Οι Ανουνάκι και ο αρχαίος οικισμός τους στη Γη

Κατηγορία Αρχαία Μυστήρια

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από τη Γεωργία Μεταξά

 

Εικόνες από μια αρχαία μητρόπολη 200.000 ετών που πιστεύεται ότι κάποτε ανήκε στην εξωγήινη φυλή των Ανουνάκι.
ν

842057230784317557

Εντυπωσιακές εναέριες φωτογραφίες της αρχαίας μητρόπολης που πιστεύεται ότι ανήκε στους Ανουνάκι. Image: Supplied
v

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ αρχαιολογική ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε το 1849, όταν ο Βρετανός αρχαιολόγος Όστιν Χένρι Λέιαρντ (Austin Henry Layard) έφερε στο φως 22.000 πήλινες πινακίδες στην αρχαία πόλη των Σουμερίων, τη Νινευή, που βρίσκεται στο σημερινό βόρειο Ιράκ.

Οι πινακίδες ήταν γραμμένες σε σφηνοειδή γραφή –ένα από τα πρώτα γνωστά συστήματα γραφής– το οποίο δημιουργήθηκε από τους Σουμέριους πριν από 6.000 χρόνια.

Το 1976, ο Ζαχαρίας Σίτσιν δημοσίευσε την προσωπική του ερμηνεία των σουμεριακών κειμένων σε μια σειρά βιβλίων με τίτλο “The Earth Chronicles” (Τα Χρονικά της Γης).

Σύμφωνα με τον Σίτσιν, οι πήλινες πινακίδες περιγράφουν μια εξωγήινη φυλή γνωστή ως Ανουνάκι, η οποία ήρθε στη Γη για να εξορύξει χρυσό. Ο Σίτσιν υποστήριζε ότι οι εξωγήινοι επισκέφθηκαν τη Γη στο μακρινό παρελθόν επειδή ο πλανήτης τους, ο Νιμπίρου, χρειαζόταν χρυσό για να επιβιώσει.

Οι Ανουνάκι, όμως, όπως υποστήριζε ο διάσημος συγγραφέας και μελετητής, δεν περιορίστηκαν μόνο στην εξόρυξη χρυσού. Ασχολήθηκαν επίσης με τη γενετική των ανθρώπων, πραγματοποιώντας κάποιες επεμβάσεις στη δομή της.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με τους Ανουνάκι, αλλά ποτέ δεν βρέθηκαν απτά στοιχεία του πολιτισμού τους και της παρουσίας τους πάνω στη Γη. Έως το 2005 όταν ο Γιόχαν Χάινε (Johan Heine) ανακάλυψε μια αρχαία πόλη στην Αφρική, η οποία θα μπορούσε να είναι ο χαμένος οικισμός των Ανουνάκι.
ν

Ένα από τα αρχαία κτίσματα της φυλής των Ανουνάκι. Image: Supplied
ν

842057230784317555

Μέρος της αρχαίας πόλης όπως φαίνεται από ψηλά. Image: Supplied

 

Πρόκειται για τα ερείπια μιας τεράστιας μητρόπολης, 150 χιλιόμετρα περίπου δυτικά του λιμανιού του Μαπούτο (σημ. πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης) στη νότια Αφρική. Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, η αρχαία πόλη υπολογίζεται ότι κάλυπτε μια περιοχή 1.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η αρχαία μητρόπολη πιστεύεται ότι ήταν μέρος ενός ακόμη μεγαλύτερου συγκροτήματος, το οποίο κάλυπτε μια έκταση 10.000 τετρ. χλμ. Το πιο συναρπαστικό στοιχείο του τεράστιου οικισμού παρ’ όλα αυτά είναι η ηλικία του. Υπολογίζεται ότι είναι μεταξύ 160.000 και 200.000 ετών!

 

842057230784317553

Η αρχαία μητρόπολη καλύπτει μια περιοχή 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Image: Supplied

 

Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι κοντά στην αρχαία μητρόπολη υπάρχουν αρχαία μεταλλεία χρυσού, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός προηγμένου πολιτισμού που ήταν σε θέση να κάνει εξόρυξη χρυσού γύρω στα 200.000 π.Χ.

Έτσι, το ερώτημα που γεννάται είναι: ποιος πολιτισμός θα μπορούσε να εξορύξει όλον αυτόν τον χρυσό σε μια εποχή που στη Γη υπήρχε ο homo habilis; Ίσως η απάντηση να μην είναι άλλη από τον αρχαίο, μυστηριώδη λαό των Ανουνάκι.

 


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Translate this post