Το αερόστατο Ποσειδών σας μεταφέρει στα όρια του διαστήματος (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Τεχνολογία

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

“Διαστημόπλοιο Ποσειδών” – Ένα αερόστατο υψηλής τεχνολογίας που μπορεί να σας μεταφέρει στα όρια του διαστήματος.

Ο θαλαμίσκος συμπίεσης των επιβατών έχει σχήμα ιπτάμενου δίσκου. Image: priestmangoode. Πηγή: Supplied

ν

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ αεροπορική εταιρεία Priestmangoode αναπτύσσει το Spaceship Neptune, ένα αερόστατο υψηλής τεχνολογίας που θα μεταφέρει έναν θαλαμίσκο συμπίεσης, όπως οι καμπίνες των αεροπλάνων. Η συμπίεση καμπίνας είναι απαραίτητη πάνω από τα 3.000 μέτρα (περίπου 10.000 πόδια) έτσι ώστε να αποφευχθούν διάφορες παθήσεις στο πλήρωμα και το επιβατικό κοινό.

Το διαστημικό αερόστατο θα μπορεί να μεταφέρει οκτώ επιβάτες και τεχνολογικό εξοπλισμό σε ύψος 100.000 ποδών (30.480 μέτρα) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το ταξίδι στην στρατόσφαιρα, εκεί όπου τελειώνει η ατμόσφαιρα της Γης και αρχίζει το κενό του διαστήματος, θα διαρκεί δύο ώρες, κατά τις οποίες ο ταξιδιώτης θα μπορεί να βλέπει τη Γη από ψηλά, όπως οι αστροναύτες.

Να σημειωθεί ότι σε τέτοιο ύψος έχουν ανέβει μέχρι στιγμής μόνο είκοσι άνθρωποι – και έχουν επιστρέψει με ασφάλεια.

Το ταξίδι συνολικά θα διαρκεί έξι ώρες. Δύο ώρες χρειάζονται για την άνοδο του αερόστατου μέχρι το ύψος των 30 χιλιομέτρων όπου τελειώνει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας και άλλες δύο ώρες για την κάθοδο στη Γη.
ν

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2021. Image: priestmangoode. Πηγή: Supplied
ν

Το πιθανότερο είναι ότι η απογείωση και η προσεδάφιση θα γίνονται από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για διαστημικά ταξίδια. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται να υποστούν εκπαίδευση και δοκιμασίες, όπως οι αστροναύτες.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2021 και φυσικά θα είναι μη επανδρωμένη.

Το μεγάλο προτέρημα του Ποσειδώνα είναι ότι κάνει εφικτή την άνοδο στα όρια του διαστήματος χωρίς τη μεσολάβηση πυραύλων ή τζετ που και επικίνδυνα είναι και μολύνουν το περιβάλλον.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες εικόνες του διαστημικού αερόστατου επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας στο Instagram.
v

The Space Perspective – Spaceship Neptune
v

v


Translate this post