“Σκοτώστε μπάτσους”: Η εξέγερση της Αμερικής (vid)

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Youmagazine Newsroom

 

Οργισμένοι διαδηλωτές πυρπολούν αυτοκίνητα, καταστήματα και εμπορικά κέντρα σε όλες τις ΗΠΑ σαν απάντηση στο φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ένα όχημα της αστυνομίας καίγεται στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Image: AP / Ringo H.W. Chiu. Πηγή: Supplied

ν

ΟΙ ΤΑΡΑΧΕΣ συνεχίζονται σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, μετά την δολοφονία του άοπλου μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολη.

Η Εθνοφορουρά της Μινεσότα βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για πρώτη φορά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έπειτα από τέσσερις νύκτες, βίαιων σε ορισμένες περιπτώσεις, ταραχών, που επεκτάθηκαν σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς δήλωσε ότι η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι αναγκαία διότι ξένα στοιχεία εκμεταλλεύονται τις διαδηλώσεις για να σπείρουν το χάος και ότι περιμένει πως οι σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα είναι οι βιαιότερες μέχρι σήμερα.

Από την Μινεάπολη μέχρι τη Νέα Υόρκη και από την Ατλάντα μέχρι την Ουάσιγκτον και το Λος Άντζελες, διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με την αστυνομία, καθώς φουσκώνει το κύμα της οργής για την μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι αστυνομικές δυνάμεις στα μέλη των μειονοτήτων.

Το σύνθημα «Σκοτώστε μπάτσους» κυριάρχησε στην ογκώδη πορεία διαμαρτυρίας στο Λος Άντζελες, όπου διαδηλωτές πυρπόλησαν αστυνομικά αυτοκίνητα και αστυνομικά καταστήματα, ενώ λεηλάτησαν εμπορικά κέντρα.
ν

Ένα κατάστημα της αστυνομίας στο Λος Άντζελες τυλίγεται στις φλόγες. Image: AP / Mark J. Terrill. Πηγή: Supplied
ν

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν τους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, με πλάνα από τη σημερινή διαδήλωση που δείχνει μια θάλασσα ανθρώπων που βαδίζουν κατά μήκος κεντρικού δρόμου.
νν

ν

Εικόνες από το Kανάλι 9 σήμερα το πρωί δείχνουν καμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας να γεμίζουν έναν δρόμο στο Δυτικό Χόλυγουντ.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν γεμίσει με επιγραφές όπως «σκοτώστε μπάτσους» και «Ναζί μπάτσοι».

Το CNN αναφέρει ότι υπήρξε εκτεταμένη λεηλασία στην πόλη, με τους διαδηλωτές να σπάνε τις βιτρίνες των καταστημάτων και να αρπάζουν τα πάντα, από επώνυμα ρούχα σχεδιαστών έως ηλεκτρονικές συσκευές.
ν

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατέβει στους δρόμους του Λος Άντζελες για να διαμαρτυρηθούν. Image: AP / Ringo H.W. Chiu. Πηγή: Supplied
ν

Οι διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα έχουν κλιμακωθεί λόγω του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ που πέθανε μετά από τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Μινεάπολης. Image: AP / Ringo H.W. Chiu. Πηγή: Supplied
ν

Αν και έχει πέσει η νύχτα, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στο Λος Άντζελες, όπως δείχνει η ζωντανή κάλυψη από το κανάλι ABC7.
ν

LIVE: Violence erupts in Los Angeles amid protests over death of George Floyd | ABC7
ν

ν

Στην Ατλάντα, η Μπέρνις Κινγκ, η μικρότερη κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, κάλεσε τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όταν εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πορεία προς το κοινοβούλιο της πολιτείας και απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο. Η διαδήλωση έγινε βίαιη όταν φωτιές άναψαν κοντά στα κεντρικά γραφεία του CNN και τζάμια έσπασαν στο λόμπι του κτιρίου. Πολλά αυτοκίνητα, μεταξύ τους και τουλάχιστον ένα περιπολικό, κάηκαν.
ν

Ο αριθμός των διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί στο δυτικό Χόλυγουντ κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 20.000. Image: Κανάλι Nine. Πηγή: Supplied
ν

Πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας έχουν καταστραφεί ή πυρποληθεί. Image: Κανάλι Nine. Πηγή: Supplied
ν

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα, ρόπαλα και πλαστικές σφαίρες. Image: AP / Ringo H.W. Chiu. Πηγή: Supplied
ν

Οι LA Times αναφέρουν ότι χιλιάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Pan Pacific στο Beverly Boulevard φώναζαν «κτηνώδης αστυνομία» και «διώξτε τους δολοφόνους αστυνομικούς». Τις διαδηλώσεις διοργάνωσε η Black Lives Matter και η ομάδα κοινωνικής δικαιοσύνης BLD PWR.
ν

ν

Εκτός από το Λος Άντζελες, ογκώδεις διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον. Διαδηλωτές βγήκαν επίσης στους δρόμους του Σιάτλ, του Ντιτρόιτ, του Ντέβνερ, του Χιούστον, του Πόρτλαντ, του Όκλαντ, του Λούισβιλ και της Φιλαδέλφειας.
ν

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Image: AP / Ringo H.W. Chiu. Πηγή: Supplied
ν

Seattle protest turns violent with looting and fires | King 5
ν

ν

 


Translate this post