Το νέο στρατιωτικό ρομπότ των Ρώσων (βίντεο)

Κατηγορία Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ένα ολοκαίνουριο αρθρωτό ρομποτικό σύστημα, το BAS-01G Soratnik (Σύντροφος στα όπλα), έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο πεδίο βολής Alabino.


v

ΕΝΑ ΝΕΟ μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV), που ορίζεται ως BAS-01G BM Soratnik παρουσίασε η ρωσική εταιρεία Kalashnikov Group κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο πεδίο βολής Alabino λίγο έξω από τη Μόσχα, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016.

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα προορίζεται για την διεξαγωγή αναγνωρίσεων και περιπολιών, την υποστήριξη πυρός προς τα μαχόμενα τμήματα στο πεδίο της μάχης, την άρση ναρκοπεδίων, καθώς και για υποστηρικτικές λειτουργίες logistics.

Το όχημα έχει αυτονομία 400 χιλιομέτρων, μέγιστη ταχύτητα εντός δρόμου 40 χλμ./ώρα, και μπορεί να είναι τηλεχειριζόμενο από μια απόσταση 10 χλμ. ενώ μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα.
v

Το Soratnik συμμετείχε στις ασκήσεις μαζί με ένα άλλο ρομπότ, το Nerekhta (δεξιά). Ministry of Defence of the Russian Federation
v

Το 7 τόνων ρομποτικό όχημα μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλα διαφόρων διαμετρημάτων (7,62, 12,7 ή 30 χιλιοστών), με αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων (AGL) και κατευθυνόμενα βλήματα με βεληνεκές 5 χιλιομέτρων.

Το Soratnik συμμετείχε στις ασκήσεις μαζί με ένα άλλο ρομπότ, το Nerekhta, και στρατεύματα των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι ασκήσεις έγιναν υπό την επίβλεψη του ανώτατου διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας, στρατηγού Oleg Salyukov.
v

Russia: Machine gun wielding military robot shows

off its capabilities in Alabino
v

 


Translate this post