Ολυμπιονίκης βοηθάει παιδάκι που έχει καρκίνο

Κατηγορία Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας Ολυμπιονίκης του Ρίο πούλησε το μετάλλιό του για να βοηθήσει ένα αγοράκι 3 ετών που πάσχει από καρκίνο.

3423BNBVN254BN2638

Ο δισκοβόλος Πιοτρ Μαλαχόφσκι από την Πολωνία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Image: Supplied
v

ΤΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ένα Ολυμπιακό μετάλλιο ένας αθλητής είναι το όνειρο μιας ζωής. Και θυσιάζει τα πάντα για να το κατακτήσει. Αυτό έκανε και ο Πιοτρ Μαλαχόφσκι, κάτοχος του ρεκόρ Πολωνίας στη δισκοβολία ανδρών από το 2013, με 71 μ. και 84 εκ., παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015 και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Τι γίνεται όμως όταν ένας συνάνθρωπός του το έχει μεγαλύτερη ανάγκη και ο αθλητής πρέπει να το στερηθεί αμέσως μόλις το πήρε;
Για τον Πολωνό δισκοβόλο δεν υπήρξε τέτοιο δίλημμα. Έτσι, όταν έμαθε ότι ένα αγόρι 3 ετών, ο Όλεκ Σιμάνσκι, έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου, δεν δίστασε να πουλήσει το μετάλλιό του για να θεραπευτεί τo παιδί.
Ο μικρός Όλεκ πάσχει από ρετινοβλάστωμα, έναν κακοήθη καρκίνο του ματιού, που χτυπά συνήθως παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, ειδικά τα πιο αδύναμα. Στην Πολωνία δεν έχει καμία ελπίδα να σωθεί. Η μόνη ελπίδα είναι να πάει για θεραπεία στη Νέα Υόρκη.
v
v

v
Ο Πολωνός Ολυμπιονίκης έβγαλε αμέσως το μετάλλιο που κέρδισε στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο σε πλειστηριασμό, συγκεντρώνοντας το 1/3 του ποσού που απαιτείται για την θεραπεία του παιδιού.
Όπως αναφέρει το Reuters, χρειάζονται συνολικά 126.000 δολάρια για να νοσηλευτεί το μικρό αγόρι στην κλινική του οφθαλμίατρου-ογκολόγου Ντέιβιντ Άμπραμσον στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, ο Μαλαχόφσκι άνοιξε ειδικό λογαριασμό στο όνομα του Όλεκ, παροτρύνοντας τους συμπατριώτες του να καταθέσουν όποιο ποσό μπορούν.
v

5423BNBVN254BN2638

O Πιοτρ Μαλαχόφσκι σε μια από τις βολές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Photo: Reuters. Πηγή: Supplied

 


Translate this post