Πανικός στον Λευκό Οίκο: Φυγάδευσαν τον Τραμπ (vid)

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο ανάγκασαν τη μυστική υπηρεσία να οδηγήσει τον Αμερικανό πρόεδρο σε ασφαλή χώρο.

Η μυστική υπηρεσία διέκοψε ξαφνικά την ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ στους δημοσιογράφους. Πηγή: Twitter

ν

ΔΕΝ είχαν περάσει τρία λεπτά από την έναρξη της καθιερωμένης ενημέρωσης που έκανε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους, όταν ένας άνδρας των υπηρεσιών ασφαλείας του Λευκού Οίκου μπήκε βιαστικά στην αίθουσα και ψιθύρισε κάτι στο αφτί του προέδρου.

Αμέσως ο πρόεδρος οδηγήθηκε έξω από την αίθουσα ενημέρωσης, καθώς υπήρχαν αναφορές για πυροβολισμούς έξω από τον Λευκό Οίκο.
ν

Η στιγμή της διακοπής. Image: Reuters / Kevin Lamarque. Πηγή: Supplied
ν

Το περιστατικό συνέβη αργά το απόγευμα της Δευτέρας, τοπική ώρα, με τους πράκτορες να κλειδώνουν την αίθουσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους να διατάζονται να φύγουν. Ακούστηκαν τουλάχιστον δύο πυροβολισμοί έξω από την προεδρική κατοικία. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.
ν

ν

Σύμφωνα με πολλούς δημοσιογράφους, το περιστατικό συνέβη στην 17η Οδό και στη Λεωφόρο Πενσυλβάνια, κοντά στο κτίριο του Old Executive Office. Ο Τραμπ είπε αργότερα ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν οπλισμένο ύποπτο, αλλά το περιστατικό δεν σχετιζόταν με κάποια απειλή εναντίον του.

Η μυστική υπηρεσία δήλωσε αργότερα ότι ένας από τους πράκτορές της και ένας ύποπτος μεταφέρθηκαν τραυματίες στο νοσοκομείο, σε άγνωστη κατάσταση.

Εδώ και πολύ καιρό, οι Ηνωμένες  Πολιτείες βρίσκονται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου αφενός εξαιτίας των περιορισμών λόγω κορονοϊού, αφετέρου εξαιτίας του ρατσισμού και της συμπεριφοράς των λευκών απέναντι στους μαύρους.

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από τις διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομίας εξαιτίας του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ, ενός αφροαμερικανού, ο οποίος δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από αστυνομικούς στη Μινεσότα.

Όταν οι διαδηλώσεις έφτασαν στην Ουάσιγκτον, η μυστική υπηρεσία οδήγησε και τότε τον Τραμπ στο υπόγειο καταφύγιο του Λευκού Οίκου.
ν

Donald Trump rushed to ‘terror attack’ bunker as violent George Floyd riots rage near White House | The Sun
v

 


Translate this post