Λε Πεν: «Τα σύνορα της ΕΕ δεν είναι στην Ελλάδα»

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ

Youmagazine Newsroom

 

«Δεν μπορούμε να βασιστούμε στην κατεστραμμένη Ελλάδα για τα εξωτερικά σύνορά μας», λέει η Γαλλίδα πολιτικός.

Κατά την Λε Πεν, η Γαλλία δεν μπορεί να βασιστεί ούτε στην «κατεστραμμένη Ελλάδα» ούτε στη «βυθισμένη Ιταλία» για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Photo: News media
ν
ΜΙΛΩΝΤΑΣ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM-TV, 16 ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Λεπέν είπε πως είναι επικίνδυνο για τον γαλλικό λαό να μένει προσηλωμένος στην ιδεολογία που προβλέπει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων.
«Πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας, δεν μπορούμε πλέον να είμαστε αφελείς. Βρισκόμαστε σε πόλεμο», είπε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.
Με αφορμή και την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη, η Λεπέν είπε πως είναι η μόνη που μπορεί να δώσει τη λύση της επαναφοράς των εθνικών συνόρων, κάτι που, όπως είπε, κανένας από τους κύριους αντιπάλους της στις εκλογές δεν θέλει.
ν

Στο πλευρό Πούτιν για την επίθεση Τραμπ στη Συρία

Οι έως τώρα δημοσκοπήσεις θέλουν την κ. Λε Πεν να προκρίνεται στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, στις 7 Μαΐου, όπου όμως αναμένεται να ηττηθεί με καθαρή διαφορά από τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν.
Παράλληλα, η κ. Λε Πεν φαίνεται ότι άσκησε την πρώτη κριτική της στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με την απόφασή του να διατάξει πυραυλικές επιθέσεις εναντίον καθεστωτικής αεροπορικής βάσης στη Συρία, ως απάντηση για την πολύνεκρη χημική επίθεση της Τρίτης.
Συντασσόμενη εμμέσως πλην σαφώς με τη ρωσική γραμμή, σημείωσε ότι ο κ. Τραμπ εξελέγη δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα λειτουργούν πλέον ως ο «αστυφύλακας» της διεθνούς κοινότητας, ούτε θα «παρεμβαίνουν» στο εξωτερικό.
«Μήπως είναι ο Μπασάρ αλ-Άσαντ που στέλνει στρατιώτες στους δρόμους μας για να σκοτώσει τα παιδιά μας; Όχι, αυτό το κάνει το Ισλαμικό Κράτος», είπε.

 


Translate this post