Μπιλ Γκέιτς: Τέλος Απριλίου η κορύφωση της επιδημίας (vid)

Κατηγορία Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο ιδρυτής της Microsoft προέβλεψε ότι η επιδημία του κοροναϊού θα φτάσει στην κορύφωσή της στα τέλη Απριλίου, γι’ αυτό και τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν.

Ο Μπιλ Γκέιτς κάνει μια ακόμη σημαντική πρόβλεψη. Image: Supplied

ν

ΣΕ ΜΙΑ ομιλία του στο TED το 2015, ο Μπιλ Γκέιτς είχε «προβλέψει» την επιδημία του κοροναϊού, λέγοντας ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα δεν είναι ένας πυρηνικός πόλεμος, αλλά μια πανδημία που θα ξεκινήσει από έναν ιό.

«Εάν κάτι θα σκοτώσει πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους τις επόμενες δεκαετίες, θα είναι ένας πολύ μολυσματικός ιός και όχι ένας πόλεμος», είχε πει τότε.

Πρόκειται για αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς ο μεγιστάνας της Microsoft από το 2010 επενδύει δισεκατομμύρια σε εταιρείες φαρμάκων, εμβολίων και βιοτεχνολογίας.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του Μπιλ Γκέιτς πατώντας ΕΔΩ.
ν

Ο Μπιλ Γκέιτς μιλώντας το 2015 στο TED είχε «προβλέψει» την επιδημία του κοροναϊού, λέγοντας ότι η ανθρωπότητα δεν είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει μια πανδημία. Πηγή: YouTube
ν

ν

Μιλώντας την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 στο CNN, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κλείσουν τα σύνορα για κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του κοροναϊού.

Αν και δεν είναι γιατρός ή επιδημιολόγος, προέβλεψε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα κορυφωθεί στα τέλη Απριλίου και προειδοποίησε ότι η διακοπή των περιοριστικών μέτρων νωρίς θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική.

Στη συνέντευξή του στο CNN, ο Γκέιτς είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Η ανάπτυξη (του κοροναϊού) θα είναι εκθετική αν δεν τη σταματήσετε εγκαίρως. Όσο πιο σύντομα επιβάλλετε μέτρα περιορισμού, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τον ελέγξετε. Η πανδημία δεν έχει κορυφωθεί».

Σαν να είναι πλανητάρχης, ζήτησε από κράτη με σχετικά μικρό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, περισσότερους περιορισμούς και «χώρους απομόνωσης» των μολυσμένων ατόμων με τον ιό. Και επισήμανε ότι οι ταξιδιώτες από κράτη που δεν έχουν κλείσει τα σύνορά τους σε κράτη που έχουν απαλλαγεί από τον ιό, θα πυροδοτήσουν έναν νέο κύκλο μολύνσεων.
v

Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

«Είμαστε αρκετά τυφλοί ως προς την πορεία της ασθένειας, για να λέμε ότι η απειλή θα έχει εξαλειφθεί στα μέσα Απριλίου», επεσήμανε ο Γκέιτς.

Και κάνοντας έμμεσα κριτική στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι λάθος να ακυρωθούν τα περιοριστικά μέτρα μετά από δύο εβδομάδες για να μειωθούν οι οικονομικές επιπτώσεις. Είπε ότι ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα «δεν είναι ρεαλιστικό».

«Τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται», είπε. «Οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν μόνο όταν τα κρούσματα μειωθούν σημαντικά».

Και αφού εκτίμησε ότι ένα εμβόλιο θα χρειαστεί μήνες για να ετοιμαστεί, είπε ότι το μόνο δραστικό φάρμακο επί του παρόντος είναι ο αυτοπεριορισμός. Είναι πικρό φάρμακο, όμως όσο πιο γρήγορα το πιούμε τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από αυτή την κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί επιστρέψουμε ξανά σε αυτή…
ν

Bill Gates makes a prediction about when coronavirus cases will peak | CNN
ν

ν

 


Translate this post