως παρειδωλία. Είναι το ίδιο φαινόμενο που μας κάνει μερικές φορές να βλέπουμε πρόσωπα, στρατούς ή άλογα σε διάφορους βραχώδεις σχηματισμούς ή στα διάφορα σχήματα που παίρνουν τα σύννεφα.
Όμως το να αποδίδουν όλα τα περίεργα φαινόμενα που έχουν εντοπιστεί στον Άρη σε φαινόμενα όπως η παρειδωλία είναι κι αυτό μια υπόθεση, αφού κανείς δεν έχει επισκεφθεί τον κόκκινο πλανήτη για να μας πει με βεβαιότητα τι συμβαίνει εκεί.

ν

ν

 


Translate this post