Κοροναϊός: Σοκαριστικές εικόνες με ομαδικούς τάφους στη Νέα Υόρκη (pics+vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τρόφιμοι φυλακών θάβουν σε ομαδικούς τάφους στο νησί Χαρτ θύματα του κοροναϊού, καθώς οι θάνατοι στη Νέα Υόρκη ξεπέρασαν τους 5.480.

Βίντεο από drone δείχνει τρόφιμους φυλακών με λευκές φόρμες να θάβουν φέρετρα σε έναν μαζικό τάφο στο εγκαταλειμμένο νησί Χαρτ, έξω από τη Νέα Υόρκη. Image: The Hard Island Project. Πηγή: Supplied

ν

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ σαν τοτεμική πίστη πρωτόγονων λαών: όταν μολυνθούν αρκετοί άνθρωποι, η επιδημία του Covid-19, έχοντας χορτάσει αίμα και θάνατο, θα σταματήσει να εξαπλώνεται από μόνη της. Ο φόρος βέβαια σε νεκρούς θα είναι μεγάλος.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η θεωρία της «ανοσίας της αγέλης» την οποία υιοθέτησαν ορισμένες χώρες απέναντι στην επιδημία του κοροναϊού. Μια από αυτές ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που αρχικά δεν πήραν κανένα μέτρο περιορισμού της διασποράς του SARS-CoV-2 στον πληθυσμό.

Σήμερα οι ΗΠΑ είναι πρώτες στον κατάλογο των κρουσμάτων παγκοσμίως, με πάνω από 400.000 μολύνσεις.

Όσον αφορά τους νεκρούς, οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την τρίτη θέση με 12.902 θανάτους, μετά την πρώτη Ιταλία (17.127 θάνατοι) και τη δεύτερη Ισπανία (14.045 θάνατοι). Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 10.328 θανάτους.

Η διαφορά βρίσκεται στο ότι οι θάνατοι στις ΗΠΑ συνέβησαν μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ στις ευρωπαϊκές χώρες μέσα σε ένα μήνα και περισσότερο.

Χθες Τρίτη, οι ΗΠΑ κατέγραψαν 1.800 νεκρούς από κοροναϊό μέσα σε μια μόνο ημέρα.

Στη Νέα Υόρκη οι νεκροί ανέρχονται σε 5.489 και τα κρούσματα σε 138.863 σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Johns Hopkins University.

Εικόνες από drone δείχνουν φυλακισμένους με λευκές προστατευτικές στολές να θάβουν τουλάχιστον 40 ξύλινα φέρετρα στη σειρά, σε έναν ομαδικό τάφο που άνοιξαν εκσκαφείς, σύμφωνα με τη New York Post.

Οι τάφοι ανοίχτηκαν στο εγκαταλειμμένο νησί Χαρτ, έξω από τη Νέα Υόρκη, που εδώ και 150 χρόνια χρησιμοποιείται για την ταφή κρατουμένων.

Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που το νησί χρησιμοποιείται για τα θύματα του κοροναϊού.

Τη Δευτέρα ο δήμαρχος του Μεγάλου Μήλου, Μπιλ ντε Μπλάζιο, δήλωσε ότι η πόλη μπορεί να κάνει χρήση του διαβόητου ταφικού εδάφους, καθώς οι νεκροί στην πόλη ανέρχονται σε χιλιάδες.
ν

Τουλάχιστον 40 ξύλινα φέρετρα, τοποθετημένα στη σειρά, σε έναν ομαδικό τάφο, καλύπτονται με χώμα από έναν εκσκαφέα. Image: The Hard Island Project. Πηγή: Supplied
ν

Τρόφιμοι φυλακών με προστατευτικές στολές στρώνουν το χώμα που έριξε πάνω στα φέρετρα μια μπουλντόζα. Image: The Hard Island Project. Πηγή: Supplied
ν

Οι τεράστιες τάφροι που έχουν ανοιχτεί στο νησί Χαρτ δείχνουν ότι πρόκειται να ενταφιαστούν εκεί εκατοντάδες ή και χιλιάδες φέρετρα. Image: The Hard Island Project. Πηγή: Supplied
ν

Το νησί Χαρτ έξω από τις ακτές της Νέας Υόρκης. Στο νησί αυτό βρίσκονται θαμμένοι πάνω από ένα εκατομμύριο κρατούμενοι. Πηγή: Google maps
v

Drone video may show inmates burying coffins on NYC’s infamous Hart Island | New York Post
v

v

 


Translate this post