Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

1423FH3F512F15FK6464
v

ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ εμφάνιση, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα των κρίκων (ενόργανη γυμναστική) Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο συγκεντρώνοντας 16,000 βαθμούς.

Πρόκειται για το δεύτερο χρυσό της Ελλάδας, έπειτα από αυτό της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή. Επίσης, είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια (το 2004, στην Αθήνα, ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους).

Να σημειωθεί ότι υπάρχει άσκηση στην ενόργανη γυμναστική που φέρει το όνομά του. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε εκτελέσει τη συγκεκριμένη άσκηση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σόφια της Βουλγαρίας και τον Φεβρουάριο του 2015 η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την ενέταξε στο πρόγραμμα των αγώνων.

Στο Ρίο ο Έλληνας πρωταθλητής εκτέλεσε άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,2 στην εκτέλεση, φτάνοντας συνολικά τους 16,000 βαθμούς. Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700 βαθμούς (6,80).

Ο Πετρούνιας έκανε έτσι το τρία στα τρία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τώρα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.
v

4423FH3F512F15FK6465

Ο Πετρούνιας έμεινε τόσο ακίνητος όταν εκτέλεσε τον Σταυρό της Μάλτας που θεατές και κριτές νόμιζαν ότι θα κρατούσε μια αιωνιότητα…
v

Όπως είπε μετά στους δημοσιογράφους: «Το μυστικό είναι να μην φαίνεται ότι κάνεις τις ασκήσεις με προσπάθεια. Το πρόσωπό σου πρέπει να είναι χωρίς έκφραση και να κρατάς τη θέση σου σε κάθε άσκηση λίγο παραπάνω από το κανονικό.

»Και αν έχεις μια καλή προσγείωση, όπως είχα, και νομίζω ότι ήμουν ο μόνος που στάθηκα ακίνητος, τότε έρχεται το 16άρι. Αυτός ήταν ο στόχος μου από την αρχή, το 16άρι».
v

3423FH3F512F15FK6465

…γνωρίζοντας την αποθέωση. Photo: Reuters/Mike Blake. Πηγή: Supplied
v

5423FH3F512F15FK6465

…και η στέψη. Photo: ΕΡΤ/WebTV. Πηγή: Supplied
v

Την πρόκριση στον τελικό της συγχρονισμένης κολύμβησης πήρε το ελληνικό ντουέτο (Ευαγγελία Πλατανιώτη / Εβελίνα Παπάζογλου), μετά την παρουσίαση του τεχνικού τους προγράμματος. Η ελληνική ομάδα πήρε τη 10η θέση στον προκριματικό (με 171.4550 βαθμούς) και θα διεκδικήσει μία ακόμα καλύτερη θέση στον αυριανό τελικό.

Η Κέλλυ Αραούζου πήρε τη 11η θέση στα 10 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας. «Χρυσή» αναδείχθηκε η η Σάρον Φαν Ρούβεντααλ από την Ολλανδία, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε (προσωρινά) η Γαλλίδα Ορελί Μιλέρ και το χάλκινο η Ιταλίδα Ρακέλε Μπρούνι. Ωστόσο, η Ορελί Μιλέρ ακυρώθηκε γιατί θεωρήθηκε ότι εμπόδισε την Ρακέλε Μπρούνι να ακουμπήσει την πλακέτα του τερματισμού, οπότε η Αραούζου από τη 12η βρέθηκε στην 11η θέση.

 


Translate this post