Πετρούνιας: για τρίτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης (vid)

Κατηγορία Ελλάδα, Ευρώπη

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε έναν ακόμα «χρυσό» κρίκο στην αλυσίδα των μεγάλων επιτυχιών της ελληνικής γυμναστικής στην Ευρώπη.

ν

ΜΟΝΠΕΛΙΕ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ-Ναπόκα 2017. Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε έναν ακόμα «χρυσό» κρίκο στην αλυσίδα των μεγάλων επιτυχιών της ελληνικής γυμναστικής σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Ο «βασιλιάς» των κρίκων δίνοντας άλλη μια παράσταση στην πόλη Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο όργανο για τρίτη σερί διοργάνωση.
Ο Ολυμπιονίκης στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εκτέλεσε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6.30, και βαθμολογήθηκε με 15.433 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
ν

Μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ

Ο πρωταθλητής της Ειρήνης Περιστερίου, με τη σημερινή του επιτυχία, μπήκε στο «Top 4» με τους πολυνίκες των κρίκων, σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ισοφαρίζοντας τους Σοβιετικούς θρύλους Γιούρι Τιτόφ (πρωταθλητής Ευρώπης 1957, ’59, ’61) και Μιχαήλ Βορονίν (1967, ’69, ’71) και πλησιάζοντας σε απόσταση βολής τον Ιταλό ρέκορντμαν Γιούρι Κέκι, ο οποίος έχει στην συλλογή του τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους και μάλιστα συνεχόμενους (1990, ’92, ’94, ’96).
Παράλληλα με το «θρι-πιτ», όμως, ο 27χρονος Έλληνας πέτυχε ένα επίτευγμα που είχε να επαναληφθεί μόνο μια φορά τα τελευταία 60 χρόνια: Να γίνει ο μόλις δεύτερος σπεσιαλίστας των κρίκων, ο οποίος μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να κατακτά τον τίτλο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
ν

ΚΛΟΥΖ 2017: Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), τελικός ευρωπαϊκού

ν

ν

 


Translate this post