Το νησί αυτό σε πληρώνει για να κάνεις εκεί διακοπές

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Ταξίδια, Κορονοϊός

ΤΑΞΙΔΙΑ/ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Υπάρχει ένα νησί της Μεσογείου, το οποίο, μετά τις 4 Μαΐου, θα πληρώνει τους τουρίστες για να κάνουν σε αυτό τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ένα ιταλικό νησί κάνει στους τουρίστες μια πολύ ελκυστική προσφορά. Image: Supplied

ν

ΕΝΑ νησί της Μεσογείου κάνει από τώρα στους τουρίστες μια ελκυστική προσφορά για να τους πείσει να το επισκεφτούν μόλις αρθούν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Το νησί αυτό είναι η Σικελία και σε κάθε ταξιδιώτη που θα το επισκεφτεί μετά τις 4 Μαΐου, προσφέρεται να πληρώσει:

α) Τη μισή τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου

β) Μια δωρεάν διανυκτέρευση σε ένα ξενοδοχείο κάθε τρεις μέρες διαμονής

γ) Τα εισιτήρια για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Οι Ιταλοί ελπίζουν ότι με αυτό το ελκυστικό πακέτο θα ενθαρρύνουν τους τουρίστες να επιστρέψουν στο νησί, αμέσως μόλις λήξουν τα περιοριστικά μέτρα στις 4 Μαΐου.

Οι προσφορές αυτές, πιθανώς και άλλες, αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους Times του Λονδίνου και σύντομα θα είναι διαθέσιμες στον τουριστικό ιστότοπο του νησιού.
ν


Η σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα των Times του Λονδίνου την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020. Image: Supplied
ν

Η ιταλική κυβέρνηση συμμετέχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος της Σικελίας με 50 εκατ. ευρώ. Το μεγάλο αυτό ιστορικό νησί έχει ζημίες από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Το 13% του ΑΕΠ της Ιταλίας προέρχεται από τον τουρισμό, καθώς η χώρα έχει πολλές ελληνικές και ρωμαϊκές αρχαιότητες, αλλά και μοναδικά μνημεία των επόμενων αιώνων.

Ο τουρισμός είχε αρχίσει να μειώνεται από πέρυσι, εξαιτίας οικονομικών λόγων, ενώ εφέτος με την πανδημία έχει δεχτεί θανάσιμο πλήγμα.

Πέρυσι οι Σικελιώτες στις πόλεις Μουσομέλι (Mussomeli) και Σαμπούκα (Sambuca) πρόσφεραν ολόκληρα σπίτια στη συμβολική τιμή του 1 ευρώ, προκειμένου να ελκύσουν αγοραστές.

Στη συνέχεια ο αγοραστής έπρεπε να δαπανήσει γύρω στα 15.000 ευρώ στην ανακαίνιση του σπιτιού ή στην τοπική κοινότητα μέσα στον πρώτο χρόνο από την αγορά του.

Η υπόλοιπη Ιταλία, ιδίως το βόρειο τμήμα της, με 195.000 κρούσματα και πάνω από 26.000 νεκρούς προσπαθεί να συνέλθει από το τρομερό χτύπημα που δέχτηκε από την επιδημία του κορονοϊού.

Για να τονώσουν τον τουρισμό οι Ιταλοί έχουν καταρτίσει σχέδια διαμόρφωσης των πλαζ, ώστε οι τουρίστες να χρησιμοποιούν «διαμερίσματα» από πλεξιγκλάς, για να χαλαρώνουν στην παραλία, χωρίς την έγνοια του κορονοϊού.
ν

Στις παραλίες θα υπάρχουν πλέον μικρά «διαμερίσματα» από πλεξιγκλάς, όπου θα μπορεί κάποιος να κάνει το μπάνιο του και ηλιοθεραπεία χωρίς να φοβάται την εξάπλωση του κοροναϊού. Image: Supplied
ν

Το νησί της Σικελίας έχει τυπικό Μεσογειακό κλίμα. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έδειξαν ότι το μεγάλο νησί κατοικείται τουλάχιστον από το 12.000 π.Χ. Από το 750 π.Χ. οι Φοίνικες ίδρυσαν τρεις αποικίες και οι Έλληνες άλλες 12. Οι δυο λαοί κυβέρνησαν το νησί μέχρι την εποχή που ξέσπασαν οι Σικελικοί και οι Καρχηδόνιοι Πόλεμοι. 

Ο θρυλικός Ελληνικός εποικισμός ξεκίνησε το 750 π.Χ. με πρώτη σημαντική αποικία τις Συρακούσες που ίδρυσαν οι Κορίνθιοι. Ακολούθησε η ίδρυση μιας μεγάλης σειράς πόλεων όπως ο Ακράγαντας, ο Σελινούντας Σικελίας, η Γέλα, η Ιμέρα και η Μεσσήνη.

 Οι γηγενείς κάτοικοι Έλυμοι, Σικανοί και Σικελοί επηρεάστηκαν βαθύτατα από τον ελληνικό πολιτισμό και ο σταδιακός εξελληνισμός τους συνεχίστηκε με σταθερό ρυθμό για να ολοκληρωθεί κατά τα ρωμαϊκά χρόνια.

Η σικελική γη ήταν πολύ εύφορη και οι Έλληνες είχαν απέραντες καλλιέργειες με ελιές και αμπέλια που τους έφεραν τεράστια εμπορικά κέρδη. Οι μεγάλοι Έλληνες επιστήμονες της αρχαιότητας Αρχιμήδης και Εμπεδοκλής ήταν Σικελοί.

Οι κάτοικοι ασπάστηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την Ελληνική θρησκεία. Οι Έλληνες οικοδόμησαν αμέτρητους ναούς σε ολόκληρο το νησί με σημαντικότερη τοποθεσία την «Κοιλάδα των Ναών» στον Ακράγαντα (σημ. Αγκριτζέντο).
ν

Η Σικελία προσφέρει στους ταξιδιώτες μια απόδραση στο χρόνο σε ένα κλάσμα μόνο της κανονικής τιμής. Image: Supplied
ν

Η κυβέρνηση πληρώνει ακόμη και για την επίσκεψη στους άφθονους αρχαιολογικούς χώρους, όπως αυτό το ελληνικό θέατρο στην Ταορμίνα (αρχ. ελλ. Ταυρομένιον). Image: Supplied
ν

 


Translate this post