Σε λίγο το νερό θα κοστίζει όσο και το πετρέλαιο!

Κατηγορία Ελλάδα, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ παρέδωσαν μέσω του Υπερταμείου ακόμη και το δώρο του Θεού, το νερό, στα ξένα συμφέροντα.

323vn2v625vv6527575
v

ΑΚΟΜΗ και το δώρο του Θεού, το νερό, από το οποίο προήλθε η ζωή, ξεπούλησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στους ξένους για 99 χρόνια, ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο με πολλά από τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και την καταβολή της υποδόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το τι σημαίνει αυτό, δηλαδή η εθνική προδοσία που διαπράχθηκε σήμερα, θα γίνει φανερό στους πολίτες σε ένα περίπου έτος, όταν θα κληθούν να πληρώσουν το νερό στην τιμή που πωλείται σήμερα το πετρέλαιο.
v

Θα πούμε το «νερό νεράκι»

«Το νερό θα είναι… απλησίαστο για τον καταναλωτή», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, τονίζοντας πως πρόκειται για… εξασφαλισμένη αποτυχία ενός μοντέλου που επιχειρήθηκε και κατέρρευσε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία.
«Θα χαθούν θέσεις εργασίας», λένε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, την ώρα που η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει πως δεν… ιδιωτικοποιούνται όλες οι ΔΕΚΟ που μπαίνουν στο Υπερταμείο.
Συνολικά το σχέδιο νόμου για τη μεταφορά στο Υπερταμείο των φορέων ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ (οργανισμών που είναι κερδοφόροι), Κτιριακές Υποδομές (που κατασκευάζει σχολικά κτίρια, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια), Αττικό Μετρό, ΔΕΗ και ΕΛΒΟ, ψηφίστηκε ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, που είχε ζητήσει η αντιπολίτευση, μόνο από τους 152 βουλευτές της δικομματικής πλειοψηφίας.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση –ακόμη και ο Β. Λεβέντης– καταψήφισε το νομοσχέδιο.
Στη διαδικασία που προηγήθηκε της ονομαστικής ψηφοφορίας, οι μετωπικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση δεν είχαν τέλος, με παράπλευρα σοβαρά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως είναι η εξέλιξη στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, το σκάνδαλο της Τράπεζας Αττικήςς κ.ά., να αποτελούν σπινθήρες πρόκλησης απανωτών εκρήξεων.
Όπως ήταν αναμενόμενο, στο στόχαστρο βρέθηκε η επιλογή της κυβέρνησης να εντάξει στο νέο Υπερταμείο Οργανισμούς και ΔΕΚΟ του δημοσίου τομέα, καθώς θεωρήθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης ως ακραία υπαναχώρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
v

Με κυβερνητικές ζητωκραυγές η…
εκχώρηση της εθνικής περιουσίας!

Κυβέρνηση και βουλευτές της πλειοψηφίας χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν για την εκχώρηση της εθνικής περιουσίας στους ξένους, ενώ στους λόγους τους υποστήριζαν πως η επίμαχη επιλογή δεν συνεπάγεται ιδιωτικοποιήσεις των εν λόγω φορέων του Δημοσίου, επιτιθέμενοι ταυτόχρονα στα ΜΜΕ.
Εν μέσω αυτού του κλίματος, για λίγη ώρα φάνηκε να προκύπτει και εσωτερικό για το κυβερνών κόμμα πρόβλημα, καθώς οι προερχόμενοι από το χώρο της οικολογίας Γιάννης Τσιρώνης –αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος– και Γιώργος Δημαράς –βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ– καλούνταν από τον φορέα τους να καταψηφίσουν τις διατάξεις που αφορούσαν την ένταξη στο Υπερταμείο των ΕΥΔΑΠ και ΔΕΥΑΘ.
Το πρόβλημα έληξε σε χρόνο ρεκόρ, αφού προηγήθηκε συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου, όπου ο κ. Τσίπρας τους διαβεβαίωσε πως η ψήφος τους δεν θα μείνει χωρίς αντίτιμο, υποσχόμενος να τους βάλει σε πρωτεύουσες υπουργικές θέσεις κατά τον ανασχηματισμό.
Για τα μάτια του κόσμου, έγινε κατάθεση «νομοτεχνικής βελτίωσης» στις επίμαχες διατάξεις, που κρίθηκε ότι κάλυπταν τους δύο «ανησυχούντες».
Ωστόσο, ακόμα και ο τρόπος της νομοτεχνικής αλλαγής (επίκληση του Συντάγματος και των δικαστικών αποφάσεων, ως «ασπίδας» για τις προαναφερθείσες ΔΕΚΟ) προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων: δεν νομοθετούμε για τα αυτονόητα, τονίστηκε από την αντιπολίτευση. Πρόκειται περί ευτελισμού των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τόνιζαν ορισμένοι εντός και εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας.
Διαδοχικές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, εξαπέλυσαν με παρεμβάσεις τους οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Βασίλης Λεβέντης και Νίκος Μιχαλολιάκος.
v

523vn2v625vv6527575
v

Τι θα υπερασπιστούμε αύριο;

Το Σύνταγμα επιτάσσει ότι οι Έλληνες θα πρέπει να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τον τόπο και την χώρα τους. Τι θα υπερασπιστούν όμως αύριο οι Έλληνες, όταν όλα όσα έχει αυτός ο τόπος –γη και ύδωρ στην κυριολεξία– έχουν περάσει σε ξένα χέρια;
Και είχαν απόλυτο δίκαιο τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, Στάθης Λεουτσάκος και Θανάσης Πετράκος, που πέταξαν από τα θεωρεία στην αίθουσα της Βουλής φυλλάδια με ένα απόσπασμα από βιβλίο του Νομπελίστα συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
«Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος…» γράφει το απόσπασμα από βιβλίο του Σαραμάγκου και καταλήγει: «Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την “…” τη μάνα που σας γέννησε».

Translate this post