Άννα Κορακάκη: το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η 19χρονη Ελληνίδα αθλήτρια κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., το οποίο είναι το πρώτο της χώρας μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Επίσης είναι το πρώτο της Ελλάδας στη σκοποβολή από το 1896.

221G1321JH45H15J451

Image: Supplied
v

ΑΞΙΖΕΙ να αναφέρουμε ότι η Αννα Κορακάκη αγωνίστηκε με πόνους από έναν τραυματισμό στη μέση, εξαιτίας των οποίων δεν πήρε μέρος και στην Τελετή Έναρξης. Την Τρίτη, 9/8/2016, θα αγωνιστεί στο δεύτερο αγώνισμά της, το πυροβόλο σπορ πιστόλι 25 μ., το οποίο θεωρείται και «καλό» της αγώνισμα.

Για την αθλήτρια από τη Δράμα, που έχει τόσες σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της, ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να φτάσει μέχρι το Ρίο προετοιμάστηκε, πολλές φορές, κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά χάρη στον πατέρα της και προπονητή της, Τάσο Κορακάκη, έμεινε στο χώρο έκανε υπομονή και ανταμείφθηκε.

Στον τελικό συγκέντρωσε 177.7 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μενγκξούε Τζανγκ (Κίνα) με 199.4 βαθμούς (πλυμπιακό ρεκόρ) και το ασημένιο η Βιτάλινα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) με 197.1.

Ήταν ένας συγκλονιστικός αγώνας καθώς έμειναν εκτός μεταλλίων κάποιες από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.
v

421G1321JH45H15J451

v

Εκατοντάδες τα συγχαρητήρια μηνύματα για τη μικρότερη Ελληνίδα αθλήτρια που μετέχει στους Ολυμπιακούς στο hashtag #korakaki από μέλη της πολιτικής ηγεσίας αλλά και τους πολυπληθείς φίλους και θαυμαστές της, όπως και στον ιστότοπο WhoTalking. Όλοι εύχονται να συνεχίσει τις μεγάλες επιτυχίες της.

 


Translate this post