Εξωγήινα ρυθμικά σήματα από αστρικό σύστημα

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι παράξενες χρωματιστές λάμψεις από ένα μακρινό αστρικό σύστημα που εντόπισαν δύο Καναδοί αστρονόμοι αποτελούν ίσως ένδειξη ύπαρξης ενός εξωγήινου πολιτισμού.

44hj54h364h646k76

Το αστρικό σύστημα DI Cha λάμπει στο κέντρο ενός δακτυλίου διαστημικής σκόνης. Η φωτογραφία ελήφθη από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Πηγή: NASA / ESA
v

ΔΥΟ ΚΑΝΑΔΟΙ αστρονόμοι εντόπισαν παράξενες εκλάμψεις εγχρώμου φωτός που προέρχονται από ένα σύστημα που το αποτελούν 234 άστρα. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο τρόπος εκπομπής του φωτός είναι τέτοιος που φανερώνει την ύπαρξη εξωγήινης νοημοσύνης.

Η σχετική μελέτη των δύο αστρονόμων στάλθηκε προς δημοσίευση στην εκδοτική υπηρεσία της Αστρονομικής Εταιρείας του Ειρηνικού (Astronomical Society of the Pacific) από τους αστρονόμους E.F. Borra και E. Trottier του Πανεπιστημίου Laval στο Κεμπέκ. Η μελέτη αναφέρει πως μια ομάδα αστεριών που χαρτογραφήθηκαν από το 2,5 μέτρων τηλεσκόπιο Sloan Digital Sky Survey (SDSS), παρουσιάζουν αφύσικη συμπεριφορά, που είναι αδύνατο να προέρχεται από φυσικές δυνάμεις. Θα μπορούσε επομένως να είναι απόδειξη ενός εξωγήινου πολιτισμού.
v

64hj54h364h646k76

Το 2,5 μέτρων τηλεσκόπιο SDSS τα τελευταία 15 χρόνια δημιουργεί τρισδιάστατους λεπτομερείς χάρτες του σύμπαντος. Βρίσκεται στο Apache Point Observatory στο ΝΑ Νέο Μεξικό. Πηγή: Sloan Digital Sky Survey
v

Μελετώντας τους χάρτες 2,5 εκατομμυρίων άστρων, οι δύο αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι μια ομάδα 234 αστεριών παρουσιάζει σημάδια «φασματικής διαφοροποίησης», δηλαδή γρήγορες, μικροσκοπικές χρωματικές αλλαγές.

Οι αλλαγές αυτές ακολουθούν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, και αυτό το μοτίβο είναι πανομοιότυπο σε πολλά από τα αστέρια της ομάδας.

Και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι συμπτωματικό.

Αφού λοιπόν δεν μπορεί να εξηγηθεί με όλα όσα γνωρίζουμε για τις φυσικές δυνάμεις, μήπως είναι απόδειξη ενός εξωγήινου πολιτισμού που προσπαθεί να ειδοποιήσει τον κόσμο γύρω του για την ύπαρξή του;

 


Translate this post