Βιομετρικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια της Αυστραλίας

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η αυστραλιανή κυβέρνηση σχεδιάζει μέχρι το 2020 το 90% των ταξιδιωτών να περνά από τον έλεγχο διαβατηρίων δίνοντας βιομετρικά στοιχεία προσώπου,  ίριδας και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το σύστημα ταυτοποίησης βιομετρικών στοιχείων θα κοστίσει στην κυβέρνηση της Αυστραλίας 100 εκατομμύρια δολάρια. Image: Supplied
ν

ΣΥΣΤΗΜΑ βιομετρικής αναγνώρισης σκοπεύει να εισαγάγει η κυβέρνηση της Αυστραλίας σε ορισμένα αεροδρόμιά της, με στόχο να αυτοματοποιηθεί περαιτέρω η διαδικασία ελέγχου. Ωστόσο, ειδικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους για ζητήματα που πιθανόν προκύψουν σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των δεδομένων.
Το σύστημα –από το οποίο θα υποβάλλεται σε έλεγχο το 90% των επιβατών χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση– δεν πρόκειται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής σε σχέση με τα σημερινά συστήματα ελέγχου των συνόρων, υποστηρίζουν άλλοι αναλυτές.
Το υπουργείο Μετανάστευσης και Προστασίας των Συνόρων της Αυστραλίας, επιδιώκει να βρει μια εταιρεία η οποία θα αναπτύξει μια «αυτοματοποιημένη λύση» επεξεργασίας των δεδομένων. Σκοπός είναι να υπάρχει ένας αυτοματοποιημένος έλεγχος των επιβατών, χρησιμοποιώντας τη βιομετρική ταυτοποίηση.
Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη δηλώσεις της ειδικής σε θέματα ασφάλειας, καθηγήτριας Κάτινα Μάικλ, η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα του αεροδρομίου.
«Κύρια ανησυχία μου είναι η κλοπή των προσωπικών δεδομένων. Δεν πιστεύω το παραμύθι ότι τα δεδομένα μας θα είναι ασφαλή. Νομίζω ότι έχουμε πλέον πέσει σε μια κατάσταση αδιαφορίας. “Α! Υπήρξε και άλλη παραβίαση δεδομένων”… “Α! χάκερς παραβίασαν κάποιο σύστημα και έκλεψαν τα δεδομένα”», δήλωσε ειρωνευόμενη η ίδια.
ν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Translate this post