12 Μουσεία που μπορείτε να επισκεφτείτε από τον καναπέ σας (virtual tour)

Κατηγορία Τέχνες

ΤΕΧΝΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Διάσημα μουσεία προσφέρουν εικονικές περιηγήσεις που μπορείτε να απολαύσετε από την άνεση του σπιτιού σας.

ν

ΕΝΩ είστε έγκλειστοι στο σπίτι σας, μπορείτε να αποκτήσετε ένα είδος καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, επισκεπτόμενοι διάσημα μουσεία, όπως το Βρετανικό ή του Λούβρου, ξεσκονίζοντας τις γνώσεις σας σχετικά με την τέχνη, την ιστορία και την επιστήμη.

Η Google Arts & Culture συνεργάστηκε με πάνω από 500 μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο για να κάνει προσιτά μέσω εικονικής πραγματικότητας και θέας 360ο μερικά από τα πιο σπάνια εκθέματα.

Τα μουσεία που παρουσιάζονται εδώ είναι: Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη, η Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης στην Ουάσιγκτον D.C., το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στη Σεούλ, το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, το Κρατικό Μουσείο της Ολλανδίας στο Άμστερνταμ, το Μουσείο Βαν Γκογκ επίσης στο Άμστερνταμ, το Μουσείο Πολ Γκετύ στο Λος Άντζελες, τη Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία, το Μουσείο Τέχνης του Σάο Πάολο (Βραζιλία) και το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας στην Πόλη του Μεξικού.

Αυτό το online επιμορφωτικό ταξίδι είναι ιδιαίτερα καλό για τους σπουδαστές που αναζητούν τρόπους να παραμείνουν σε επαφή με το αντικείμενο των σπουδών τους, ενόσω τα σχολεία είναι κλειστά.
ν

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα εμβληματικό μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές του, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντικείμενα, είναι από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές στον κόσμο και προέρχονται από όλες τις ηπείρους, απεικονίζοντας και καταγράφοντας την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού από την απαρχή του έως και σήμερα.

Εδώ στεγάζονται τα Ελγίνεια Μάρμαρα από τον Παρθενώνα, η περίφημη Στήλη της Ροζέττας, πολλές αιγυπτιακές μούμιες, καθώς και κειμήλια της Μεσοποταμίας από την εποχή των Ασσυρίων. Μπορείτε επίσης να βρείτε εκατοντάδες άλλα αντικείμενα στην εικονική περιήγηση του μουσείου.
ν

Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, Νέα Υόρκη

Η λειτουργία Street View της Google επιτρέπει στους επισκέπτες να περιηγηθούν στη διάσημη σπειροειδή σκάλα του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ χωρίς να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Στο μουσείο αυτό, έργο του αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ, μπορείτε να ανακαλύψετε απίστευτα έργα διάφορων καλλιτεχνικών ρευμάτων, όπως του Ιμπρεσιονισμού, του Μεταϊμπρεσιονισμού και της Μοντέρνας Τέχνης.
ν

Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης,
Ουάσιγκτον D.C.

Η διάσημη Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης στην Ουάσιγκτον, την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, μας παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, δύο από τους θησαυρούς της: μια έκθεση αμερικανικής μόδας από το 1740 έως το 1895, που περιλαμβάνει πολλές αποδόσεις ρούχων από τις αποικιακές και επαναστατικές εποχές, και μια έκθεση με έργα του περίφημου Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ.
ν

Μουσείο Ορσέ, Παρίσι

Το Μουσείο Ορσέ (γαλλ. Musée d’Orsay) βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα της πόλης του Παρισιού, στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα και κατά μήκος της ομώνυμης αποβάθρας. Σε αυτό εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής δημιουργημένα από το 1848 έως το 1914. Κατά τον διαδικτυακό περίπατό σας μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στα έργα του Μονέ, του Σεζάν και του Γκογκέν.
ν

Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, Σεούλ

Το National Museum of Modern and Contemporary Art στη Σεούλ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία της Νότιας Κορέας. Η εικονική περιήγηση της Google σας ξεναγεί σε έξι ορόφους σύγχρονης τέχνης από την Κορέα και τον υπόλοιπο κόσμο.
ν

Μουσείο Περγάμου, Βερολίνο

Όπως με τα Ελγίνεια Μάρμαρα από τον Παρθενώνα, έτσι κι εδώ πρόκειται για κλοπή αρχαιοτήτων που μεταφέρθηκαν στην Γερμανία από την αρχαία πόλη της Μιλήτου στην Ιωνία. Από τα πιο διάσημα εκθέματά του, που μπορείτε να επισκεφθείτε ψηφιακά, είναι ο Βωμός της Περγάμου και η Πύλη της Ιστάρ (Αστάρτης) από τη Βαβυλώνα.
ν

