Χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ η Εθνική Νέων

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

Η ελληνική ομάδα καλαθοσφαίρισης κάτω των 20 ετών νίκησε το Ισραήλ 65-56 και στέφθηκε χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το βίντεο του αγώνα.


ν

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν μπήκαν καλά στον τελικό, αλλά στη συνέχεια έδειξαν αποφασιστικότητα και επικρατώντας 65-56 του Ισραήλ, κατέκτησαν το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ Νέων!
Ξανά η άμυνα ήταν «κλειδί» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον Κόνιαρη να είναι κορυφαίος, καθώς αν και ξεκίνησε με 0/5 σουτ, βρήκε μετά το… χέρι του και τελείωσε το ματς με 15 πόντους. Τρομερή ενέργεια πρόσφερε και ο Λούντζης με 12 πόντους, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος ως σταθερή… αξία πέτυχε 10 πόντους και είχε ισάριθμα ριμπάουντ.
Το παιχνίδι έγινε στο υπερσύγχρονο κλειστό στάδιο του Ηρακλείου “Δύο Αοράκια” και η ελληνική ομάδα κατέκτησε στην Κρήτη ένα ακόμη τρόπαιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα FIBA ​​U20. Η ίδια ομάδα είχε κερδίσει πριν από δύο χρόνια το πρωτάθλημα U18 στο Βόλο.
Η Ελλάδα έφτασε στον τελικό νικώντας την Ισπανία στον ημιτελικό του Σαββάτου με σκορ 77-56.
Μετά από ένα αργό ξεκίνημα, στο οποίο το Ισραήλ κατάφερε να προηγηθεί με 14-2, οι Έλληνες έφηβοι οργανώθηκαν στην άμυνα και παίζοντας ένα σύνθετο παιχνίδι στην επίθεση μπόρεσαν να προηγηθούν με 26-23, σκορ με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο.
Στη συνέχεια, και παρά τα κάποια λάθη, η Εθνική μας προηγείτο σταθερά έως το τέλος του αγώνα.
Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56.
Παίκτες όπως ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Αντώνης Κόνιαρης, ο Νίκος Δίπλαρος, ο Μιχάλης Λούντζης και ο Βασίλης Χρηστίδης εγγυώνται ένα σπουδαίο μέλλον για το ελληνικό μπάσκετ, τόσο στην εθνική ομάδα όσο και σε επίπεδο συλλόγων.
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 12 (2), Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 15 (5 τριπ., 6 ριμπ.), Φλιώνης 2, Καρράς 6, Σκουλίδας, Δίπλαρος 8 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 9, Χαραλαμπόπουλος 10 (2 τριπ., 10 ριμπ.), Μουράτος 3, Τάταρης.
Ισραήλ (Κάτας): Άρτζι 7 (1), Μπένι, Ρούινα, Μόσκοβιτς, Μπλατ 10, Χάμπερ 4, Ραμπίνοβιτς, Σαπίρ, Ναβόν 7 (1), Κόπερμπεργκ 5, Νάτσια, Ζούσμαν 23 (5).
ν

Το βίντεο του αγώνα
ν

ν

 


Translate this post