Μυστηριώδη φώτα στον ουρανό της Σκωτίας

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα λαμπερό κυκλικό ΑΤΙΑ εμφανίστηκε στον ουρανό της αγροτικής Σκωτίας, λες και βγήκε από ταινία του Σπήλμπεργκ.

6213SFDGSD413243Ο αγρότης Τζον Μακντόναλντ, 65 ετών, με τη φωτογραφία του εξωγήινου αεροσκάφους. Photo: Steven Brown. Πηγή: Supplied
v

Η ΥΠΟΘΕΣΗ στα Χάιλαντς της Σκωτίας θυμίζει κάπως εκείνη του Μπίλι Μάγιερ (Billy Meier), του ερευνητή και συγγραφέα, ο οποίος έγινε διάσημος στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, με τις πολλές ευδιάκριτες φωτογραφίες ιπταμένων δίσκων που αιχμαλώτισε με τον φωτογραφικό του φακό. Ο Μπίλι Μάγιερ, που ζει σήμερα στην Ελβετία με την Ελληνίδα σύζυγό του, Καλλιόπη Ζαφειρίου, ισχυρίζεται ότι είχε τακτικές επαφές με εξωγήινα όντα που προέρχονταν από το ανοικτό αστρικό σμήνος των Πλειάδων, που απέχουν από τη Γη περίπου 440 έως 480 έτη φωτός, αλλά μπορούσαν να μετατοπίζονται στη δική μας διάσταση μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Όπως και να ’χει, ο Σκωτσέζος Τζον Μακντόναλντ, που ζει στην κομητεία Περθσάιρ, συνέλαβε με τη φωτογραφική του μηχανή τα λαμπερά φώτα ενός ιπτάμενου δίσκου, που εμφανίστηκε κοντά στο σπίτι του, στις 28 Φεβρουαρίου, γύρω στις 23:00 το βράδυ. Την είδηση μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα The Courier, στις 5 Μαρτίου 2016, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μια άλλη θέαση UFO συνέβη στη Σκωτία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

8213SFDGSD41352029 Μαρτίου 1976. ΑΤΙΑ πάνω από το χιονισμένο ελβετικό τοπίο.
Μια από τις πολλές φωτογραφίες που πήρε ο Μπίλι Μάγιερ. Πηγή: Supplied

v

Σύμφωνα με τον Μακντόναλντ, το άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο, που αιωρήθηκε για λίγο πάνω από το κεφάλι του στη διάρκεια της νύχτας, δεν ήταν κάποιο drone, αλλά κάτι «απόκοσμο», ενώ έκανε θόρυβο σαν «χίλιες ηλεκτρικές σκούπες».

«Ήταν σίγουρα ένα διαστημόπλοιο κάποιου είδους. Δεν ξέρω αν τρόμαξε ή όχι με το φλας της κάμερας, αλλά μέσα σε ένα δευτερόλεπτο είχε φύγει».

Το περιστατικό συνέβη όταν είχε πάει με το αυτοκίνητό του να επισκεφτεί έναν φίλο του. Το τζιπ του έκανε αρκετό θόρυβο, ο ήχος όμως του άγνωστου αεροσκάφους σκέπαζε τον ήχο της μηχανής. Ο ίδιος εκτιμά ότι ο ιπτάμενος δίσκος απείχε από αυτόν περίπου 50 με 60 μέτρα.

Όταν τηλεφώνησε στον φίλο του, που είναι βοσκός, για να του πει τα καθέκαστα, εκείνος του είπε: “Μην ανησυχείς. Έχουμε πάρα πολλά από αυτά εδώ πέρα”».

«Πάντα πίστευα ότι υπάρχει και κάτι άλλο πάρα από εμάς, αλλά ποτέ δεν είχα δει κάτι τέτοιο», είπε στην εφημερίδα.

7213SFDGSD413243Η κομητεία Περθσάιρ όπου εμφανίστηκε το μυστηριώδες αεροσκάφος. Πηγή: Supplied
v

Παρά το γεγονός ότι το άγνωστο αντικείμενο μοιάζει πολύ με αυτό που εμφανίζεται στην ταινία του Σπήλμπεργκ “Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου”, οι ειδικοί πιστεύουν ότι πιθανότατα ήταν ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος.

Να σημειωθεί ότι η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, τόσο για αερο-φωτογραφήσεις όσο και για εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το να πετά κάποιος ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τη νύχτα, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας που διέπει την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ένα drone δεν επιτρέπεται να πετά σε ύψος μεγαλύτερο των 400 ποδών (120 μέτρα), ή λιγότερο από 50 μέτρα σε περιοχές με ανθρώπους, οχήματα, κτίρια ή κατασκευές.

 


Translate this post