Χρυσό μετάλλιο στο Ρίο για την Άννα Κορακάκη!

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η 20χρονη Ελληνίδα αθλήτρια κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο αεροβόλο πιστόλι στα 25 μέτρα, γράφοντας ιστορία στην τελευταία βολή!

9GHTGHTGHTRHGR638

Η χρυσή Ολυμπιονίκης μετά το τέλος του αγώνα. Διθύραμβοι από τα ξένα μέσα ενημέρωσης για το επίτευγμα της Ελληνίδας αθλήτριας. Photo: Reuters
v

ΕΠΕΙΤΑ από έναν τελικό-θρίλερ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 25 μ. στην σκοποβολή. Η Άννα προηγήθηκε με 6-0, όμως η αντίπαλός της, η Γερμανίδα Καρς ισοφάρισε σε 6-6. Στην τελευταία βολή κρίθηκε το μετάλλιο, με την Άννα να σημαδεύει κατευθείαν στο χρυσό!

Η Άννα Κορακάκη έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μετά το χάλκινο μετάλλιο (το πρώτο μετά το 1920 για την ελληνική σκοποβολή) στα 10 μ., «σημάδεψε» ακόμα ψηλότερα και κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι.

Στον τελικό οι δύο αθλήτριες είχαν από πέντε βολές σε κάθε σετ μονομαχίας. Όποια κερδίσει το σετ παίρνει δύο βαθμούς, ενώ σε περίπτωση που πετύχουν το ίδιο σκορ τότε παίρνουν από ένα βαθμό.

Στο άθλημα αυτό, η αθλήτρια που θα φτάσει πρώτη στους επτά (7) βαθμούς θα κερδίσει το χρυσό.

Σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία στους επτά βαθμούς τότε συνεχίζουν να ρίχνουν πεντάδες μέχρις ότου κερδίσει μία εκ των δύο.

Στην πρώτη πεντάδα των βολών του τελικού με τρεις εύστοχες βολές η Κορακάκη πήρε το πρώτο σετ και προηγείτο με 2-0!

Στο δεύτερο σετ η Άννα με 4/5 κέρδισε πάλι κι έκανε το 4-0 ενώ χρειαζόταν τρεις βαθμούς για να πάρει το χρυσό!

Εκπληκτική η Κορακάκη με 4/5 κερδίζει και το τρίτο σετ, προηγείται με 6-0 και θέλει ένα βαθμό για το χρυσό.

Όμως η Καρς δεν παραδίδει τα όπλα και επικρατώντας με 4-3 μειώνει σε 6-2.

Η Γερμανίδα αθλήτρια μειώνει κι άλλο καθώς επικρατεί με 4-2 και μειώνει σε 6-4 το σκορ του τελικού.

Στη συνέχεια ο αγώνας μετατρέπεται σε θρίλερ, καθώς η Καρς με αντεπίθεση ισοφαρίζει σε 6-6!
v

7GHTGHTGHTRHGRWTY

Η Άννα Κορακάκη με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στη σκοποβολή των 25 μ. και το δεύτερο στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Στη φωτογραφία η 20χρονη αθλήτρια έχοντας στα δεξιά της την 33χρονη Γερμανίδα Μόνικα Καρς και στα αριστερά της την 47χρονη Χάιντι Ντίτελμ Γκέμπερ από την Ελβετία που κατέκτησε το χάλκινο. Η Κινέζα πρωταθλήτρια κόσμου Zhang Jingjing αποκλείστηκε. Image: Supplied
v

Η Κορακάκη όμως πεισμώνει και κατακτά το χρυσό με 8-6!

Ήταν ένας συγκλονιστικός αγώνας καθώς έμειναν εκτός μεταλλίων κάποιες από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

Η νίκη της Κορακάκη είναι ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι Έλληνας αθλητής έχει να κερδίσει δύο ολυμπιακά μετάλλια στους ίδιους αγώνες από το 1912, δηλαδή εδώ και 104 χρόνια!

Όπως αναφέρει το Reuters, η Κορακάκη παραλίγο να εγκαταλείψει το άθλημα, όταν αυτή και ο πατέρας της που είναι και προπονητής της, ήρθαν σε σύγκρουση με την Ελληνική Ομοσπονδία Σκοποβολής, η οποία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια!

Να σημειωθεί επίσης ότι η αθλήτρια από τη Δράμα όλον αυτόν τον καιρό προπονείτο σε… στάβλο έξω από την πόλη της, του οποίου μάλιστα η οροφή ήταν μισογκρεμισμένη!

Έτσι, είναι διπλά και τριπλά αξιέπαινη…
v

 


Translate this post