Οι μουσουλμάνοι δεν ξέρουν από χιούμορ (βίντεο)

Κατηγορία Αστεία Βίντεο, Ευρώπη

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το σατιρικό βίντεο για τον «σουλτάνο» Ερντογάν προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας-Γερμανίας, αποδεικνύοντας ότι οι μουσουλμάνοι στερούνται χιούμορ.

3421JGK4GJK45GLJK5

Ένας Τούρκος γιατρός συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2015 και οδηγήθηκε στο δικαστήριο επειδή τόλμησε να παραβάλει τον Ερντογάν με το Γκόλουμ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Πηγή: Warner Bros/AP
v

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με αμείωτη ένταση η κόντρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη γερμανική τηλεόραση, με αφορμή την προβολή του βίντεο που σατιρίζει τα έργα και τις ημέρες του Τούρκου προέδρου. Το σατιρικό βίντεο, εκτός από τους αγγλικούς, κυκλοφορεί τώρα και με τουρκικούς υπότιτλους.
Μετά το «διπλωματικό επεισόδιο» που προκλήθηκε, το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι NDR μετέδωσε και πάλι σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το σατιρικό βίντεο χλευάζοντας ταυτόχρονα την αντίδραση του Βερολίνου, αφού ο Γερμανός πρεσβευτής στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει «εξηγήσεις» για το θέμα.
«Μάλλον ο Ερντογάν δεν κατάλαβε το τραγούδι. Γι’ αυτό, να το ξαναδούμε, με υπότιτλους στα τουρκικά!» είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής Extra 3, Κρίστιαν Έρινγκ.
Σημειώνεται πως ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Άγκυρα, Μάρτιν Έρντμαν, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας όταν μεταδόθηκε για πρώτη φορά το τραγούδι «Erdowie, Erdowo, Erdogan» (Ερντογί, Ερντογού, Ερντογάν) στις 17 Μαρτίου. Το κανάλι διαμαρτυρήθηκε τότε ότι το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών καθυστέρησε υπερβολικά να αντιδράσει.
v

Song: Erdowie, Erdowo, Erdogan | Extra 3 | NDR
v

v

Το παλιό γερμανικό λαϊκό τραγούδι στο βίντεο κοροϊδεύει τις στιλ σουλτάνου εμφανίσεις του Ερντογάν, το κραυγαλέας πολυτέλειας παλάτι του, και, το σημαντικότερο, τα πλήγματα που δέχονται στην Τουρκία η ελευθερία του Τύπου και τα πολιτικά δικαιώματα.
«Ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες / ξυλοκοπούνται όπως και οι άνδρες», λέει ο στίχος που συνοδεύει τα πλάνα που δείχνουν την τουρκική αστυνομία να διαλύει με γκλοπς τη συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Σύμφωνα με μια έκθεση του BBC, 236 άνθρωποι στην Τουρκία υπέστησαν διώξεις μεταξύ Αυγούστου 2014 και Μαρτίου 2015 με την κατηγορία της «προσβολής του αρχηγού του κράτους», ένα έγκλημα που σύμφωνα με το τουρκικό δίκαιο τιμωρείται με χρόνια του χρόνου φυλάκισης. Στους 105 από αυτούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες ενώ οκτώ συνελήφθησαν.
Μερικές από αυτές τις περιπτώσεις αγγίζουν τη σφαίρα του παραλόγου. Το 2014 ο Ερντογάν είδε έναν δάσκαλο, ο οποίος, κατά τη γνώμη του, έκανε μια «αγενή χειρονομία». Ο άνθρωπος συνελήφθη επιτόπου για προσβολή του προέδρου και τον Ιανουάριο του 2016 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 μηνών και 20 ημερών.
Σε μια άλλη περίπτωση, ένας Τούρκος γιατρός απολύθηκε από τη δουλειά του και στη συνέχεια συνελήφθη επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες όπου συνέκρινε τον Ερντογάν με το Γκόλουμ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Για να αποφανθεί, το δικαστήριο κάλεσε «εμπειρογνώμονες του Γκόλουμ», για να εκτιμήσουν κατά πόσον η σύγκριση ήταν προσβλητική. Όπως όμως δείχνει το φωτογραφικό υλικό, ο Ερντογάν έχει πράγματι κάτι από τον χαρακτήρα του Γκόλουμ.
v

4421JGK4GJK45GLJK5

O γιατρός Μπιλγκίν Κιφτσί έχασε τη δουλειά του και σύρθηκε στα δικαστήρια όταν δημοσίευσε
αυτές τις εικόνες στις οποίες γίνεται σύγκριση ανάμεσα στον πρόεδρο Ερντογάν και το Γκόλουμ,
το γνωστό ανατριχιαστικό πλάσμα από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Πηγή: Facebook

v

Η Τουρκία είναι μια χώρα με πολλά προβλήματα (κουρδικό, προσφυγικό, βομβιστικές επιθέσεις, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κ.ά.) και βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης και διάλυσης, εάν οι Κούρδοι δημιουργήσουν κράτος. Ο Ερντογάν, θέλοντας να καταστήσει τη χώρα περιφερειακή υπερδύναμη, εγκαθίδρυσε έναν νεο-οθωμανικό τύπο διακυβέρνησης που ολισθαίνει προς τον αυταρχισμό.
Παρά τις αποτυχημένες προσπάθειές τους να εγκαθιδρύσουν δημοκρατικά καθεστώτα σε χώρες του Ισλάμ, οι δυτικοί δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ότι Ισλάμ και Δημοκρατία είναι δύο έννοιες ξένες μεταξύ τους, αν όχι αντίθετες.
Η φράση «Ισλαμική Δημοκρατία» μόνο ως αστείο μπορεί να ειπωθεί.
v

Επίκειται πραξικόπημα;

Εδώ και δύο μέρες άρχισαν να αναχωρούν οι οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτικών και διπλωματών από την Τουρκία, καθώς υπάρχουν έντονες φήμες για επικείμενο στρατιωτικό πραξικόπημα από ομάδες δυσαρεστημένων αξιωματικών.
Οι φήμες κυκλοφόρησαν κυρίως από αντιπολιτευόμενες τουρκικές εφημερίδες, όπως οι Sözcü και Cumhuriyet, και έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ίδιου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, που με έκτακτη ανακοίνωσή του απορρίπτει όλες αυτές τις φήμες και τονίζει τη νομιμότητα και την υπακοή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις νόμιμες πολιτικές αρχές…
Αν αληθεύουν πάντως οι φήμες περί πραξικοπήματος, τότε το ταξίδι του Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκτά άλλο χαρακτήρα. Πιθανόν ο Τούρκος πρόεδρος να θέλει να διασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ δεν θα ενθαρρύνουν μια τέτοια ενέργεια, ή να λάβει τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υποστηρίξουν τους κινηματίες, ή ότι δεν θα κοπεί κάποιο κομμάτι για να δοθεί στους Κούρδους. Αν δεν τη λάβει, δεν το έχει σε τίποτα να στραφεί προς τη Ρωσία…

 


Translate this post