Γιατί σκότωσαν την βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Τι κρύβεται πίσω από την δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών. Η Τζο Κοξ εξιλαστήριο θύμα για την ανάσχεση του προβαδίσματος του Brexit.

24V45BV4V76B76V7548

Γεννημένη στις 22 Ιουνίου 1974, η Έλεν Τζόαν Κοξ εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής πριν από 13 μήνες στις εκλογές του 2015. Στις 22 Ιουνίου θα έκλεινε τα 42. Πηγή: Supplied
v

ΣΥΜΦΩΝΑ με νεώτερες πληροφορίες, η Τζο Κοξ υπέκυψε στα τραύματά της μια ώρα αργότερα από τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, έχοντας πυροβοληθεί και μαχαιρωθεί έξω από μια βιβλιοθήκη, από έναν άνδρα που λέγεται ότι κραύγαζε «Πρώτα η Βρετανία», μόλις μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου που έχει διχάσει τους Βρετανούς.

Αμέσως μόλις μαθεύτηκε αυτό το απίστευτο για τα βρετανικά δεδομένα συμβάν, η οργάνωση «Πρώτα η Βρετανία» (Britain First) με επίσημη δήλωση του ηγέτη της Paul Golding που αναρτήθηκε στο Twitter, εξέφρασε τον αποτροπιασμό των μελών της για το στυγερό έγκλημα, δηλώνοντας ότι τέτοιες βάρβαρες πράξεις στρέφονται κατευθείαν κατά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Δράστης είναι ο 53χρονος Τόμυ Μέαρ, κηπουρός στο επάγγελμα, ο οποίος συνελήφθη στον τόπο του εγκλήματος από την αστυνομία.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, ο Hithem Ben Abdallah, είπε στην αστυνομία ότι η Κοξ ενεπλάκη στον καυγά μεταξύ δύο ανδρών στο χωριό Μπέρσταλ (Birstall), στο δυτικό Γιορκσάιρ, κοντά στο Λιντς. Πιθανόν ο καυγάς να ήταν στημένος…

Ένας άλλος άνδρας, ο οποίος διευθύνει ένα κοντινό καφέ, δήλωσε στην Telegraph ότι η Κοξ πυροβολήθηκε τρεις φορές, μια από αυτές «στο κεφάλι», πριν ο δράστης την μαχαιρώσει πολλές φορές με ένα «μακρύ μαχαίρι».
v

34V45BV4V76B76V7548

Αριστερά, ο δράστης. Στη μικρή ένθετη φωτογραφία δεξιά, διακρίνεται το άψυχο σώμα της Κοξ σκεπασμένο με κουβέρτα. Εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση της αστυνομίας ότι η Κοξ υπέκυψε στα τραύματά της μια ώρα αργότερα στο νοσοκομείο. Πηγή: Supplied
v

54V45BV4V76B76V7548

Παπούτσια, μια τσάντα κι ένα σακίδιο δίπλα στο σκεπασμένο με κουβέρτα σώμα της άτυχης βουλευτού των Εργατικών. Πηγή: Supplied
v

Πολιτικά τα κίνητρα της δολοφονίας

Όπως όλα δείχνουν, η άτυχη Κοξ επελέγη ως εξιλαστήριο θύμα των οικονομικών εκείνων συμφερόντων που θέλουν πάση θυσία την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επειδή η Βρετανία δεν είναι Ελλάδα, ώστε το «Όχι» στην ΕΕ να μεταλλάξει σε «Ναι», έπρεπε να γίνει ένα τέτοιο ειδεχθές έγκλημα ώστε να δυσφημιστεί το Brexit.
v

74V45BV4V76B76V7548

Διαδηλώνοντας με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους στον Τάμεση υπέρ του Brimain, της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Πολεμήστε το μίσος που ήταν η αιτία της δολοφονίας της», έγραψε ο σύζυγός της, Μπρένταν Κοξ, σε μήνυμά του στο Twitter. Πηγή: Twitter
v
Η οργάνωση «Πρώτα η Βρετανία» (Britain First) με επίσημη δήλωση του ηγέτη της Paul Golding που αναρτήθηκε στο Twitter εκφράζει τον αποτροπιασμό των μελών της για το στυγερό έγκλημα.
v

84V45BV4V76B76V7548

O τόπος του εγκλήματος. Πηγή: Twitter
v

44V45BV4V76B76V7548

Η αστυνομία φρουρεί το σπίτι του 53χρονου δράστη Τόμυ Μέαρ. Πηγή: Supplied
v

Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, η Κοξ διετέλεσε πρόεδρος του δικτύου γυναικών των Εργατικών σε εθνικό επίπεδο και ανώτερος σύμβουλος του Freedom Fund για την πάταξη της δουλείας.

Όπως σημειώνει η Telegraph, έχει τη φήμη προσιτού ανθρώπου, ο οποίος έχει κερδίσει τον σεβασμό μέσα στο κοινοβούλιο, παρά το σύντομο της θητείας της.
v

Η τελευταία φωτογραφία

Από τον λογιαριασμό του συζύγου της Μπρένταν Κοξ στο Twitter.
v

v

Μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις της ήταν η θετική της στάση απέναντι στην έναρξη αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, κάτι που την έθεσε απέναντι από τον αρχηγό των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Μετά την ήττα των Εργατικών στις εκλογές και την παραίτηση του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, η Τζο Κοξ τάχθηκε υπέρ του νυν επικεφαλής του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, αν και υποστήριζε τον Λιζ Κένταλ. Αργότερα είπε πως μετάνιωσε που πρότεινε τον Κόρμπιν για την ηγεσία του κόμματος.
v

94V45BV4V76B76V8548

Το σημείο έξω από τη βιβλιοθήκη του Μπέρσταλ όπου πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε η Τζο Κοξ στην ίδια την εκλογική της περιφέρεια. Πηγή: Supplied
ν

 


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Translate this post