Καταγράφηκε για πρώτη φορά ήχος από το εξωτερικό διάστημα

Κατηγορία Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Χάρη στον Voyager 1 η ανθρωπότητα μπόρεσε να ακούσει για πρώτη φορά ήχους από τον μακρινό διαστρικό χώρο. Δείτε το βίντεο.

Ο Voyager 1 κατέγραψε ήχους του διαστρικού χώρου, τους οποίους η ανθρωπότητα ακούει για πρώτη φορά. Image: Supplied

ν

ΟΠΩΣ ανακοίνωσε η NASA, το διαστημόπλοιο Voyager 1, που τώρα εξερευνά το τελευταίο σύνορο πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, κατέγραψε ήχους του διαστρικού χώρου, τους οποίους η ανθρωπότητα ακούει για πρώτη φορά.

Οι επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας ανακοίνωσαν χθες (12 Σεπτεμβρίου), ότι ο Voyager 1 άφησε το ηλιακό μας σύστημα τον Αύγουστο του 2012, μετά από 35 χρόνια διαστημικών πτήσεων. Έγινε έτσι το πρώτο σκάφος που ταξιδεύει στον διαστρικό χώρο. Κανένα άλλο αντικείμενο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο δεν έχει ταξιδέψει ποτέ τόσο μακριά.

Με την ευκαιρία αυτή, η NASA παρουσίασε την πρώτη εγγραφή ήχου του διαστρικού χώρου από τον Voyager 1. Σίγουρα δεν πρόκειται για τη “μουσική των σφαιρών”, αλλά για έναν παράξενο, εξωγήινο ήχο που εντυπωσιάζει. Ο ήχος που ακούγεται στο βίντεο προέρχεται από τη δόνηση του πλάσματος που υπάρχει στον διαστρικό χώρο, ή από ιονισμένα αέρια, την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2012 και την περίοδο Απριλίου-Μαΐου 2013.
ν

Voyager Captures Sounds of Interstellar Space | NASA Jet Propulsion Laboratory
ν

ν

 


Translate this post