Ο Βωμός της Περγάμου. Δεν πρόκειται για αντίγραφο αλλά για το πρωτότυπο που το μετέφεραν από την Πέργαμο της Μικράς Ασίας, απέναντι από τη Λέσβο, και το έστησαν στο Βερολίνο. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Κρατικό Μουσείο Ολλανδίας, Άμστερνταμ

Στο Κρατικό Μουσείο της Ολλανδίας (Rijksmuseum), που βρίσκεται στο Άμστερνταμ, μπορείτε να δείτε έργα ζωγραφικής από την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, συμπεριλαμβανομένων έργων του Βερμέερ και του Ρέμπραντ. Η εικονική περιήγηση της Google, σας επιτρέπει να περιπλανηθείτε στους διαδρόμους και τις αίθουσες του μουσείου με τέτοιο τρόπο που μετά από λίγο θα νομίζετε ότι βρίσκεστε εκεί πραγματικά.
ν

Μουσείο Βαν Γκογκ, Άμστερνταμ

Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ (30 Μαρτίου 1853, Ζούντερτ, Ολλανδία ‒ 29 Ιουλίου 1890, Ωβέρ-συρ-Ουάζ, Γαλλία) ήταν Ολλανδός ζωγράφος. Εν ζωή, το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών.

Δείτε τα έργα αυτού του τραγικού ζωγράφου από κοντά (ή σχεδόν από κοντά) ‒ 200 πίνακες ζωγραφικής, 500 σχέδια και πάνω 750 προσωπικές επιστολές.
ν

Μουσείο Πολ Γκετύ, Λος Άντζελες

Ένα ακόμη μουσείο με πολλές ελληνικές αρχαιότητες. Σε αυτό βρίσκονται επίσης πολλά ευρωπαϊκά έργα τέχνης από τον 8ο αιώνα. Κάνοντας μια περιήγηση με το Street View της Google θα ανακαλύψετε μια τεράστια συλλογή από πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, γλυπτά, χειρόγραφα και φωτογραφίες.
ν

Η Γκαλερία ντέλι Ουφίτσι, μια από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης, στεγάζεται σε ένα παλάτι του 16ου αιώνα στη Φλωρεντία που είναι επίσης διάσημο για την αρχιτεκτονική του. Πηγή: 2017 report, Italian Ministry of Culture
ν

Πινακοθήκη Ουφίτσι, Φλωρεντία

Το Ουφίτσι (Uffizi) είναι ανάκτορο της Φλωρεντίας, που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στον κόσμο, την Galleria degli Uffizi. Τα έργα που εκτίθενται στο μουσείο ανήκαν σε μια από τις πιο διάσημες οικογένειες της Ιταλίας – τους Μεδίκους, Χρονικά καλύπτουν την περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα και συνθέτουν μια από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης.
ν

Μουσείο Τέχνης, Σάο Πάολο

Τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται στο Μουσείο Τέχνης (MASP) στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας είναι τοποθετημένα σε πλαίσια perspex έτσι που κάθε έργο τέχνης φαίνεται ότι αιωρείται στον αέρα. Κάντε μια εικονική περιήγηση για να ζήσετε αυτή την υπέροχη εμπειρία.
ν

Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας,
Πόλη του Μεξικού

Χτισμένο το 1964, αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο στην προκολομβιανή κληρονομιά του Μεξικού. Οι 23 αίθουσες της έκθεσης είναι γεμάτες με αρχαία αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τον πολιτισμό των Μάγια.
ν

Μουσείο Λούβρου

Δυστυχώς σε ένα άρθρο δεν μπορούν να συμπεριληφθούν όλα τα σπουδαία μουσεία του κόσμου, όπως είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, το Μουσείο του Βατικανού ή το Μουσείο του Λούβρου. Το τελευταίο πάντως έχει το δικό του πρόγραμμα εικονικής περιήγησης στον ιστότοπό του.
ν

Όλα τα Μουσεία του κόσμου

Για να δείτε περισσότερα από τη συλλογή μουσείων της υπηρεσίας Google Arts & Culture, επισκεφτείτε την σχετική συλλογή με όλα τα Mουσεία του κόσμου. Στο Street View της Google υπάρχουν επίσης χιλιάδες αρχαιολογικοί τόποι που μπορείτε να επισκεφθείτε. Το Google Arts & Culture έχει τέλος και μια virtual υπηρεσία για να εξερευνήσετε διάσημους ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους.
ν

 


Translate this post