Το μήνυμα του Ομπάμα από την Ακρόπολη

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

O Λευκός Οίκος δημοσιεύει το μήνυμα του Ομπάμα από την Ακρόπολη. Τα θερμά λόγια για την Ελλάδα που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

342uty154ty5yu5u6
v

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ δόθηκε πριν από λίγες ώρες το μήνυμα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα από την Ακρόπολη με ένα βίντεο στην επίσημη σελίδα του Λευκού Οίκου στο Facebook. To βίντεο δείχνει αποσπάσματα από την επίσκεψη του Ομπάμα στην Ελλάδα και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και περιλαμβάνει το μήνυμα για τη δημοκρατία που εστάλη με φόντο τον Παρθενώνα.
«Στο τελευταίο μου ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος, επιτέλους είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την όμορφη ιστορία αυτής της χώρας. Με το να στέκεσαι στην Ακρόπολη, την γενέτειρα της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών των Αμερικανών, κερδίζεις μια προοπτική για τη σημασία της διακυβέρνησης του λαού, από το λαό, και για το λαό – και του πώς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, αποφασίζουμε για το τι χώρα θα έχουμε, τα ιδεώδη που θα επιδιώκουμε και τις αξίες που θα μας καθορίζουν», αναφέρεται στην εισαγωγή του βίντεο.
Ο απερχόμενος πρόεδρος ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από την αρχαιολόγο Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών. Σύμφωνα με την κ. Μπάνου, ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν πολύ «διαβασμένος» για ό,τι αφορούσε την Ακρόπολη και γνώριζε πολλά πράγματα για τα αρχαία μνημεία και την ιστορία τους.
v


ν

 


Translate this post